Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Evanss: "Vēsturiski "Toyota" saviem braucējiem devusi vienādas iespējas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Evanss: "Vēsturiski "Toyota" saviem braucējiem devusi vienādas iespējas"
Foto: Toyota Gazoo Racing

Seškārtējais pasaules rallija čempions Sebastjēns Ožjē apgalvo, ka nealkst pēc īpaša statusa savā jaunajā komandā "Toyota Gazoo Racing", lai gan abiem pārējiem pilotiem, Elfinam Evansam un Kallem Rovanperam, ir krietni mazāk pieredzes un panākumu.

Pēc tam, kad ar Jari-Mati Latvalu un Krisu Mīki līgumi netika pagarināti, bet 2019. gada pasaules čempions Ots Tanaks pārgāja uz "Hyundai" nometni, "Toyota" rūpnīcas vienība šogad startēs pilnīgi jaunā sastāvā. Evanss līdz šim WRC kategorijā aizvadījis četras sezonas, guvis vienu uzvaru, bet aizvadīto gadu noslēdza piektajā vietā kopvērtējumā. Savukārt Rovanpera ir WRC klases debitants un pašreizējais WRC2 PRO čempions.

"Sezonu nesākšu ar domām par to, kā mani komandas biedri varētu man palīdzēt," skaidro Ožjē. "Mans mērķis vienmēr ir koncentrēties pašam uz sevi un izdarīt savu darāmo darbu – tas ir pats svarīgākais. Jūs zināt, ka es nekad neesmu prasījis, lai sezonas sākumā man būtu kāds īpašs statuss, jo visi sezonas sākumā esam pelnījuši vienādas iespējas."

Tajā pašā laikā Ožjē nenoliedz, ka šādu statusu varētu saņemt sezonas otrajā pusē, ja viņš vienīgais no komandas saglabātu reālas izredzes cīnīties par titulu.

"Atkarībā no tā, kas notiks gada garumā, sezonas otrajā pusē stratēģija var mainīties," saka Ožjē. "Tomēr gada sākumā mums visiem vajag koncentrēties katram uz sevi un iespējami labāku rezultātu nodrošināšanu komandai."

Evanss bija Ožjē komandas biedrs "M-Sport Ford" vienībā 2017. un 2018. gadā, kad francūzis izcīnīja WRC titulus, bieži atdodot savu pozīciju, kā arī citādi palīdzot viņam cīņā par pirmo vietu kopvērtējumā.

"Cik zinu, sezonas sākumā mums tiks dotas vienādas iespējas, un viss ir atkarīgs no mana snieguma," saka Evanss. "Redzēsim, kā būs sezonas otrajā pusē. Vēsturiski "Toyota" bijusi komanda, kas devusi saviem braucējiem līdzvērtīgas iespējas, un esmu drošs, ka šāda pieeja tiks saglabāta. Tomēr pamatā viss atkarīgs no manis paša. Montekarlo rallijā startēšu ar mērķi iespējami labāk izmantot iespējas, kas radīsies, un tāds pats mērķis ir visai sezonai kopumā."

Jaunā pasaules čempionāta sezona sāksies ar Montekarlo ralliju, kas notiks no 23. līdz 26. janvārim.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati