Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

''Toyota'' pilots Lapi kļūst par Velsas WRC rallija līderi

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

''Toyota'' pilots Lapi kļūst par Velsas WRC rallija līderi
Esapeka Lapi
Foto: Honza Froněk

Pēc Pasaules rallija čempionāta (WRC) Velsas rallija pirmā ātrumposma līderis ir soms Esapeka Lapi no ''Toyota'' vienības.

Jau ziņojām, ka 3.37 kilometrus garajā Shakedown posmā, kas notika no rīta, ātrāko laiku uzrādīja Tēmu Suninens (''Ford''), bet nākamās trīs vietas, zaudējot tikai 0,2 sekundes, izcīnīja uzreiz trīs piloti – Jari-Mati Latvala (''Toyota''), pagājušā gada uzvarētājs Elfins Evans (''Ford'') un Sebastjans Ožjē (''Ford'').

Ceturtdienas vakarā notika pirmais Superspeciālais posms, kura garums bija 1,7 kilometri. Ātrākais šajā stadiona posmā bija Lapi, kuram 0,3 sekundes zaudēja komandas biedrs Jari-Mati Latvala un Tjerī Noivils (''Hyundai''). Turpat līdzās bija Sebastjans Ožjē (+0,7) un Ots Tanaks (+0,9) (''Toyota''), kurš no rīta Shakedown posmā piedzīvoja avāriju.

Piektdien, kurā sinoptiķi sola lietu, sportistiem būs jāveic pirmie astoņi posmi (111 km).

Pavisam kopā sportistiem trīs dienās būs jāveic 318 kilometri. Dalību Velsas WRC rallijam apstiprināja 57 ekipāžas, no kurām 23 startēs ar R5 tehniku (WRC2 ieskaitē uz starta izies 14 ekipāžas).

Trīs posmus pirms sezonas beigām WRC līderis ir Tjerī Noivils, kurš sakrājis 177 punktus. 164 punkti un otrā vieta ir Otam Tanakam, kurš ir uzvarējis pēdējos trīs WRC rallijus. Trešais pagaidām ir Sebastjans Ožjē, kurš atzinis, ka, lai cīnītos par titulu, viņam šajā rallijā ir jāfinišē priekšā Noivilam un Tanakam.