Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

2018.gada Latvijas rallija čempionātā būs septiņi posmi un jaunas klases

2018.gada Latvijas rallija čempionātā būs septiņi posmi un jaunas klases
Jānis Vorobjovs un Ivo Pūķis
Foto: R.A. Rally Photos

Nākamais gads Latvijas rallijam solās būt gana dinamisks, ņemot vērā, ka kalendārā būs septiņi posmi, no kuriem divus braucēji dosies aizvadīt kaimiņzemes Igaunijas ārēs jūlijā un augustā. Tieši tāpat – 2 posmus (abus tradicionālos ziemas rallijus „Alūksne” un „Sarma”) pie mums aizvadīs Igaunijas sportisti.

Taču dažādu iemeslu dēļ, noslēdzot 2017.gada sezonu, bija skaidrs, ka šai disciplīnai nepieciešama kārtīga vitamīnu deva un tādēļ Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) rallija komisijas padome nākusi klajā ar dažādām sportistu idejām un plāniem, kuru veiksmīgas realizācijas gadījumā, rallijs nostiprinātu savas pozīcijas un palielinātos gan dalībnieku, gan fanu skaits.

Lielas izmaiņas skars ieskaites klases, kuras tagad rallija čempionātā būs veselas 7:
· LRČ – absolūtajai ieskaitei (ABS) turpmāk tiks pievienotas arī PROTO klases automašīnas (īpaši būvētas un komplektētas tieši rallijam, piemēram J.Vorobjova „Mirage” un vairākas automašīnas šobrīd tiek būvētas),
· LRČ1 būs klase nacionālajiem pilnpiedziņas automobiļiem ar turbo dzinējiem,
· LRČ2 – starptautiskās N4 grupas automašīnām, kā arī N4 Latvijas un Baltijas Open klašu auto grupām,
· LRČ3 – šajā ieskaitē startēs tikai starptautiskās R2 grupas un Latvijas R2 nacionālās homologācijas mašīnas, ar kurām veiksmīgi startē arī mūsu juniori,
· LRČ4 – tā ir klase, kas rezervēta pilnpiedziņas automašīnām ar dzinēja darba tilpumu no no 2 līdz 3l,
· LRČ5 – klase, kas domāta starptautiskajiem A7 un R3 un nacionālajiem vientilta piedziņas automobiļiem ar dzinēja darba tilpumu no 2 līdz 3l,
· LRČ6 – klase nacionālajām vientilta piedziņas automašīnām ar dzinēja darba tilpumu līdz 2 litriem, kā arī starptautiskās N grupas mašīnām ar dzinēja darba tilpumu līdz 2 litriem, un starptautiskās A grupas mašīnām ar dzinēja darba tilpumu līdz 1600 cm3.

Izmaiņas skārušas arī rallija organizēšanas plānos, kā piemēram – nākamgad katrā rallijā plānoti ap 95 km ātrumposmos un ralliji notiks vai nu vienu vai pusotru dienu. Atgriezīsies papildus punkti par uzvarām „Power Stage” ātrumposmos un, uzklausot sportistu ieteikumus – punktu skaitīšanas sistēma tiks atgriezta tā, kas bija līdz 2016.gadam.

Nacionālās klases automašīnas drīkstēs startēt sacensībās ar jebkuru, Latvijā brīvā tirdzniecībā pieejamu degvielu, ar nosacījumu, ka tās oktānskaitlis nepārsniedz 103.

Svarīgi ir atzīmēt, ka visas šīs izmaiņas padara ralliju daudz pieejamāku tiem sportistiem, kas gribētu iemēģināt roku šajā disciplīnā, jo klašu demokrātiskais sadalījums un ātrumposmos nobraukto kilometru skaita samazinājums, būtiski samazina dalības izmaksas. Papildus tam – nākamgad LAF citu disciplīnu braucējiem, kas vēlēsies sevi izmēģināt rallijā, licenču maksai tiks piemērota vienreizēja 50% atlaide, tātad arī šīs izmaksas būs draudzīgākas, lai palīdzētu sportistiem labāk iekļauties jaunajā disciplīnā.

Savukārt par vēsturisko ralliju, klasēm un izmaiņām – informēsim jau tuvākajā laikā. Intrigai vien pieminēsim, ka īpaši padomāts būs arī par pirmo paaudžu Subaru Impreza WRX/STI un Mitsubishi EVO marku auto īpašniekiem un autosporta entuziastiem.

Izmantotie resursi:
LAF – Latvijas automobiļu federācija


, 2017-12-04 13:40, pirms 6 gadiem
Hm, septiņi čempiona titulu knapi 25 regulāri braucošajām ekipāžām?

Kļūda bija treknajos gados ieskaitē atstāt tikai starptautiskās klases ar homoloģētiem auto, kad nacionālo klašu braucējus iznīdēja kā nezāles. Paradoksāli, bet nākamgad Latvijas rallija čempionātā būs sava klase puikām ar vecajiem pilnpiedziņas atmosfērisko dzinēju Audi.
Madss Ostbergs. Foto: Godzik Rally Foto

Arī Ostbergs šogad būs Seska ekipāžas konkurents cīņā par ERC titulu

Norvēģu pilots Madss Ostbergs oficiāli paziņojis, ka 2024. gada sezonā turpinās dalību Eiropas rallija čempionātā, un par mērķi izvirzījis titula izcīnīšanu. Mārtiņam Seskam un Renāram Francim par vēl vienu spēcīgu sāncenšu ekipāžu vairāk.
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.
Mārtiņš Sesks. Foto: publicitātes
4

Pirmizrādi piedzīvo dokumentālā filma par Mārtiņu Sesku

27. marta vakarā kinoteātrī “Splendid Palace” aizvadīts dokumentālās filmas “Ātruma skartie” atklāšanas pasākums, kurā pulcējās filmas radošā komanda, autosportisti, rallija entuziasti un atbalstītāji. Filma stāsta par vairākkārt godalgotā rallija pilota Mārtiņa Seska karjeru un atklāj, kā rallijs kļuvis par vienu no skatītāju iecienītākajiem sporta veidiem Latvijā.