Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Beļģijas WRC rallijs tiek atcelts, Sesks par čempiontitulu cīnīsies Moncā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Beļģijas WRC rallijs tiek atcelts, Sesks par čempiontitulu cīnīsies Moncā
Sesks/Francis. Foto: Edgars Pohevičs

Diemžēl ''Covid-19'' pandēmijas dēļ ir atcelts priekšpēdējais pasaules rallija čempionāta (WRC) posms, kam bija jānotiek no 19.-22.novembrim.

Nesen Beļģijā bija plānots aizvadīt divus vietējā mēroga rallijus, kuros dalību bija apstiprinājuši WRC vadošie braucēji. Taču vispirms ''Covid-19'' pandēmijas dēļ tika atcelts viens rallijs, bet vēlāk arī otrs, tādējādi sportisti palika bez iespējas aizvadīt treniņsacensības pirms Beļģijas Ipras WRC rallija.

Vēlāk tika paziņots, ka Ipras WRC rallijs koronavīrusa dēļ notiks bez skatītājiem. Sākotnējais plāns paredzēja, ka Ipras WRC tiks iekļautas līdz 72 skatītāju zonām, kur katru no šīm zonām varētu apmeklēt līdz 400 skatītājiem, taču vēlāk šis plāns tika atcelts.

Taču burtiski pēc pāris dienām sekoja oficiāls paziņojums, ka Beļģijas WRC šogad nenotiks. Ņemot vērā, ka Beļģijā strauji pieaug saslimušo cilvēku skaits ar ''Covid-19'', valstī tika noteikti stingrāki ierobežojumi, kā rezultātā tika pieņemts lēmums par rallija atcelšanu.

"Šobrīd pirmajā vietā ir iedzīvotāju, aprūpes nozares darbinieku, mūsu darbinieku un brīvprātīgo, dalībnieku un visu rallija līdzjutēju veselība. Mēs esam sekojuši veselības krīzei, cieši konsultējoties ar vietējām varas iestādēm. Diemžēl saslimšanas gadījumu skaitļi turpina dramatiski pieaugt. Šis lēmums nav viegls, it sevišķi tādai rallija valstij. Mums bija iespēja uz Beļģiju atvest sapni. Bet šobrīd mums ir jādomā par cilvēkiem. Šobrīd pasaules nav saistīta ar rallijiem,” teikts organizatoru paziņojumā.

Līdz ar to šobrīd paredzams, ka WRC sezonas noslēdzošais posms, ja arī tas netiks atcelts, norisināsies decembrī Itālijā, kad paredzēts aizvadīt Moncas ralliju.

Jāpiebilst, ka sākotnēji Ipras WRC rallija ietvaros bija jāaizvada noslēdzošais Junior WRC posms, kur šobrīd čempionātā līderi ir Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Lai arī šis posms ir atcelts, zināms, ka tagad noslēdzošais Junior WRC posms notiks Itālijā, Moncas rallijā.

''Viešot skaidrību diskusijā, vai pasaules junioru rallija sacensība šosezon ir noslēgusies pēc Beļģijas WRC posma atcelšanas, saku, ka nekas vēl nav beidzies! Arī FIA Junior WRC ieskaite pārceļas uz Moncas ralliju, pie nosacījuma, ka visi apstākļi ir labvēlīgi. Izšķirošās cīņas par Junior WRC čempiontitulu plānots aizvadīt 4.-6.decembrī Moncā. Sacensība būs spraiga, jo pēdējā posmā iespējams tikt pie 60,5 punktiem, tāpēc šobrīd izmantojam pilnīgi visas treniņu iespējas uz asfalta,'' saka Mārtiņš Sesks, kurš nesen startēja sezonas noslēdzošajā minirallija posmā ''Latvija'', kur ekipāža absolūtajā ieskaitē izcīnīja trešo vietu.

Junior WRC kopvērtējums:

V.PilotsPunkti
1 .M. SESKS68
2 .T. KRISTENSSON58
3 .S. PAJARI54
4 .F. ZALDIVAR34
5 .M. POLLARA19
6 .K. TORN18