Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lietuvas rallija čempionāta līderi pirms izšķirošā posma piemeklē nelaime

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Lietuvas rallija čempionāta līderi pirms izšķirošā posma piemeklē nelaime
Auto pēc avārijas
Komandas foto

Sestdien Druskininkos tiks aizvadīts Lietuvas rallija čempionāta noslēdzošais posms ''Rally Classic'', kurā uz starta izies vairākas latviešu ekipāžas.

Rallija ieskaitē uz starta izies 37 ekipāžas, starp kurām būs arī latviešu sportisti. Jānis Vorobjovs/Ivo Pūķis trasē dosies ar BMW M3, bet viens no pretendentiem uz čempiontitulu Vaidotas Žala kopā ar Andri Mālnieku pilotēs ''Škoda Fabia R5'', ar kuru ekipāža ir uzvarējusi trīs rallijos pēc kārtas. Jāatzīmē, ka pirms izšķirošā posma LARČ5 klasē otro vietu ieņem Vorobjovs, kurš līderim zaudē tikai 0,2 punktus.

Tikmēr absolūtajā un LARČ3 klasē šobrīd līderis ir Giedrius Notkus, kurš testos pirms rallija piedzīvoja avāriju. Tiek ziņots, ka sportistam liktenīgs izrādījās kāds ātrumposms tumsā.

''Šis solījās būt aizraujošs rallijs, kuru gaidījām ar lielām cerībām. Aizvadījām divu dienu testus, kuros kopā ar mums piedalījās arī Jānis Vorobjovs. Viņš mums sniedza daudz padomus. Testi aizritēja lieliski, arī auto bija saregulēts ļoti labi'', iesāk Giedrius Notkus, kurš, ja neizies uz starta, tad var zaudēt pirmo pozīciju absolūtajā ieskaitē.

Sportists pastāstīja, ka kādā no braucieniem vietā, kur ceļš bija slidens, ekipāža pieļāva kļūdu, kuras rezultātā sekoja avārija, pēc kuras spēcīgi tika sasista automašīnas priekša. ''Noskaņojums ir slikts. Ja nestartēsim rallijā, tad gribu atvainoties faniem. Diemžēl mācību procesam vienmēr jābūt grūtākam nekā karam. Lai arī kāds teiks, ka varējām braukt mierīgāk, mēs vienmēr visu darām uz maksimumu. Šoreiz kļūdījāmies. Taču vissvarīgākais ir tas, ka esam veseli,” tā Notkus, kurš trešdienas vakarā sociālajos tīklos iemeta savu konta numuru, uz kuru fani un atbalstītāji varēja ziedot naudu, jo šobrīd sportistam nav vairs brīvu līdzekļu, lai pēdējā brīdī noīrētu kādu citu auto.

Rallija dalībniekiem sestdien būs jāaizvada 12 ātrumposmi (105 km), no kuriem noslēdzošie divi notiks pa tumsu.

Paralēli rallijam notiks arī rallijsprinta posms, kurā startēs 27 ekipāžas, starp kurām vairākas arī no Latvijas - Vigo Rubenis/Kristaps Eglīte, Mareks Švarcs-Švampāns/Armands Lūkins un Lauris Ozerovs/Gatis Jansons.

Izmantotie resursi:
15min naujienos – Suprasti akimirksniu