Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvijas rallija fanu iemīļotais Somijas WRC rallijs tiek atcelts

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latvijas rallija fanu iemīļotais Somijas WRC rallijs tiek atcelts
Foto: TOYOTA GAZOO Racing WRC

Trešdien oficiāli kļuva zināms, ka pasaules rallija čempionāta (WRC) Somijas posms, kam bija jānotiek no 6.-9.augustam, ir atcelts. Šis ir viens no WRC posmiem, kuru ik gadu apmeklē ļoti daudz latviešu rallija fani.

Šodien oficiāli pēc preses konferences kļuvis zināms, ka Somijas WRC rallijs koronavīrusa izraisītās pandēmijas dēļ nenotiks. Rallijam, kas ir lielākais sporta notikums Somijā, šogad bija plānots svinēt 70 gadu jubileju.

Lai arī situācija attiecībā uz Covid-19 Somijā un starptautiskā mērogā lēnām uzlabojas, organizatori paziņoja, ka, rīkojot Somijas WRC ralliju, ir pārāk daudz faktoru, kas saistīti ar veselības un drošības riskiem, ņemot vērā, ka rallijs notiks vien pēc diviem mēnešiem. Papildus tam esot arī citas lielas neskaidrības, kas ietekmē šo lēmumu atcelt ralliju. Piemēram, informācijas trūkums par to, vai pašreizējie ierobežojumi, ko valsts noteikusi publiskiem pasākumiem, turpināsies arī pēc jūlija, un kā ārvalstu dalībnieki, komandas un skatītāji varēs droši ceļot uz Somiju.

Zināms, ka Somijas rallija organizators, SIA AKK Sports, ir noslēdzis vienošanos ar WRC Promoter GmbH par pasaules rallija čempionāta Somijas rallija organizēšanu 2021. gadā. 2021. gada WRC kalendārs tiks apstiprināts vēlāk.

Tāpat tiek ziņots, ka, lai arī centrālās Somijas grants ceļos šogad augustā būs klusums, WRC braukšana notiks digitālā rallija pasaulē, par ko plašāka informācija par jauno ''Rally Finland'' spēļu koncepciju, kas paredzēta gan braukšanas spēļu entuziastiem, gan pārējiem, tiks publicēta jūnijā.

Šobrīd WRC ir aizvadīti tikai trīs posmi, pēc kuriem līderis ir franču pilots Sebastjans Ožjē. Ja nekas tālāk nemainīsies, tad WRC sezona varētu atsākties ar Turcijas ralliju 24.septembrī, jo drīzumā, visticamāk, tiks paziņots, ka arī Jaunzēlandes WRC posms, kam bija jānotiek pēc Somijas rallija, tiks atcelts.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed