Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

ASRT komandas īpašnieks Igaveņš: Beļģi bija pārsteigti par mūsu komandu un tās darbu

ASRT komandas īpašnieks Igaveņš: Beļģi bija pārsteigti par mūsu komandu un tās darbu
Foto: ASRT

Ar ASRT komandas pilota Sīma Plangi/Mareka Sarapū uzvaru noslēdzies jubilejas Kurzemes rallijs. Šī igauņu ekipāžai šogad bija sestā uzvara aizvadītajos sešos Latvijas rallija čempionāta posmos. Lai arī šoreiz ļoti sīvu pretestību izrādīja Jāņa Vorobjova ekipāža, beigās Plangi palielināja pārsvaru un finišēja pirmajā vietā.

Ļoti priecīgs par komandas braucēju sniegumu un mehāniķu darbu bija ASRT komandas īpašnieks Ainārs Igaveņš.

“Vispirms gribu uzslavēt Sīmu Plangi, kurš ar savu lielisko braukšanu turpina nest mūsu komandas vārdu. Esmu patīkami pārsteigts par viņa rezultātiem un stabilitāti. Tas ir apbrīnojami, ko viņš ir paveicis.”

Lai arī pirmajā dienā Mārcis Ķenavs/Gatis Cimdiņš piedzīvoja avāriju un bija spiesti izstāties, ekipāža, pateicoties mehāniķu neatlaidīgam un vairāku nakts stundu darbam, spēja iziet uz starta otrajā dienā, kur tika uzrādīts ļoti labs temps.

“Mārcim uzdevums bija braukt tā, kā viņš prot. Mērķis bija cīnīties par uzvaru, taču šoreiz tas nesanāca. Pirmajā ātrumposmā kādā ātrā līkumā mašīnā iedegās lampiņa, kas nedaudz Mārci un Gati izsita no līdzsvara. Diemžēl atkārtotajā ātrumposmā tajā pašā līkumā arī tika piedzīvota avārija, jo abi sportisti šajā vietā nedaudz pazaudēja uzmanību. Taču es vēlreiz pārliecinājos, ka Mārcis ir ne tikai labs komandas vadītājs, bet arī gudrs un ātrs braucējs. Tāpat gribu pateikt lielu paldies Gatim Cimdiņam. Neskatoties uz to, ka viņš organizē sacensības, viņš atrod laiku, lai brauktu kopā ar Mārci Ķenavu, kas viņiem kopā arī ļoti labi sanāk.”

Kurzemes rallijā pēc ilgāka laika rallijā atgriezās Raimonds Kisiels. Neskatoties uz to, ka savu pēdējo ralliju Kisiels bija aizvadījis pirms apmēram divarpus gadiem, viņš Kurzemes posmā, debitējot pie jaunas Citroen DS3 R5 automašīnas, izcīnīja septīto vietu.

Šajā rallijā mani patīkami pārsteidza Raimonds Kisiels/Arnis Ronis. Ņemot vērā, ka viņi ilgu laiku nebija braukuši rallijā, kā arī tas, ka viņiem testos izdevās nobraukt tikai dažus kilometrus, viņi spēja finišēt augstā vietā. Salīdzinot ar citiem braucējiem, ko esmu redzējis, Raimonds ir talantīgs. Viņš parādīja lielisku klasi, ka pēc tik ilgas pauzes viņš var nobraukt ātri un stabili. Esmu tiešām patīkami pārsteigts par viņa sniegumu,” turpina Igaveņš.

“Arī Dmitrijs Feofanovs/Maksims Gorduškins malači. Viņi turpina mācīties un uzrādīt stabilus rezultātus. Feofanovs iet to pareizo ceļu – lēnām un bez avārijām. Ar katru ralliju viņa ātrums ir lielāks, par ko liecina arī rezultāti.”

“Ņemot vērā to, ka Kisiels šajā rallijā debitēja pie Citroen DS3 R5 automašīnas stūres, uz Latviju bija devusies “J-Motorsport” komanda, kura apkalpoja Citroen automašīnu. Kā pēc rallija atzina beļģu komandas pārstāvis, tad viņš ir patīkami pārsteigts par ASRT komandu un tās darbu.”

“Protams, gribu paslavēt arī mūsu komandas mehāniķus, mūsu sacensību vadītāju Kurzemes rallijā Aldi Sārnu, kas gan šajā, gan iepriekšējā posmā ļoti profesionāli un atzīstami pildīja savu darbu, kas arī atspoguļojas rezultātos. Tāpat gribu teikt lielu paldies savai ģimenei un personīgi “J-Motorsport” komandai par lielisko darbu un sadarbību. Esmu apmierināts ar visu darbu. Šis mums tiešām bija ļoti labs un izdevies rallijs,” prieku neslēp Ainārs.

Izmantotie resursi:
ASRT | Building cars for the rally, rent and sale


Foto: Rallycross.lv

Jau pēc mēneša startēs Latvijas autokrosa, folkreisa un rallijkrosa sezona

Vasaras autokrosa, rallijkrosa un Folkreisa sezona Latvijā sāksies tieši pēc mēneša: 28. aprīlī Smiltenē startēs Folkreisa Vasaras kauss un Krosa komisijas autokrosa kauss, kam sekos pirmie posmi arī Latvijas-Lietuvas rallijkrosa un Latvijas autokrosa čempionātā. Tikai mēnesis!
Sebastjēns Ožjē. Foto: Martin Hlinka

Uz WRC posmu Horvātijā trasē atgriezīsies Ožjē un Mikelsens

Ir publicēts pasaules rallija čempionāta ceturtā posma "Rally Croatia" dalībnieku saraksts, kurā atrodamas 68 ekipāžas. Pēc divu posmu izlaišanas uz starta atkal izies Sebastjēns Ožjē un Andreass Mikelsens.
Foto: wrc.com

WRC ekipāžas Kenijā sagaida safari piedzīvojums

Šonedēļ, no 28. līdz 31. martam, norisināsies FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) 2024. gada sezonas trešais posms "Safari Rally Kenya". Šis ir vienīgais WRC posms Āfrikas kontinentā un viens no tehniski vissarežģītākajiem sezonas rallijiem, kurā šoreiz startēs kopumā 29 ekipāžas.