Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Dans Leščs: "Taisnēs ātrumu attīstījām līdz maksimumam"

Juris Grīns
Juris Grīns

Dans Leščs: "Taisnēs ātrumu attīstījām līdz maksimumam"
Dana Lešča ekipāža
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 27. augustā norisinājās Latvijas un Lietuvas rallijsprinta čempionātu sestais posms "Mažeiķi-Viekšņi 2016", kurā piedalījās arī "Technical Art Rally Ream" sportisti Dans Leščs ar stūrmani Raiti Ripeli. Ekipāža ar automašīnu "BMW M3" 2WD klasē finišēja ar pārliecinošu uzvaru, kopumā pieveicot deviņus ātrumposmus ar kopējo garumu 64 kilometri.

“Trase bija interesanta. Taisni gabali ar 90 grādu līkumiem galos, kopumā no visas trases taisnie gabali bija 20%. Trases segums bija labs, tāpēc taisnēs ātrumu attīstījām līdz maksimumam,” stāsta Dans.

Otrajā ātrumposmā radās tehniskas ķibeles ar sarunu iekārtām un ātrumposms tika pieveikts bez stenogrammas, bet kā atzina Dans, tas kopējo rezultātu nemainīja un sadarbība ar stūrmani Ripeli ir laba: “Vajag tikai vairāk trenēties, braukt nepazīstamus ceļus, Raitim pirmais bija rallijs “Kurzeme”, tāpēc nepieciešami vēl treniņi.”

Septītajā ātrumposmā Lešča/Ripeļa ekipāžai nācās apstāties, jo priekšā bija avārija, līdz ar to, tika iekavētas 2 minūtes un 41 sekunde, bet tās tika atskaitītas no kopvērtējuma, kā rezultātā Leščs/Ripelis kopvērtējumā ierindojās ceturtajā vietā.

Nākamais rallijs, kurā piedalīsies Dans, ir FIA Eiropas rallija čempionāta posms “Rally Liepāja”, kas notiks no 16. līdz 18. septembrim Liepājas un Kuldīgas apkaimē. Līdz tam, kā sacīja Dans, ir jāuzlabo mašīna un jāizbrauc vairāki treniņi.

Jau ziņots, ka trīskārtējais Latvijas čempions rallijā Dans atgriezies rallija apritē.

Jautāts par pievienošanos "Technical Art Rally Ream" komandai, rallija braucējs teic, ka tā bija Liepājas teātra aktiera un autosportista Viktora Ellera ideja. “Iesākumā viņš man palūdza, lai nedaudz viņu pamācu, lai pastāstu par “knifiņiem” braukšanā. Kopā aizbraucām uz pāris treniņiem, un tā sāka veidoties mūsu sadarbība. Un komandā vienmēr ir lielāks spēks nekā, ja es brauktu viens,” atzīst autosportists.

Tāpat jau ziņots, ka Dans 2004.gadā ar ''Opel Kadett'' kļuva par savas klases čempionu. 2006. un 2007. gadā Dans ar stūrmani Jāni Vīksnu, braucot ar ''Honda Civic Type-R'', izcīnīja vēl divus čempiontitulus. Pēdējo rallija sezonu Dans aizvadīja 2008. gadā.

Izmantotie resursi:
liepajniekiem.lv