Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Rally Liepāja" startēs 41 ekipāža, arī sezonas līderi

"Rally Liepāja" startēs 41 ekipāža, arī sezonas līderi
Ralfs Sirmacis
Foto: Dimitris Roumelis

Šomēnes Kurzemes pusē gaidāmajā Eiropas rallija čempionāta (ERC) posmā "Rally Liepāja" dalībai apstiprināta 41 ekipāža, tostarp trīs vadošās komandas. Latvijas čempionāta ieskaitē pagaidām tikai 11 pieteikumi.

ERC pieteikumu iesniegšanas termiņš ir noslēdzies, tāpēc jau zināmi visi dalībnieki. Uz starta izies gan pašreizējais Eiropas čempions un 2016. gada sezonas līderis Kajetans Kajetanovičs, gan otrajā vietā esošais Aleksejs Lukjaņuks, kā arī latvietis Ralfs Sirmacis, kurš pašlaik kopvērtējuma tabulā ir trešais.

Kajetanovičs uz starta stāsies ar ierasto "Ford Fiesta R5" automašīnu, kamēr Lukjaņuks, kurš iepriekšējos posmos arī brauca ar tāda paša modeļa spēkratu, Latvijā uz starta stāsies ar N grupas "Mitsubishi Lancer Evo X". Pērn sportists ar šādu auto startēja ERC posmā Igaunijā, spējot uzvarēt absolūtajā ieskaitē. Tikmēr Sirmača "Škoda Fabia R5" pēc Polijā piedzīvotās avārijas šobrīd piedzīvo remontdarbus.

ERC ieskaitē gatavojas startēt arī citu latviešu sportistu ekipāžas. Uz starta izies arī Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks, kuri šogas sacīkstēs piedalās ar "Mitsubishi Mirage", taču Liepājas rallijā atgriezīsies ar "Mitsubishi Lancer Evo X". Tāpat startēs Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis ("Mitsubishi Lancer Evo X"), Raimonds Kisiels/Arnis Ronis ("Škoda Fabia R5"), Māris Neikšāns/Anrijs Jesse ("Mitsubishi Lancer Evo X"), Mārtiņš Sesks/Māris Kulšs ("Peugeot 208 R2"), kā arī Latviju pārstāvošā krievu pilota Nikolaja Grjazina ("Peugeot 208 R2") komanda.

Kopumā startēs 41 ekipāža, arī tādi pazīstami Baltijas valstu piloti kā Rauls Jētss, Vitauts Šveds un Sīms Plangi. Savukārt Latvijas čempionāta ieskaitē pieteikšanās sezonas vienīgajam dubultposmam turpinās. Pagaidām dalību apstiprinājušas tikai 11 ekipāžas.

"Rally Liepāja" sacensības šogad pirmo reizi notiks pa grants ceļiem, jo ziemā apstākļi nebija piemēroti rallija aizvadīšanai. Sacīkstes notiks pēc divām nedēļām, no 16. līdz 18. septembrim.

"Rally Liepāja" dalībnieki ERC ieskaitē: RALLY LIEPAJA

Izmantotie resursi:
RALLY LIEPAJA


Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
15

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.