Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Austrijā startē jaunā rallija sezona

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Austrijā startē jaunā rallija sezona
Foto: Ivo Nesrovnal

Austrijā ar ''Jänner Rallye'' startēs ne tikai jaunā Austrijas rallija čempionāta sezona, bet arī rallija sezona Eiropā, jo šis šogad būs pirmais rallijs.

Šajā posmā sportistiem, tāpat kā Montekarlo WRC, ir jābrauc pa asfaltu, kuru vietām klāj sniegs un ledus.

Atgādināsim, ka kopš 2012.gada līdz 2015.gadam šī rallija ietvaros notika Eiropas rallija čempionāta atklāšanas posms, kur divas reizes triumfēja Jans Kopeckis, bet pa reizei uzvarēja Kajetans Kajetanovičs un Roberts Kubica.

Divās dienās sportistiem būs jāveic 16 ātrumposmi ar kopējo garumu 220 kilometri. Pavisam kopā uz starta izies 52 ekipāžas, no kurām deviņas startēs ar R5 tehniku.

Viens no favorītiem uz uzvaru būs pagājušā gada Mārtiņa Seska konkurents Simons Vāgners. Atgādināsim, ka pagājušajā gadā austrietis ar ''Mazda 323 GT-R'' automašīnu ''Jänner Rallye'' finišēja pirmajā vietā, taču pa ceļam uz finiša estakādi sportists bija spiests izstāties ātrumkārbas defekta dēļ.

Sezonas turpinājumā sportists ar ''Peugeot 208 R2'' startēja ERČ čempionātā, bet sezonas izskaņā Vāgners aizvadīja divus rallijus ar ''Škoda Fabia R5'', abos izcīnot uzvaras. Arī šajā rallijā viņš startēs ar ''Škoda Fabia R5''.

Viens no viņa sīvākajiem konkurentiem būs Hermans Noibauers (''Ford Fiesta R5''), kurš 2016. un 2017.gada sezonā startēja ar ''Ford Fiesta RS WRC'' automašīnu.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed