Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Korsikas WRC rallijā plūdi, vadībā izvirzās Evans

Korsikas WRC rallijā plūdi, vadībā izvirzās Evans
Plūdi Korsikas rallijā
Foto: www.flickr.com/photos/bestofrallylive

Noslēgusies Korsikas WRC rallija pirmā diena, pēc kuras vadībā izvirzījies Elfins Evans no M-Sport komandas, kamēr dienas beigās no rallija bija spiests izstāties WRC čempions Sebastjans Ožjē.

Pirmajā dienā sportistiem bija jāveic trīs ātrumposmi (109,24 km), taču no trīs posmiem tika aizvadīti tikai divi, jo otrais ātrumposms tika atcelts. Kā ziņo organizatori, tad naktī lija spēcīgs lietus, kas trasi vietām padarīja neizbraucamu. Tāpat vietām tika novēroti plūdi.

Pirmajā ātrumposmā identisku laiku uzrādīja Ožjē un Roberts Kubica, kurš apstiprināja, ka uz asfalta ir ļoti ātrs braucējs. Otrais ātrumposms tika atcelts, bet dienas noslēdzošajā posmā, kur apstākļi bija ļoti sarežģīti (peļķes, dubļi un akmeņi), ātrākais bija Evans, kurš par desmit sekundēm apsteidza Kevinu Abringu.

Līdz ar to pēc pirmās dienas līderis ir Evans, kuram seko Abrings un Jari-Mati Latvala. Neveiksmīgi rallijs iesākās Tjerī Noivilam, kurš jau pirmajā ātrumposmā ar aizmugurējo riteni aizķēra tiltu, kas viņam lika izstāties. Tāpat neveiksmīgi pirmā diena beidzās Ožjē. Vispirms franču braucējs trešajā posmā pārsita riteni, bet vēlāk, dodoties uz slēgto parku, ekipāžu piemeklēja ātrumkārbas defekts, kas tai lika izstāties. Šobrīd Ožjē atkritis uz 55.vietu (+9:44.0).

Rallija otrajā dienā sportistiem būs jāveic trīs ātrumposmi (128.58 km).

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Evans ElfynFord Fiesta RS WRC46:48.5
2.Abbring KevinHyundai i20 WRC+18.7
3.Latvala Jari-MattiVolkswagen Polo R WRC+22.9
4.Østberg MadsCitroën DS3 WRC+38.8
5.Kubica RobertFord Fiesta RS WRC+40.3
6.Sarrazin StéphaneFord Fiesta RS WRC+43.1
7.Mikkelsen AndreasVolkswagen Polo R WRC+44.5
8.Meeke KrisCitroën DS3 WRC+47.0
9.Bouffier BryanFord Fiesta RS WRC+1:04.8
10.Paddon HaydenHyundai i20 WRC+1:14.9

Izmantotie resursi:
WRC.com®| FIA World Rally Championship |...