Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Vai līderiem izdosies noturēt pārsvaru "3H, 6H Cross Country un 4H Komandu kross" izšķirošajā posmā?

Šo svētdien, 5. oktobrī, Ozolnieku novadā norisināsies žurnāla "AutoEuro" rīkotās auto un moto izturības sacīkstes, kurās izšķirsies 2014. gada čempionu liktenis.

Tāpat kā līdzšinējie trīs posmi, arī šīs nedēļas nogalē gaidāmās sacensības notiks karjeru "Akmencūciņas" un "DSG karjeri" apkaimē, Emburgā (4 km no ceļa Iecava- Jelgava). Lai gan cīņas norisinās gan starp motociklistiem un kvadriciklistiem, gan vieglajiem un apvidus automobiļiem, nevienā no ieskaites klasēm vēl nav zināmi šīs sezonas čempioni.

"AutoEuro 3H Cross Country 2014" vērtējumā, kur notiek cīņa par uzvaru Latvijas čempionātā, vieglo sporta automašīnu ieskaitē līderi ir "IKSI Auto" komanda, kuras sastāvā startē Edijs Zimza, Tālis Siktars un Ģirts Elstiņš. Viņu kontā 120 punkti. Otro vietu ieņem igauņi Udo Jakobsons, Arvids Tisler un Hillar Lehtsaar ("Moisakyla"), kuri atpaliek 28 punktus, kamēr trešajā vietā ar 65 punktiem atrodas Indulis Pirīts, Māris Rode un Klāvs Rozītis ("RP Brēža"). Jebkuram no viņiem vēl ir izredzes izcīnīt Latvijas čempiona titulu, jo šajās sacīkstēs nekad nevar zināt, vai tehnika izturēs līdz galam.

Vēl sīvāka cīņa par pirmo vietu notiek apvidus sporta auto klasē, kur Latvijas čempionāta vadībā ar 40 punktiem atrodas Andris Feldmanis ("Andris Feldmanis"). Tiesa, tikai 12 punktus viņiem zaudē Igora Skoka, Rūdolfa Skoka un Arvja Piķa (Skoks & Piķis) ekipāža. Arī Vladislavs Bergmanis ("Novators"), kuram pašlaik kopvērtējumā 19 punkti, reāli var pacīnīties par pirmo vietu kopvērtējumā, jo uzvarētāji būs skaidri zināmi tikai finišā. Pirms sacensībām arī nav zināms, cik punktus būs iespējams gūt, jo tas atkarīgs no dalībnieku skaita attiecīgajā klasē!

Gaidāmās sacensības būs ne vien izšķirošā cīņa par pirmajām vietām kopvērtējumā, bet arī lieliska iespēja konkurences apstākļos netraucēti gūt adrenalīnu jebkuram, kura rīcībā ir standarta apvidus automašīna. Faktiski viss, kas nepieciešams, lai stātos uz starta, ir drošības jostas un ķivere, turklāt ar katru mašīnu drīkst braukt viens līdz četri cilvēki. Šī ir īstā vieta, kur gūt pirmās iemaņas autosportā un saprast, vai šis sporta veids tev vispār ir piemērotākais!

"AutoEuro 6H Cross Country 2014" Latvijas kausā notiek cīņa par uzvaru gan apvidus, gan vieglo auto klasēs.

Vieglo sporta auto ieskaitē "IKSI Auto" komandai, kas, kā jau iepriekš minēts, cīnās par uzvaru arī Latvijas čempionāta ieskaitē, pašlaik 118 punkti un visai pārliecinoša pirmā vieta arī Latvijas kausā, kur "RP Brēža" atpaliek 35 punktus, ieņemot otro vietu. Trešo vietu šajā ieskaitē pirms noslēdzošā posma saglabā Kristaps Grunte, Mārtiņš Bērziņš, Kārlis Taukačs un Emīls Dambrovs ("Tales Racing"), kuri iepriekšējos posmos kopumā guvuši 60 punktus.

Apvidus auto ieskaitē pašlaik vadībā "Skoks & Piķis" komanda, kurai 80 punkti, kamēr Bergmaņa "Novators" ieņem otro vietu, zaudējot 30 punktus. 10 punkti un trešā vieta pirms noslēdzošajām sacīkstēm Armandam Apsītim un Montai Kļaviņai ("Apsītis & Kļaviņa"), kuri brauc ar standarta auto. Spēcīgu konkurenci viņiem svētdien varētu sagādāt Gitas Briedes (Laugale) un Gundara Laugaļa komanda.

"AutoEuro 3H Cross Country 2014" Latvijas kausā standarta apvidus automašīnām Apsīša/Kļaviņas komanda dala pirmo vietu ar Romānu Ērkuli, Elmāru Bukšu un Ivo Maculēviču ("LatvianBaja"), kuriem arī ir 10 punkti. Tomēr cīņā par uzvaru, un veiksmes gadījumā arī titulu, šeit var iejaukties pat Edvīns Vansovičs un Jānis Roze, kuri savulaik jau pierādījuši savu spēju uzvarēt, taču šogad uz starta vēl nav stājušies - viņi svētdien arī dosies cīņā.

Apvidus auto paredzētā trase ir 7,8 kilometrus gara, vieglajiem auto - 4,3 kilometri.

"AutoEuro 4H Komandu kross" motosportistiem piedāvā cīņas trīs dažādās klasēs - "Kvadri Open", "MX Open" un "MX Hobiji", kur vienā trasē sacentīsies gan solo motociklu braucēji, gan kvadriciklisti. Jāpiemin, ka sezonas noslēgumā uz starta tiek īpaši aicināti arī motokrosa braucēji, jo trase būs piemērota arī jums, turklāt tā ir laba izdevība vienlīdzīgos apstākļos salīdzināt spēkus ar enduro braucējiem, kam šādas sacensības ir ikdiena!

"MX Open" klasē pārliecinoši līderi pašlaik ir Latvijas enduro čempions Edgars Siliņš, Kristaps Bajārs un Lauris Ermanis no "Motosports RT Solo" komandas, kuri uzvarējuši visos trīs šogad notikušajos posmos un sakrājuši 60 punktus. Tuvākajiem sekotājiem viņus nebūs viegli pārspēt - Leo Gulbis, Andris Kalniņš, Guntis Tauriņš un Aigars Garančs ("Motosports RT 2") iekrājuši 49 punktus. Trešajā vietā, no priekšā esošās komandas atpaliekot tikai 2 punktus, ierindojas Jānis Freimanis, Uldis Veidenieks un Ričards Neimanis ("Bīriņi"). Līdz ar to, "MX Open" klasē galvenā cīņa gaidāma par otro vietu kopvērtējuma tabulā.

Arī "MX Hobiji" klases līderi Jānis Ozoliņš, Agris Lungevičs, Ainārs Kukārs ("Aiviekste") uzvarējuši visos iepriekšējos trīs posmos un ar 60 punktiem kabatā dodas pretī uzvarai Latvijas Kausā. Otrajā vietā esošie Dzintars Ermiņš, Zigmārs Brunavs un Renijs Āboliņš ("apPasaule") atpaliek 9 punktus, bet trešajā vietā, jau 30 punktus aiz līderiem, atrodas Edmunds Krampāns, Aleksandrs Drēviņš un Juris Lucavs ("Berģi").

Visbeidzot, "Kvadri Open" klasē ar 57 punktiem vadībā Ralfs Kaliksons, Artūrs Vēvers, Jānis Arbidāns un Andris Ciršs (S.D.K.). Otrajā vietā ar 45 punktiem atrodas Sergejs Ivanovs, Gunārs Bucenieks, Gatis Ziemelis un Raimonds Rasa, bet tikai trešajā vietā pirms noslēdzošā posma ar 37 punktiem pērnā gada ātrākā komanda ar braucējiem Edgaru Liepiņu, Raimondu Zalkovski un Gati Irbi ("Motosports RT Kvadri"), kuriem šogad veiksme nav sabiedrotā. Noslēguma posmā uz starta izies arī pazīstamā kvadriciklu braucēja Monta Dišlere-Kirilko.

Motociklu un kvadriciklu braucēji cīnīsies 7,6 kilometrus garā trasē, kas izveidota īpaši šiem sacīkšu agregātiem.

Kopējais balvu fonds būs aptuveni EUR 1000, un to nodrošina pretrūsas apstrādes centrs “KROWN” no Ozolniekiem, SIA "S.A.B.S. Oils", sadarbībā ar "United Oils", kā arī "Eirovīns" un "Red Bull".

Sacensības rīko biedrība "Tempo 24H", sadarbībā ar Latvijas Automobiļu federāciju (LAF) un Latvijas Motosporta federāciju (LaMSF). Nolikumi atrodami "http://www.laf.lv/laf/?cat=36" (autosportistiem) un "http://www.lamsf.lv/enduro/4h/regulations" (motosportistiem), bet komandu pieteikumus jāsūta uz e-pastu: . Dalībai gan varēs pieteikties arī sacensību dienas rītā, turpat trasē.

Starts autobraucējiem plkst. 11:00, motobraucējiem plkst. 12:30.

Skatītājiem ieeja par brīvu.

Sīkāku informāciju iespējams iegūt pie sacīkšu organizatores Ivetas Kaminskas (tel. 26427833).

Informāciju sagatavoja:
Juris Dargēvičs,
"3H, 6H Cross Country un 4H Komandu kross" pārstāvis


Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.