Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Arī WRC mašīnas no 2022. gada darbinās elektrība

Juris Grīns
Juris Grīns

Arī WRC mašīnas no 2022. gada darbinās elektrība
Foto: wrc.com

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) plāns paredz jau 2022. gadā veikt ievērojamas izmaiņas pasaules rallija čempionāta (WRC) tehniskajos noteikumos, kas paredz sacīkšu mašīnu elektrifikāciju un hibrīda tehnoloģiju ieviešanu.

FIA prezidents Žans Tods izteicies, ka viņu neapmierina lēnais WRC attīstības progress, bet sola, ka šī gada laikā tiks prezentēta detalizēta informācija par to, kādas būs nākamās paaudzes rallija mašīnas.

"Personīgi es labprāt gribu redzēt, ka arī rallijs attīstās kopā ar citām motoru sporta disciplīnām," saka Tods. "Šī iemesla dēļ mani sarūgtina tas, ka rallijā nav ieviestas hibrīda un cita veida jaunās tehnoloģijas. Iemesls ir tāds, un man to teica cilvēki, kas vada šo biznesu, ka autoražotāji to līdz šim nevēlējās. Viņi nevēlējās, lai noteiktumi mainītos. Viņi vienkārši nevēlas... iemesls vienmēr ir tieši tāds."

Šī brīža WRC spēkrati ir homoloģēti laika posmam no 2017. līdz 2021. gadam, taču ir skaidrs, ka pēc tam tie ievērojami mainīsies.

"Kad braucu uz auto izstādēm Frankfurtē, Parīzē, Ķīnā, Japānā, Ženēvā, es tur redzu jaunās tehnoloģijas vien," atzīst Tods. "Man ir sarūgtinoši redzēt, ka pasaulē, kurā darbojas FIA, ražotāji nevēlas redzēt jaunās tehnoloģijas. Šobrīd viņi beidzot ir atzinuši, ka arī mums vajag hibrīda tehnoloģijas. FIA tehniskie cilvēki, sadarbībā ar autoražotājiem, jau strādā pie noteikumiem 2022. gadam. Ātrāk tas netika darīts tikai tādēļ, ka ražotāji to nevēlējās."

Iespējamais plāns ir 2022. gadā WRC klases spēkratus aprīkot ar hibrīda tehnoloģijām, pakāpeniski tos pilnībā elektrificējot.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati