Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rudes kartadroms savā apaļajā jubilejā rīko autosprinta sacensības

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Rudes kartadroms savā apaļajā jubilejā rīko autosprinta sacensības
Foto: www.eveautosports.lv

Rudes kartadroms šovasar svin apaļu jubileju, trasei jau 30 gadi. Kartadroms atrodas Liepājas pusē, Nīcas novada Otaņķos. Trīsdesmit gados trase piedzīvojusi daudz, aizvadītas dažāda līmeņa kartingu sacensības, neskaitāmi autosprinti, trase iekļauta rallija ātruma posmos.

Trasi iecienījuši auto klubi, kuri organizē pasākumus saviem biedriem. Tāpat arī drifta cienītāji atzinīgi novērtē Rudes trasi, kā arī ir izveidojusies arī sadarbība ar Lietuvas drifteriem. Sazinoties ar trases saimniekiem Armandu vai Miku Ķenavu, Rudes kartadroms vienmēr ir atvērts treniņiem.

Par godu apaļajai jubilejai, 13. augustā Rudes trasē norisināsies autosprints, paralēli ar drifta šovu un senioru kausa izcīņu. Autosprints norisināsies jau pēc ierasta formāta, kur dalībnieki drīkst startēt ar ielas un sporta automašīnām un sacensību dienā būs jāaizvada divi līdz trīs braucieni, katrs pa diviem apļiem. Autosprinta ieskaite notiks sešās ieskaites klasēs, FWD (priekš piedziņas automašīnas), RWD (klasiska), 4WD (pilnpiedziņas automašīnas), 2WD OPEN (vienas ass piedziņas automašīnas, drīkst izmantot sportam paredzētas riepas), 4WD OPEN (pilnpiedziņas automašīnas, drīkst izmantot sportam paredzētas riepas), DĀMU klase un JUNIORI.

Trases saimnieki kā īpašu pārsteigumu sarūpējuši senioru sacīksti. Šīs klases dalībnieki, sabiedrībā vairāk vai mazāk zināmi cilvēki, startēs ar vienu automašīnu.

Driftam paredzēti trīs braucieni, pirms autosprinta, starp sprinta braucieniem un pēc autosprinta finiša. Drifta klasē iespējams pieteikties uz individuālo ieskaiti un tandēmu braucieniem. Labākie trīs drifta dalībnieki tiks apbalvoti, kur uzvarētāju noteikšana būs skatītāju rokās.

Sestdien, 12. augustā, trase būs atvērta treniņiem. Dalībniekiem iespēja pārnakšņot trases teritorijā. Reģistrācija sacensībām tiks atvērta pirmdien, 7. augustā, tad arī tiks publicēts nolikums un aktuālā informācija.

Izmantotie resursi:
- WWW.EVEAUTOSPORTS.LV