Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē: "Sordo tika lūgts trasē apstāties un kavēt Mīki"

Juris Grīns
Juris Grīns

Ožjē: "Sordo tika lūgts trasē apstāties un kavēt Mīki"
Sebastjēns Ožjē. Foto: Citroen Racing

Pasaules rallija čempionāta līderis Sebastjēns Ožjē no Citroen" vienības apsūdzējis "Hyundai" komandas vadību pārāk nesportiskas taktikas pielietošanā nedēļas nogalē notikušajā Portugāles rallijā.

Jau piektdien no cīņas par vadošajām pozīcijām tehnisku problēmu dēļ, kas saistītas ar degvielas sistēmu, izstājās "Hyundai" piloti Danijs Sordo un Sebastjēns Lēbs. Komandas boss Andreā Adamo, manipulējot ar WRC noteikumiem, panāca, ka abām ekipāžām vēlāk jāatgriežas trasē un jābrauc kā pirmajām, kas nodrošināja vienības trešajam pilotam Tjerī Noivilam tīrāku trasi.

Atgādinām, ka Portugāles posmā uzvarēja "Toyota" braucējs Ots Tanaks, Noivilam finišējot otrajam, bet Ožjē – trešajam.

Preses konferencē pēc finiša Ožjē sacīja, ka viņam nav pretenziju pret šādu taktiku, bet apsūdzēja Adamo mēģinājumā īstenot kādu citu, pavisam nesportisku ideju.

"Varam teikt, ka mums ir paveicies vai arī varam pateikties kādam vīram, kurš ir Danijs Sordo, jo viņa komandas prātā bija vēl arī citi taktiski gājieni, kas varēja notikt," atklāj Ožjē. "Par laimi, Danijs tam nepiekrita. Esmu ieguvis informāciju, ne no braucēja, jo man ir citi avoti, ka lielais džentlmenis Adreā Adamo lūdza Sordo apstāties ātrumposmā un atsākt braukt tieši priekšā Krisam Mīkem. Tā viņš patiešām bija gribējis."

Mīke pirms saslīdēšanas priekšpēdējā ātrumposmā un avarēšanas noslēdzošajā dopā ieņēma otro vietu un cīnījās par uzvaru Portugāles posmā ar Tanaku. Viņa piebremzēšana tobrīd varētu būt devusi iespēju Noivilam pacelties uz otro pozīciju.

Vēlāk Ožjē citā intervijā paskaidroja sīkāk: "Tam bija jānotiek svētdienas pirmajā ātrumposmā. Nezinu, kurā vietā, bet Sordo būtu bijis jāpiestāj, kas dotu Tjerī četras minūtes brīvu trasi bez putekļiem, kas vēl nebūtu nekas. Bet tad Danijam būtu jāatsāk braukt priekšā Krisam. Tas viņa rezultātu pilnībā sabojātu, jo Mīkem būtu jābrauc pilnīgos putekļos. Tā bija paredzēts."

Pats Adamo atteicās paust viedokli par Ožjē teikto, sakot, ka nesniegs komentārus par "tik zema līmeņa" apsūdzībām.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2019-06-03 20:16, pirms 5 gadiem
Rallijs sāk iet F1 ceļu?

     [+] [-]

, 2019-06-03 20:45, pirms 5 gadiem
rihardilio rakstīja: Rallijs sāk iet F1 ceļu?
Rallijs Leoba laikā, šo arī iesāka, taktiskās spēles, citu kavēšana, nelegāla mašīna utt. Pie tam tajā laikā šādas lietas lika darīt Sordo un Ožjēram, kas arī izraisīja tajā laikā komandā skandālu un Mis.Lēbas skrējienu pie Citroniem ar draudiem nepagarināt līgumu.