Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Raikonens: "Vienmēr esmu gribējis braukt WRC rallijā"

Raikonens: "Vienmēr esmu gribējis braukt WRC rallijā"
Sebastiens Lēbs un Kimi Raikonens brauks ar ''Citroen''
Foto: AFP/Scanpix

Ja vakar vēl oficiāli nevarēja apstiprināt, ka Kimi Raikonens nākamgad kopā ar Sebastienu Ogēru brauks ''Citroen Junior Team'' komandas sastāvā, tad tagad gan šī informācija ir oficiāla.

Pēc 2009.gada sezonas F-1 somu pilotam Kimi Raikonenam neizdevās atrast komandu nākamajam gadam. Pilots gribēja tikt ''McLaren'' vienībā, bet tas viņam neizdevās, tāpēc sportists meklēja sev citus variantus. Lai arī varianti bija dažādi, to nebija daudz, un galvenais, par ko daudzi runāja – bija rallijs. Lai arī ''Citroen'' boss Olivers Kesnels vēl pirms pāris dienām atzina, ka nav runājis ar Raikonena par viņa pievienošanos ''Citroen'' komandai, tad tagad tas ir oficiāli apstiprināts un pilots gatavs sākt darbu.

''Savas karjeras laikā vienmēr esmu gribējis braukt rallijā, it īpaši pasaules rallija čempionātā (WRC),'' iesāk Raikonens. ''Pateicoties ''Red Bull'', man ir iespēja braukt WRC rallijā ar ''Citroen C4'' automašīnu. Šis būs jauns, bet tai pašā laikā aizraujošs izaicinājums. Šobrīd man ar ''Citroen'' ir viena gada līgums, bet, kā būs nākotnē, redzēsim vēlāk. Ar lielu nepacietību gaidu, kad varēšu uzsākt darbu pie mašīnas testēšanas un pirmā rallija startu.''

''Mēs turpināsim darīt visu, lai Sebastiens Lēbs un Dani Sordo aizstāvētu savas vietas 2010.gadā, kā arī turpināsim sekot līdzi Sebastiena Ogēra gaitām,'' iesāk komandas šefs. ''Tāpat man ir liels prieks savā komandā uzņemt Raikonenu. Tiešām esmu priecīgs, ka viņš izvēlējās ''Citroen''.

Zināms, ka Raikonens un Ogērs no 13 WRC rallijiem brauks 12 posmos. ''Citroen Junior'' komanda izlaidīs Jaunzēlandes posmu.

Izmantotie resursi:
autosport.com

Vai tagad pastiprināti sekosi līdzi WRC rallijam un Raikonena sniegumam?

  • 168

  • 23



Slēpts komentārs: extremists
, 2009-12-04 11:18, pirms 14 gadiem
"Vienmēr biju gribējis braukt WRC rallijā"
varbūt biju nomainīt pret esmu!
savādāk latviešu valodas ekspertiem atkal būs spalva gaisā..
, 2009-12-04 11:19, pirms 14 gadiem
nekas viņam nespīd
, 2009-12-04 11:30, pirms 14 gadiem
Jurchiks#2 rakstīja: nekas viņam nespīd
nu nesaki gan ta, manuprat raikonens tiesi otradi bus loti specigs. un nebrinisos ja 2011 gada leba koamdnas biedrs bus raikonens nevis sordo vai ogers.somijas rallija vins paradija izcilu sniegumu pilotam kurs ir nobraucis tikai paris rallijus. tik speciga PWRC konkurence pabut 3 vieta ir milzigs sasniegums pat istam meistaram.
katra gadijuma saksu daudz vairak sekot lidzi WRC rallijam
p.s. neticu ka vins atgriezisies F1
, 2009-12-04 11:38, pirms 14 gadiem
Delfos jau pirms mēneša runāja, ka F1 jāatrod citu par ko fanot.
, 2009-12-04 11:53, pirms 14 gadiem
Ko ta uzreiz negāja uz WRC???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-12-04 12:08, pirms 14 gadiem
žēl, nebūs vairāk par ko fanot F1
, 2009-12-04 12:26, pirms 14 gadiem
Es turpināšu sekot Sebastiena Lēba dominancei, bet Reikenens ir tikai nākamais Vilinēvs, kurš vienu titulu kaut kā ieguva, bet ar to arī viss beidzās. Drīz vien viņš tiks aizmirsts.

Un jebkurā gadījumā Ogēram ir bonuss - viņa tautība (es domāju par "paaugstinājumu").
, 2009-12-04 12:59, pirms 14 gadiem
, 2009-12-04 13:00, pirms 14 gadiem
http://www.zimbio.com/pictures/C_gvHX81c-a/Nesta+Oil+Rally+Finland+Shakedown/L_vQdGGwDYb/Kimi+Raikkonen
, 2009-12-04 13:16, pirms 14 gadiem
Heh, tas vēl vairāk popularizēs WRC.
, 2009-12-04 13:51, pirms 14 gadiem
Jurichs4 rakstīja: Heh, tas vēl vairāk popularizēs WRC.
Diez vai WRC būs populārāks kā līdz šim. Jebkurā gadījumā tur ir palicis tikai viens spīdeklis - Lēbs. Vēl tikai Hirvonens spēj sastādīt konkurenci.
, 2009-12-04 16:40, pirms 14 gadiem
Mr.Burns rakstīja: Ko ta uzreiz negāja uz WRC???
iespējams nebija sponsori...jo savadāk tas izmaksā ļoti dārgi..
, 2009-12-05 13:36, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Es turpināšu sekot Sebastiena Lēba dominancei, bet Reikenens ir tikai nākamais Vilinēvs, kurš vienu titulu kaut kā ieguva, bet ar to arī viss beidzās. Drīz vien viņš tiks aizmirsts.

Un jebkurā gadījumā Ogēram ir bonuss - viņa tautība (es domāju par "paaugstinājumu").
tādus kā Kimi neaizmirst, čibrik. tu vispār zini cik Raikonenam ir fanu visā pasaulē? tas ka tev viņš neko nenozīmē neizsaka neko
Foto: Liepājas Novada Pašvaldība

WRC posma "Tet Rally Latvia" uzvarētāji tiks noskaidroti Vecpils autotrasē

Šodien Liepājas koncertzāles Lielais Dzintars kamerzālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma Tet Rally Latvia preses konference, kurā klātesot Liepājas pašvaldības domes priekšsēdētājam Gunāram Ansiņam, Dienvidkurzemes novada izpilddirektoram Uldim Vārnam un Tet Rally Latvia direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Liepājā paredzētais servisa parks, gan arī īpaši apmeklētais pilsētas ātrumposms Liepājas Jūrmalas parka teritorijā, gan arī aktivitātes Vecpils autotrasē un Dienvidkurzemes novadā paredzētie Tet Rally Latvia ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs teju visās rallija norises dienās.
Tjerī Noivils. Foto: wrc.com
1

Noivils un Evanss dalītā līderpozīcijā pēc Horvātijas rallija pirmās dienas

Pēc aizvadītas pirmās sacensību dienas pasaules rallija čempionāta ceturtajā posmā Horvātijā līderpozīciju ar vienādu rezultātu dala Tjerī Noivils un Elfins Evanss, bet Sebastjēns Ožjē no viņiem atpaliek tikai sešas sekundes.
Foto: wrc.com
4

WRC leģenda Sainss iesaka veidu, kā atgriezt čempionātam agrāko popularitāti

Divkārtējais pasaules rallija čempions Karloss Sainss uzskata, ka labākais laiks čempionāta vēsturē bija A grupas ēra. Šobrīd, kad WRC piedzīvo ne to vieglāko periodu un tiek plānotas lielas izmaiņas tehniskajos noteikumos, aizvien nav skaidrs, kāda būs nākotne.