Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pēc Ožjē pievienošanās ''Citroen'' vienībai, galvenais atbalstītājs pamet komandu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Pēc Ožjē pievienošanās ''Citroen'' vienībai, galvenais atbalstītājs pamet komandu
Ožjē testos
Foto: Citroen Racing

Kļuvis zināms, ka pēc pasaules rallija čempiona Sebastjana Ožjē pievienošanās ''Citroen Racing'' vienībai, komandas galvenais atbalstītājs Abū Dabī nolēmis pamest komandu.

Pēc tam, kad 2012.gadā ''Citroen'' komandu pameta tās atbalstītājs Red Bull, par komandas galveno atbalstītāju kļuva Abū Dabī. Sadarbība ilga vairākus gadus, taču tagad, kad ''Citroen'' atgriezās Ožjē, Abū Dabī nolēma pārtraukt atbalstīt franču komandu.

Lai arī oficiāls paziņojums no Abū Dabī puses nav izskanējis, šobrīd var secināt, ka vienošanās par turpmāko sadarbību nav panākta. To apliecina fakts, ka pirmajos testos ar ''Citroen C3 WRC'' mašīnu Sebastjana Ožjē un Esapekas Lapi auto tika aizlīmēti Abū Dabī uzraksti.

''Abū Dabī pārstāvji nolēma paņemt pauzi, lai izvērtētu savu dalību mūsu programmā. Ja nekas nemainīsies, mēs būsim spiesti turpināt braukt ar divām mašīnām,'' portālā L'Equipe saka ''Citroen Racing'' vadītājs Pjērs Budars.

Visticamāk, tas saistīts ar to, ka Ožjē komandā atgriezies ar savu atbalstītāju Red Bull, kas 2012.gada pameta komandu, nespējot vienoties ar tā brīža atbalstītāju Abū Dabī.

Lai arī sākotnēji ''Citroen Racing'' atzina, ka darīs visu, lai 2019.gada sezonā varētu startēt ar trim auto, kur trešo auto dalītu vairāki piloti, iespējams, arī Lēbs, šobrīd ''Citroen'' atzina, ka brauks ar divām mašīnām.

''Ļoti žēl, ka tā ir noticis. Situācija nav vienkārša,'' saka Sebastjans Lēbs, kurš šobrīd meklē risinājumu, kas viņa ''Sebastien Loeb Racing'' komandai atļautu izmantot ''Peugeot 208 RX'' automašīnas Pasaules RX 2019.gada čempionātā.

Izmantotie resursi:
Autosport