Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Vācijas autokrosa posms latviešiem sarežģīts, Štūbi pirmoreiz gāž no troņa

Juris Grīns
Juris Grīns

Vācijas autokrosa posms latviešiem sarežģīts, Štūbi pirmoreiz gāž no troņa
Bernds Štūbe. Foto: Jens Fuhrer

Pēc Eiropas autokrosa čempionāta Vācijas posma Mačenbergā Latvijas sportisti kopvērtējumā saglabājuši līdzīgas pozīcijas kā pirms šīs sacīkstes. Mačenbergas posms gan mūsējiem bija sarežģīts un ar neveiksmēm.

"SuperBuggy" klasē Ervins Grencis saglabā kopvērtējuma trešo vietu, par spīti neveiksmei finālā. Pēc kvalifikācijas pirmo divu braucienu uzvarām Ervins priekšbraucienus noslēdza trešajā vietā, bet savā pusfinālā finišu sasniedza ceturtajā vietā, kvalificējoties finālam. Diemžēl nedēļas nogales sarežģītākais starts Grencim neizdevās – viņš noslāpēja mašīnu, finišā sasniedzot devīto vietu.

Pēc kvalifikācijas 14. vietā bija Justs Grencis, droši tiekot pusfinālā. Diemžēl jau izbraucis uz starta, Justs palika bez svarīgā brauciena potenciometra defekta dēļ.

Tikmēr no troņa šogad pirmo reizi gāzts Bernds Štūbe, kurš finālā par mata tiesu piekāpās uzvarētājam Terijam Kalaganam. Trešajā vietā – Jakubs Kubičeks. Šādi rezultāti gan netraucēja Štūbem palielināt pārsvaru čempionāta kopvērtējumā, jo tieši vācietis šajā posmā guva visvairāk punktu, arī vairāk nekā Kalagans (paradokss, ko rada Eiropas autokrosa, pasaules rallijkrosa un citu čempionātu punktu skaitīšanas sistēma – braucējs neuzvar, bet vienalga uzvar).

Tā visa rezultātā Štūbe kopvērtējumā pirmais ar 133 punktiem, Tomass Anakleto iekrājis 93, Ervins Grencis trešais ar 85 punktiem, Kubičekam – 80. Justs Grencis 12. vietā (38 punkti).

"Buggy 1600" klasē Andris Kuļikovskis kvalifikācijā guva divas sestās un septīto vietu, kas ļāva priekšbraucienu summā gūt 18. vietu un iespēju startēt pusfinālā. Andris šajā cīņā guva septīto pozīciju, paliekot divas vietas aiz fināla svītras. Gūtie punkti ļauj Kuļikovskim Eiropas čempionāta kopvērtējumā formāli būt 18. vietā.

Kristiāna Grenča debijas sezona "JuniorBuggy" klasē turpina būt sarežģīta, šoreiz tehnikas problēmu dēļ. Jau sestdien bagijam plīsa ķēde un tam palika tikai aizmugures piedziņa. Taču Kristiāns pēc problēmu novēršanas veiksmīgi laboja situāciju, pēdējā kvalifikācijas braucienā pat gūstot otro vietu. Ticis pusfinālā, Kristiāns diemžēl bija spiests izstāties no piektās vietas motora defekta dēļ. Pēc šī posma kopvērtējumā viņš 11. vietā.

Posmā klasēs vēl bez Kalagana uzvaras guva Petrs Nikodems ("Buggy 1600"), Matvejs Furažkins ("TouringAX", uzvaras visos četros posmos) un Barts van der Putens ("JuniorBuggy").

Čempionāts turpināsies ar sezonas vidus posmu šajā nedēļas nogalē leģendārajā čehu Novapakā.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv