Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pēc pirmās Lietuvas rallija dienas Vorobjovs trešais, ''nullīte'' iznīcina ''Subaru''

Pēc pirmās Lietuvas rallija dienas Vorobjovs trešais, ''nullīte'' iznīcina ''Subaru''
Nullītes ekipāžas auto pēc avārijas
Foto: Promaksa - EPIC Media

Pēc Lietuvas rallija čempionāta noslēdzošā posma ''Rally Classic'' pirmās dienas līderis ir Vaidotas Žala, kamēr Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks ieņem trešo vietu.

Pavisam kopā šajā rallijā uz starta izgāja vairāk nekā 40 ekipāžas, starp kurām viena bija latviešu ekipāža. Rallija pirmajā dienā sportistiem bija jāveic pieci ātrumposmi, no kuriem četri notika diennakts gaišajā laikā, bet noslēdzošais posms noritēja tumsā.

Iespaidīgu avāriju jau rallija pirmajā ātrumposmā piedzīvoja viena nulles ekipāža, kura pie apmēram 200 km/h liela ātruma piedzīvoja avāriju un iznīcināja savu "Subaru Impreza" automašīnu. Par laimi, ekipāža šajā negadījumā necieta.

Pēc diviem ātrumposmiem līderis bija Žala, kuram tikai 0,03 sekundes zaudēja Vorobjovs. Nākamajos divos posmos Žala saglabāja savu pirmo vietu, kamēr uz otro vietu pakāpās Deivids Jocius. Uz trešo atkrita Vorobjovs, kurš no līdera atpalika sešas sekundes.

Pēc tam sekoja nakts posms, kura garums bija 24 kilometri. Ļoti ātrs šajā dopā bija Žala, kurš par 30 sekundēm apsteidza Benediktu Vanagu. Tikmēr Vorobjova ekipāža zaudēja gandrīz minūti. Līdz ar to pēc pirmās dienas līderis ir Žala, kuram seko Jocius un Vorobjovs.

Rallija otrajā dienā sportistiem būs jāveic noslēdzošie pieci ātrumposmi

Atgādināsim, ka Vorobjova ekipāžai tikai pavisam nedaudz trūkst, lai kļūtu par Lietuvas čempioniem N4 klasē.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Vaidas ŽalaMitsubishi Evo36:39.3
2.Deividas JociusMitsubishi Evo IX+00:40.1
3.Jānis VorobjovsMitsubishi Evo X +01:02.3
4.Vytautas ŠvedasMitsubishi Evo X+01:06.8
5.Benediktas VanagasSubaru Impreza WRC+01:08.1
6.Ramūnas ČapkauskasMitsubishi Evo IX+01:26.9

Izmantotie resursi:
rally-live.lt