Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē līderis Polijas WRC posmā, Tanaks saglabā cerības uz uzvaru

Juris Grīns
Juris Grīns

Ožjē līderis Polijas WRC posmā, Tanaks saglabā cerības uz uzvaru
Ots Tanaks Polijas rallijā
Foto: mtv.fi

Pasaules rallija čempionāta septītajā posmā "Rally Poland" līderis pēc piektdienas ātrumposmiem ir Sebastjēns Ožjē. Tikmēr labu ātrumu nodemonstrēja igaunis Ots Tanaks, kurš turpina cīņu par uzvaru.

Sebastjēns Ožjē ("Volkswagen") bija līderis pēc ceturtdienas vakarā veiktā pirmā ātrumposma, bet piektdienas rītā vadību pārņēma Andreass Mikelsens ("Volkswagen"). Pēc tam trijos ātrumposmos pēc kārtas ātrākos laikus sasniedza Ots Tanaks ("M-Sport Ford"), kurš kļuva par rallija līderi un pirms servisa parka apmeklēšanas bija jau 9.4 sekundes priekšā tuvākajam sekotājam.

Tanaks izmantoja 11. starta pozīciju, kas Polijas grants ceļos bija izdevīga, tajā pašā laikā saskārās ar bremžu problēmām, kas lika zaudēt vērtīgās sekundes. Pēcpusdienā Tanaka ātrums kritās, jo starta pozīcijai vairs nebija tik daudz priekšrocību, bremžu problēmas turpinājās, turklāt arī riepas nebija izvēlētas atbilstošākās apstākļiem. Tādejādi Tanaks atkrita uz ceturto vietu, tomēr saglabā cerības uz pirmo WRC uzvaru, jo ir tikai 16.5 sekundes aiz līdera.

Divos no pēcpusdienas četriem ātrumposmiem uzvarēja Ožjē, tādejādi kļūstot par rallija līderi. Mikelsens gan ir tikai 2.3 sekundes aizmugurē, bet trešo pozīciju ieņem Jari-Mati Latvala ("Volkswagen"), kurš no Ožjē atpaliek 10.8 sekundes. Līdz ar to, pagaidām "Volkswagen" komandas ekipāžas aizņem pirmās trīs vietas.

WRC2 klasē šobrīd līderis ir soms Esapeka Lapi ("Skoda"), kurš par 20.5 sekundēm apsteidz igauni Karlu Krūdu ("ME3 Citroen"). Līdz ar to abās galvenajās klasēs igauņu autosportisti šobrīd sacenšas par uzvaru.

Sestdien Polijas WRC posmā jāveic astoņi ātrumposmi.

"Rally Poland" rezultāti pēc SS9

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Sebastien OgierVolkswagen Polo R WRC1:17:42.5
2.Andreas MikkelsenVolkswagen Polo R WRC+2.3
3.Jari-Matti LatvalaVolkswagen Polo R WRC+10.8
4.Ott TanakFord Fiesta RS WRC+16.5
5.Hayden PaddonHyundai i20 WRC+35.9
6.Robert KubicaFord Fiesta RS WRC+37.3
7.Thierry NeuvilleHyundai i20 WRC+41.2
8.Kris MeekeCitroen DS3 WRC+1:07.0
9.Dani SordoHyundai i20 WRC+1:14.9
10.Mads OstbergCitroen DS3 WRC+1:15.3

Izmantotie resursi:
WRC.com®| FIA World Rally Championship |...