Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Jānis Boks atgriežas ar pjedestālu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Jānis Boks atgriežas ar pjedestālu
Jānis Boks
Foto: Tomáš Němec

Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas sportisti Jānis Boks, Monta un Everts Henilāni aizvadīja Čehijas autokrosa čempionāta posmu Sedlčani trasē. Boks, kuram šī bija atgriešanās sacīkste pēc negadījuma maijā kartingā, sasniedza otro vietu SuperBuggy klasē. Arī Monta Henilāne otrā – RB125 klasē.

Bokam Čehijas cīņa bija nepieciešama, lai atgūtu pārliecību pie bagija stūres pēc smagās avārijas kartingā maija sākumā. Tobrīd savainojumi šķita tik nopietni, ka daži uzskatīja Jāņa karjeru autosportā par noslēgušos. Tomēr arī pēc šī incidenta, gluži kā pēc iepriekš gūtajām traumām bagiju cīņās, Boks ir atpakaļ trasē, turklāt gatavs startam augstākajā līmenī.

SuperBuggy klasē Sedlčani uz starta stājās 15 dalībnieki, no kuriem Eiropas rangā visaugstāk bija Jakubs Kubičeks un Petrs Bartošs – piektā un sestā vieta šā gada Eiropas čempionātā. Boks kvalifikāciju noslēdza līderpozīcijā, bet finālā piekāpās vienīgi Kubičekam.

RB125 jauniešu klasē Monta Henilāne pēdējā posmā sasniedza otro vietu desmit dalībnieku konkurencē, sezonu noslēdzot ar augstāko rezultātu un kopvērtējumā gūstot piekto vietu 12 sportistu pulkā. Montas vecākais brālis Everts Henilāns pēdējā sacīkstē savā RB250 klasē ceturtajā vietā. Everts punktus šosezon guva piecos no septiņiem Čehijas čempionāta posmiem, gūstot septīto vietu 14 dalībnieku konkurencē.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv