Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvala Francijas WRC posmu sāk ar uzvaru "shakedown"

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvala Francijas WRC posmu sāk ar uzvaru "shakedown"
Jari-Mati Latvala
Foto: LEHTIKUVA/Scanpix

Somu autosportists Jari-Mati Latvala sasniedzis ātrāko rezultātu pasaules rallija čempionāta Francijas posma treniņbraucienos ("shakedown"), bet jau šo svētdien par čempionu varētu tikt kronēts otrs "Volkswagen" pilots Sebastjans Ožjē.

Brīdī, kad līdz sezonas beigām atlikuši trīs WRC posmi, Latvala vēl saglabā teorētiskas izredzes uz titulu, tomēr, ja Ožjē spēs izcīnīt par 6 punktiem vairāk, jau šajā posmā Francijā tieši viņš kļūs par čempionu. Tomēr, ja Latvala nezaudēs 6 punktus vai vairāk, izšķirošā cīņa pārcelsies uz nākamo sacīksti.

Latvala "shakedown" sesijā veica četrus braucienus un labākajā no tiem sasniedza laiku 2:36.0, par 1.2 sekundēm apsteidzot tuvāko sekotāju Krisu Mīki no "Citroen" komandas. Savukārt Ožjē ieņēma trešo vietu.

"Bija problēmas ar mašīnas pagriežamību un uztraucos par to, kā tā uzvedīsies treniņbraucienu laikā, tomēr jau pirmajā braucienā sajūtas bija labas," stāsta Latvala. "Veicām dažas izmaiņas regulējumos, pēc kā šķita, ka kļūst labāk."

Ožjē šis būs māju posms. Jau pirms gada viņš tieši Francijas rallijā pirmo reizi tika kronēts par pasaules rallija čempionu. Tomēr Latvala šonedēļ ir noskaņojies tikai uz uzvaru.

"Mans sapnis ir uzvarēt asfalta rallijā," viņš saka. "Vācijā biju tam ļoti tuvu, tomēr to neizdarīju, tādēļ mēģināšu to paveikt šeit. Ja uzvarēšu, tas palīdzēs cīņā pilotu ieskaitē, lai gan par to vairs daudz nedomāju. Manas izredzes nav tās lielākās un Sebs var braukt neriskējot."

Francijas rallija "shakedown"

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Jari-Matti LatvalaVolkswagen2:36.0
2.Kris MeekeCitroen2:37.2
3.Sebastien OgierVolkswagen2:37.2
4.Dani SordoHyundai2:37.2
5.Andreas MikkelsenVolkswagen2:39.1
6.Thierry NeuvilleHyundai2:39.3
7.Mads OstbergCitroen2:39.5
8.Robert KubicaFord2:39.6
9.Juri ProtasowFord2:42.0
10.Elfyn EvansFord2:42.1

Izmantotie resursi:
WRC.com® - The Official WRC® Website - wrc.com

  +1 [+] [-]

, 2014-10-02 14:38, pirms 10 gadiem
Žēl, ka Latvala izstājās iepriekšējā posmā no stabilas līdera vietas, turklāt Ožjē jau bija ārā... Stabili 25 (un varbūt vēl pāris) pts.aizgāja gar degunu, un līdz ar to arī reāla cīņa par titulu. Tagad izredzes ir tik matemātiskas, ka nav vērts pat iespringt, jābrauc brīvi, ar domām par nākamo sezonu.