Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Hermanis/Neikšāns rallijsprintā "Kalnamuiža 2015" uzvar ar 0,04 sekunžu pārsvaru

Hermanis/Neikšāns rallijsprintā "Kalnamuiža 2015" uzvar ar 0,04 sekunžu pārsvaru
Hermanis/Neikšāns

Svētdien notiekošajā rallijsprintā "Kalnamuiža 2015" uzvarējis Elviss Hermanis/Māris Neikšāns ("Mitsubishi Lancer Evo VIII"), kuram līdz pat pēdējiem kilometriem izvērtās ļoti spraiga cīņa ar vairākām ekipāžām. Sacensību finišā uzvarētāja pārsvars pār tuvāko sekotāju Ediju Bergmani/Edgaru Grīnu ("Mitsubishi Lancer Evo IX") bija vien 0,04 sekundes.

Jau no rallijsprinta pirmajiem kilometriem kļuva skaidrs, ka visi sportisti atbraukuši cīnīties par galveno trofeju, pirmajā ātrumposmā "Kalvene 1" ātrākās desmit ekipāžas finišēja ar nepilnu astoņu sekunžu intervālu. Arī rallijsprinta turpinājumā rezultāti bija tikpat blīvi un sešos ātrumposmos uzvarēja četras dažādas ekipāžas – Kalvenē abas reizes ātrākais bija E. Bergmanis, Marijas muižā – E. Hermanis un Andis Neikšāns/Aivis Aizsilnieks ("BMW M3"), bet Snēpeles ātrumposmā abas reizes ātrākais bija Guntis Lielkājis/Vilnis Miķelsons ("Mitsubishi Evo VIII"). Veiksmīgākie spēcīgajā konkurencē izrādījās Hermanis/Neikšāns.

"Ar sacensībām esmu pilnībā apmierināts – trase bija lieliska, tehnika bija sagatavota ļoti labi un arī laikapstākļi bija manam braukšanas stilam atbilstoši. Rallijsprintu nobraucu maksimāli ātri, taču savā ritmā, un tik profesionāls stūrmanis kā Māris Neikšāns pat nebūtu ļāvis man braukt pāri savām spējām," stāsta E. Hermanis.

3.vietā kopvērtējumā un vienlaikus arī "4WD Open" klasē ierindojās Lielkājis/Miķelsons, kuri no sacensību uzvarētāja atpalika vien 4,7 sekundes.

Rallija līdzjutēji ar nepacietību gaidīja Jāņa Vorobjova un Anda Neikšāna dueli. Abi Latvijas čempioni rallijsprintā "Kalnamuiža 2015" startēja ar līdzvērtīgiem "BMW M3" automobiļiem, turklāt viņu rādītais sniegums nemierīgi justies lika arī ar eventuāli ātrākām pilnpiedziņas automašīnām braucošajiem sportistiem.

"2WD Open" klasē uzvarēja Neikšāns/Aizsilnieks, kurš Jāni Vorobjovu/Andri Mālnieku apsteidza par 13,63 sekundēm. Tikmēr no rallijsprinta absolūtā uzvarētāja Neikšāns/Aizsilnieks atpalika 7,11 sekundes.

"Ar katru ralliju ar BMW saprotos arvien labāk, un arī rezultāti uzlabojas. Pirmie četri ātrumposmi – Kalvene un Marijas muiža – bija ļoti plūdeni un līdz ar to BMW automašīnai vairāk piemēroti, savukārt Snēpele jau bija pavisam cita rakstura ceļš, un tur jau izpaudās pilnpiedziņas automašīnu priekšrocības," stāsta A. Neikšāns.

3.vietu "2WD Open" klasē izcīnīja liepājnieki Renārs Francis/Gunārs Francis ("BMW 325"), kuri pirmos četrus rallijsprinta ātrumposmus ar mazāk jaudīgu automašīnu sekmīgi turējās līdzi līderu duetam, atpaliekot vien 13,95 sekundes. Snēpeles ātrumposmā gan A. Neikšāns un J. Vorobjovs spēja atrauties un finišā Franču ekipāža no klases līdera atpalika 49,16 sekundes.

4WD klasē uzvarēja Mareks Švarcs-Švampāns/Armands Lūkins ("Subaru Impreza"), 1600 klasē ātrākais bija Mārcis Strautiņš/Guntis Mūrnieks ("Suzuki Ignis"), bet "Klasika 3000" klasē pārliecinoši ātrākie bija Aigars Tīdmanis/Jānis Bumbulis ("BMW 325").

Kopumā Latvijas rallijsprinta čempionāta 3.posmā "Kalnamuiža 2015" dalībniekiem bija jāveic seši ātrumposmi ar kopējo garumu 49,9 kilometri.

Rallija rezultāti:

V.EkipāžaMašīnaLaiks
1.Elviss Hermanis/Māris NeikšānsMitsubishi Lancer evo 824:51.04
2.Edijs Bergmanis/Edgars GrīnsMitsubishi EVO IX+0.04
3.Guntis Lielkājis/Vilnis MiķelsonsMitsubishi EVO IX+4.7
4.Andis Neikšāns/Aivis AizsilnieksBMW M3+7.11
5.Rolands Jaunzems/Aleksandrs InnussMitsubishi Lancer EVO8+8.82
6.Jānis Berķis/Edgars ČeporjusMitsubishi EVO IX+15.55
7.Jānis Vorobjovs/Andris MālnieksBMW M3+20.74
8.Gatis Vecvagars/Artūrs ŽeibeMitsubishi EVO IX+31.37
9.Ronalds Baldiņš/Ingars SakneMitsubishi EVO X+54.42
10.Renārs Francis/Gunars FrancisBMW 325+56.27

Informāciju sagatavoja:
Dzintars Hmieļevskis
"Liepājas rallija komandas" preses pārstāvis

     [+] [-]

, 2015-05-04 00:42, pirms 9 gadiem
Beidzot nāk pie prāta un brauc ar mašīnām, kas iet.Ar BMW!