Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latviešu SRT komandas ekipāžai Grieķijas ERČ rallijā sadeg automašīna (+video)

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latviešu SRT komandas ekipāžai Grieķijas ERČ rallijā sadeg automašīna (+video)
Foto: Lina Arnautova

Gaužām bēdīgi Grieķijas Akropoles ERČ rallija pirmā diena noslēgusies latviešu SRT komandai, kurai ceļā uz sesto posmu sadega ''Škoda Fabia R5'' automašīna.

Sestdien Grieķijā startēja trešais Eiropas rallija čempionāta posms - Akropoles rallijs. Pirmajā dienā sportistiem bija jāveic seši ātrumposmi.

Pēc trīs ātrumposmiem līderis bija SRT komandas pilots Nikolajs Grjazins, kuram 17,6 sekundes zaudēja Nasers Al-Atija, bet 27 sekundes atpalika šī brīža ERČ līderis Bruno Magalešs. Neveiksmīgs sākums padevās Kajetanam Kajetanovičam, kurš pārsita savas mašīnas riteni un zaudēja daudz laika.

Arī pēc servisa parka līderis bija Grjazins, taču, dodoties uz sesto ātrumposmu, aizdegās ekipāžas sporta automašīna, kura diemžēl pilnībā sadega. Par laimi, ekipāža necieta.

Līderis pēc pirmās dienas ir Al-Atija, kuram astoņas sekundes zaudē Magalešs, bet pusminūti zaudē Kajetanovičs. Desmito vietu absolūti un pirmo N4 klasē ieņem grieķis Ehimios Halkias, kurš pirmo reizi brauc ar latviešu ''Neiksans Rally Sport'' komandas ''Mitsubishi Lancer Evo X''.

Svētdien sportistiem būs jāveic noslēdzošie seši ātrumposmi.

Rallija rezultāti pēc pirmās dienas:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Al-Attiyah NasserFord Fiesta R51:20:31.9
2.Magalhães B.Škoda Fabia R5+8.4
3.Kajetanowicz K.Ford Fiesta R5+29.5
4.Tsolakidis SocratisŠkoda Fabia R5+1:02.2
5.Bostanci MuratFord Fiesta R5+2:16.7
6.Grzyb GrzegorzŠkoda Fabia R5+2:44.8

     [+] [-]

, 2017-06-04 03:38, pirms 7 gadiem
Kā kaut kas tāds mūsdienu rallijā ir iespējams?! Vienkārši pa ceļam, pārbraucot uz nākamo ātrumposmu, mašīna ņem un aizsviļas?! Tur vai nu milzīga nolaidība, vai nepiedodama neuzmanība (jautājums, tikai no kā). Bet katrā ziņā ne jau no pilota.

     [+] [-]

, 2017-06-04 05:23, pirms 7 gadiem
denebs rakstīja: Kā kaut kas tāds mūsdienu rallijā ir iespējams?! Vienkārši pa ceļam, pārbraucot uz nākamo ātrumposmu, mašīna ņem un aizsviļas?! Tur vai nu milzīga nolaidība, vai nepiedodama neuzmanība (jautājums, tikai no kā). Bet katrā ziņā ne jau no pilota.
iedomājas,ka mazliet vajag uzsmekjet

     [+] [-]

, 2017-06-04 07:51, pirms 7 gadiem
Jūs te baigie gudrīši atradušies- kā tā var notikt !!? Vot ka var. Pamēģini Tu ar savu auto izbraukt kādu dopu tjipa sporta režīmā, kad ārā ir 30 grādi, redzēsim kas tavā motortelpā notiksies . Un nosvilst bieži, re ku 4 gadi atpakaļ Hirvonenam Sardīnijā arī tieši pārbraucienā nosvila līdz pamatiem. Prokopam Vācijas rallijā nosvila . Rallija masīnā kaut kadas izmaiņas ir grūtāk pamanīt nekā ielas masīnai- troksnis, smagnējāka mašīna.

     [+] [-]

, 2017-06-04 23:42, pirms 7 gadiem
anguss rakstīja: Jūs te baigie gudrīši atradušies- kā tā var notikt !!? Vot ka var. Pamēģini Tu ar savu auto izbraukt kādu dopu tjipa sporta režīmā, kad ārā ir 30 grādi, redzēsim kas tavā motortelpā notiksies . Un nosvilst bieži, re ku 4 gadi atpakaļ Hirvonenam Sardīnijā arī tieši pārbraucienā nosvila līdz pamatiem. Prokopam Vācijas rallijā nosvila . Rallija masīnā kaut kadas izmaiņas ir grūtāk pamanīt nekā ielas masīnai- troksnis, smagnējāka mašīna.
Baigais gudrinieks
Bet piekrīti taču, ka tas nav normāli?

Kāda neuzmanība vai paviršība servisa parkā.. Nezinu