Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Iespējama "BMW" un "Hyundai" ienākšana pasaules rallijkrosa čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Iespējama "BMW" un "Hyundai" ienākšana pasaules rallijkrosa čempionātā
Foto: erc24.com

Divi panākumiem bagāti autosportisti šobrīd strādā pie apjomīgiem projektiem – kamēr Timo Šaiders cenšas panākt “BMW” iesaistīšanos pasaules rallijkrosa čempionātā (“World RX”), Markuss Gronholms mēģina uz šādu soli pierunāt “Hyundai”.

Divkārtējais DTM čempions Šaiders no šī čempionāta aizgāja pēc 2016. gada sezonas beigām un šogad aizvadīja pilnu sezonu “World RX”, kur pārstāvēja “MJP Racing Team Austria” vienību. Vienā no posmiem viņam izdevās iekļūt pirmajā trijniekā, bet sezonu vācietis noslēdza desmitajā vietā.

Iepriekš Šaiders ilgus gadus sadarbojās ar “Audi”, bet šogad apvienojās ar “BMW”, startējot arī Nirburgringas 24 stundu sacīkstēs. Šobrīd Šaiders veic pārrunas ar “BMW” rūpnīcu, cenšoties pierunāt to startēt “World RX”. Sīkākas detaļas sportists neatklāj, bet apstiprina, ka notiek nopietnas sarunas. Tāpat ir zināms, ka nākamgad viņš ar “BMW” markas auto startēs kādā citā čempionātā, paralēli piedaloties pasaules rallijkrosa čempionātā. Šaiders cer, ka “BMW” rallijkrosa mašīna tur būs redzama jau nākamajā sezonā.

Tikmēr divkārtējais WRC čempions Markuss Gronholms šobrīd runā ar “Hyundai” motoru sporta nodaļu. Viņa mērķis arī ir uzbūvēt rallijkrosa auto startēšanai “World RX”.

Paredzams, ka jau uz nākamo sezonu viņa vadītā “Gronholm RX” komanda apvienosies ar panākumiem bagāto Eiropas čempionāta vienību “SET Promotion”, apkalpojot divas pašu darbnīcās tapušas “i20” modeļa “Supercar” klases mašīnas. Pats Markuss gan startēt sacīkstēs neplāno, bet vienu no tām varētu pilotēt viņa dēls Niklass Gronholms. Tāpat viņš cer, ka atbalstu sniegs “Hyundai” rūpnīca.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati