Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaka vietu "Toyota" komandā varētu ieņemt Ožjē

Juris Grīns
Juris Grīns

Tanaka vietu "Toyota" komandā varētu ieņemt Ožjē
Ots Tanaks. Foto: Toyota Gazoo Racing

Pēc tam, kad Ots Tanaks paziņojis par aiziešanu no "Toyota" vienības, arvien ticamāka kļūst iespējamība, ka viņa vietu sastāvā varētu ieņemt titulētais Sebastjēns Ožjē.

Tanaks šogad pirmo reizi kļuva par pasaules čempionu rallijā, taču uzreiz pēc tam nāca klajā ar oficiālu paziņojumu par to, ka pēc sezonas beigām pametīs "Toyota" vienību, jo uz diviem gadiem vienojies par sadarbību ar "Hyundai" rūpnīcas komandu. Igaunim izdevās no troņa gāzt franču pilotu Ožjē, kurš WRC kopvērtējumā bija nepārspēts sešus gadus pēc kārtas.

Pirmos divus titulus Ožjē sasniedza "Volkswagen" sastāvā, bet, kad rūpnīca izlēma pamest pasaules čempionātu, viņš pievienojās leģendārajai "M-Sport" nometnei un savu panākumu bagāžu papildināja ar vēl diviem tituliem. Šogad sportists pārgāja uz "Citroen", kur startēja savas WRC karjeras pirmsākumos, bet aizstāvēt pirmo vietu neizdevās.

Jau 2016. gadā viņš piedalījās "Toyota Yaris WRC" testos, tomēr toreiz pieņēma lēmumu parakstīt līgumu ar "M-Sport". Šobrīd "Toyota" izaugusi par vienu no ātrākajām komandām, un neoficiāli zināms, ka tās sastāvā šonedēļ Ožjē atkal plānoti testi. Tie notiks par spīti faktam, ka sportistam ir spēkā esošs līgums uz 2020. gadu ar "Citroen". Tāpat baumo, ka "PSA Group" vadība, kas finansē komandu, nav apmierināta ar tās sniegumu un varētu aiziet no WRC jau pēc šīs sezonas, lai gan pagaidām maz ticams, ka tas tiešām notiks.

Lai gan Tanaka aiziešana uzlabojusi Krisa Mīkes un Jari-Mati Latvalas izredzes palikt sastāvā, neoficiāli zināms, ka komandas vadība nav pārliecināta, vai kāds no viņiem varētu spēt veiksmīgi nest vienības līdera statusu. Lai gan tika ziņots, ka visos posmos ar "Toyota Yaris WRC" startēs divkārtējais Latvijas rallija čempions Kalle Rovanpera, oficiāli viņam līgumsaistību vēl nav. Iespējams, ka "Toyota" dos iespēju aizvadīt daļēju vai pat pilnu sezonu arī savas attīstības programmas pilotam Takamoto Katsutam, kurš sevi veiksmīgi pierādījis karjeras pirmajos WRC klases startos.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati