Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Strokšs: "Uzsākām lielu eksperimentu, nezinot, ko sagaidīsim"

Juris Grīns
Juris Grīns

Strokšs: "Uzsākām lielu eksperimentu, nezinot, ko sagaidīsim"
Foto: EGP Latvia

Sekojot pasaules tendencēm, RA Events kopā ar sponsoru Pafbet šogad Latvijā sarīkoja pirmo e-sporta čempionātu autosportā, rallija disciplīnā – E-autosport Grand Prix Latvia (EGP Latvia), kas notika sankcionēti ar Latvijas Automobiļu Federācijas atbalstu. Par čempionāta platformu tika izvēlēta videospēle DiRT Rally 2.0, bet visi braucieni notika uz SRC Riga simulatoriem. Pēc divām atlases kārtām un fināla tika noskaidroti EGP Latvia uzvarētāji – Ralfs Igaveņš (World Open ieskaites klase) un Krišs Jaunzemis (National), kuri ieguva balvu – rallija testus ar Sports Racing Technologies komandas sacīkšu auto.

EGP Latvia pirmajā rīkotajā e-čempionātā Sim Rally, sadaloties divās klasēs – National (dalībnieki bez pieredzes autosportā) un World Open (dalībnieki ar pieredzi autosportā vai dalībnieki no ārvalstīm) – piedalījās teju 300 dalībnieki. Sacensību braucieni notika uz Sim Racing Club (SRC) Riga simulatoriem, un pēc vairāku ātrumposmu veikšanas trīs posmos, tika noskaidroti ātrākie, kas saņēma balvu – treniņbraucienus ar Sports Racing Technologies komandas rallija auto – Baltic Open klases Subaru Impreza STI.

Sim Rally noritēja vairākos posmos – pirmajā atlases kārtā visiem dalībniekiem bija dotas 30 minūtes laika, lai, iepriekš nodefinētā ātrumposmā, uzrādītu labāko rezultātu. Būtiski, ka abu klašu dalībnieki veica identisku ātrumposmu, identiskos apstākļos un ar identisku automašīnu un regulējumiem. Vairāk kā mēnesi garajā pirmajā atlases kārtā, kas norisinājās ne tikai Rīgā, bet viesojās arī Talsos, Ventspilī, Jēkabpilī, Valmierā un Liepājā, tika noteikti katras klases 20 ātrākie braucēji, kuri turpināja sacensības otrajā atlases kārtā. Savukārt, otrā atlases kārta norisinājās SRC Riga telpās, un dalībniekiem tās laikā bija jāveic divi ātrumposmi. Ātrākie seši dalībnieki no katras klases garantēja vietu EGP Latvia finālā.

EGP Latvia fināls notika Liepājā, laikā, kad Latvijā viesojās FIA Eiropas rallija čempionāta posms Rally Liepāja! Finālā, jau klātesot konkurentiem un skatītājiem, dalībniekiem bija jāveic trīs ātrumposmi – gan sausos, gan lietainos laika apstākļos, kas vēl vairāk sarežģīja noteikto uzdevumu. Vislabāk ar šo uzdevumu tika galā World Open klases dalībnieks Ralfs Igaveņš (e-čempionāta pirmajā atlases kārtā 2. rezultāts, 2. kārtā – otrais) un National klases dalībnieks Krišs Jaunzemis (1.kārtā – 19., 2.kārtā – 2.).

Zīmīgi, ka World Open piedalījās arī vairāki autosporta pasaulē zināmi piloti – FIA pasaules rallija čempionāta dalībnieks Nikolajs Grjazins, vairākkārtējais Latvijas rallija čempions Ralfs Sirmacis, un jaunais rallijkrosa talants Roberts Vītols.

Vairāk par Sim Rally sacensībām un to, kā abiem uzvarētājiem – Igaveņam un Jaunzemim – veicās testos ar Sports Racing Technologies rallija auto Subaru Impreza STI, uzzināsiet šovakar Ātruma Cilts raidījumā, ko varēs skatīt LMT Straume, plkst. 19:00.

“EGP Latvia uzsākām kā lielu eksperimentu, nezinot, ko īsti sagaidīt... Liels bija mūsu gandarījums, kad sajutām ieinteresētību gan no datorspēļu entuziastiem, gan profesionāliem autosportistiem, kas šo projektu pieņēma ar lielu interesi un labprāt iesaistījās, cīnoties par iespēju veikt braucienus ar sacīkšu auto. EGP Latvia pirmais organizētais čempionāts arī ģeogrāfiski izvērtās visai plašs – apmeklējām vairākas Latvijas pilsētas, kurās satikām daudz interesentus, kurus ceram ieraudzīt e-čempionāta dalībnieku lokā arī turpmāk! Šobrīd turpinām darbu, lai jau drīzumā uzsāktu arī rallijkrosa čempionātu,” stāsta RA Events direktors Raimonds Strokšs.

“Šis bija ļoti augstvērtīgi sarīkots čempionāts, un esmu vairāk kā gandarīts, ka ar tik maziem finansiālajiem ieguldījumiem spēju aizsniegties līdz labākajam rezultātam un braukšanai pa trasi! Rallija testos pārsteidzoši ātri pielāgojos situācijai, un jau pēc pirmajiem apļiem, kad biju izpratis bremzēšanas punktus un riepu saķeri, jau varēju braukt, cik manas prasmes to ļāva. Braucot ar rallija auto, izjūt tā kustību, un kā iedarbojas sānu slodzes – šīs ir lietas, kuras nevarēja piedzīvot braukšanā ar simulatoru, bet treniņi ar simulatoru noteikti palīdzēja izprast rallija auto vadāmības pamatus. Testu noslēgumā ar SRT komandas vadītāju Ģirtu Krūzmani nedaudz pamainījām arī auto regulējumus – pēc kuriem pēdējos apļus trasē izbaudīju jau par visiem 100%! Ļoti gaidu nākamo čempionātu – šādas izdevības ir jāizmanto!” gandarīts ar EGP Latvia pirmo e-čempionātu ir National klases uzvarētājs Krišs Jaunzemis.
Šogad plānotas arī EGP Latvia rallijkrosa sacensības, par kurām sīkāk informēsim tuvākajā laikā.

EGP LATVIA – SIM RALLY 2019 REZULTĀTI, WORLD OPEN:

vietadalībnieksvārds uzvārdsrezultātsatstatums
1.ralfsigavensRalfs Igaveņš11min 43.595sek-
2.B_G_21Gatis Bensons11min 46.376sek+2.781sek
3.RssfRalfs Sirmacis11min 56.030sek+12.435sek
4.SpikisMārtiņš Spīķis12min 34.073sek+50.478sek
5.vkalveVoldemārs Kalve12min 36.905sek+53.310sek
6.Edvards77Edvards Egle12min 47.095sek+1min 3.500sek

EGP LATVIA – SIM RALLY 2019 REZULTĀTI, NATIONAL:

vietadalībnieksvārds uzvārdsrezultātsatstatums
1.krissjaunzemisKrišs Jaunzemis11min 53.739sek-
2.RonisRonalds Lūkins12min 13.062sek+19.323sek
3.MaLukinsMatīss Lūkins12min 18.969sek+25.230sek
4.arturiooArtūrs Igaveņš12min 27.287sek+33.548sek
5.ValtishValts Jansons12min 30.814sek+37.075sek
6.KelpisMMārtiņš Ķelpis12min 34.134sek+40.395sek