Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lēbs: "Uz asfalta vienmēr esmu bijis konkurētspējīgs, tāpēc ceru, ka būšu starp līderiem"

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Lēbs: "Uz asfalta vienmēr esmu bijis konkurētspējīgs, tāpēc ceru, ka būšu starp līderiem"
Sebastjans Lēbs
Foto: No sportista personīgā arhīva

Viens no favorītiem uz uzvaru gaidāmajā Korsikas WRC rallijā būs Sebastjans Lēbs. Pēc testiem sportists atzina, ka sajūtas ir labas un viņš ir gatavs rallijam, kurā līdz šim viņš ir uzvarējis četras reizes.

Meksikas rallijs Lēbam bija atgriešanās posms WRC pēc vairākiem gadiem. Lai arī šis Lēbam bija pirmais īstais rallijs ar jaunās paaudzes WRC automašīnu, Meksikas rallijā Lēbs pat bija kļuvis par rallija līderi, taču pārsists ritenis liedza sportistam pacīnīties par uzvaru un goda pjedestālu.

Pirms Korsikas posma Lēbs aizvadīja testus. ''Testi aizritēja labi, kā arī sajūtas pēc testiem ir labas. Jutu, ka pirms tam braukšana pa granti man ļāva ātrāk aprast ar jaunajiem apstākļiem nekā tas bija pirms Meksikas posma. Braukšana uz asfalta man padodas labāk, jo esmu vairāk pieradis braukt pa tādu segumu,'' saka Sebastjans Lēbs.

''Jau pēc pirmā brauciena sāku strādāt, lai atrastu labākus regulējumus. Kopumā varu teikt, ka man nevajadzēja mašīnas regulējumiem veikt lielas izmaiņas. Savus regulējumus atradu ātri, bet pēc tam mēģināju strādāt, lai sagatavotos dažādiem apstākļiem.''

Lai arī Lēbs tiek uzskatīts par vienu no favorītiem, sportista atzina, ka šobrīd grūti pateikt, ko no viņa sagaidīt šajā rallijā. ''Uz asfalta vienmēr esmu bijis konkurētspējīgs, tāpēc ceru, ka tā būs arī šoreiz, kad dosimies trasē. Bet, no otras puses, Korsikas rallijs man šogad būs pilnīgs jaunums, jo man katrs posms būs jāiepazīst no jauna, un tas man nenāks par labu. Taču ceru, ka būšu starp līderiem,'' nobeidz Lēbs.

Tikmēr ''Citroen Racing'' komandas vadītājs Pjērs Budars piebilda, ka pēc Lēba snieguma Meksikā Lēbs var uzvarēt Korsikas rallijā. Līdzīgās domās ir arī Lēba komandas biedrs Kriss Mīke.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  -1 [+] [-]

, 2018-04-03 12:41, pirms 6 gadiem
Kā šis mākoņstūmējs besī, lol tēlo ka trasi nezin, ha kopā ar citroen testos nobraucis vismaz trīs reiz vairāk km nekā pamatbraucēji bet runā tā it kā uz vienu stundu pie stūres apsēdies