Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sākusies biļešu pārdošana uz "Žiguļu Kauss" Jēkabpils posmu, kur startēs arī Nitišs un Baumanis

Juris Grīns
Juris Grīns

Sākusies biļešu pārdošana uz "Žiguļu Kauss" Jēkabpils posmu, kur startēs arī Nitišs un Baumanis
Žiguļu Kauss
Foto: publicitātes

Jēkabpilī un Rīgā uzsākta ieejas karšu tirdzniecība uz “Žiguļu Kauss 2015” sesto posmu, kas 25. jūlijā norisināsies Salas novada Biržos, autotrasē “Baroni”.

Iepriekšpārdošanā ieejas karte uz sacensībām maksās 5 eiro, savukārt sacensību dienā ieejas kartes cena būs 7 eiro. Dalību “Žiguļu Kauss 2015” sestajā posmā apstiprinājuši arī ātrākie latviešu rallijkrosa braucēji – Reinis Nitišs un Jānis Baumanis, kā arī pasaules rallijkrosa čempionāta raidījumu vadītājs Endrū Kolijs un “autosport.com” žurnālists Hels Ridžs.

Iegādājoties ieejas karti “Viada” degvielas uzpildes stacijā Jēkabpilī, papildus tiks piešķirta arī “Viada” atlaižu karte, ar kuru būs iespēja iegādāties degvielu par īpaši izdevīgu cenu. Pensionāriem, invalīdiem, kā arī bērniem, kuru augums nepārsniedz 1,50 metrus, ieeja sacensībās būs bez maksas.

Ieejas kartes iespējams iegādāties:

Jēkabpilī, “Viada” degvielas uzpildes stacijā, Vienības iela 3;
Rīgā, “Ātruma Cilts” kartinga hallē, Sergeja Eizenšteina iela 2.

“Sacensību apmeklētājus aicinu laicīgi izlemt par ieejas karšu iegādi, tādējādi “nošaujot” uzreiz vairākus zaķus – būsiet rezervējuši sev spilgtām emocijām piepildītu sestdienu, ietaupījuši pāris eiro, kā arī sacensību rītā vairs nebūs jāstāv rindā pēc ieejas kartēm!” lai mazinātu rindas pie ieejas sacensību dienā, iegādāties ieejas kartes pirms došanās uz autotrasi aicina sacensību rīkotāji.

Provizoriskā dienas kārtība:

9:00Treniņbraucieni
10:30Atklāšanas parāde
11:00Kvalifikācijas kārtas
16:00Autogrāfu sesija
16:30Finālbraucieni
17:30Apbalvošanas ceremonija

“Žiguļu Kausa sacensības notiek vienu dienu, tamdēļ kaislīgākos fanus trasē gaidīsim jau no plkst. 8:00 – lai vēl pirms treniņbraucieniem būtu iespēja izstaigāt dalībnieku parku un tuvāk iepazīt autobraucējus. Plkst. 10:30 paredzēta krāšņā dalībnieku parāde, ar kuru allaž tiek atklātas sacensības. Pēc dalībnieku parādes sāksies sacensības, kas arī šogad noritēs pēc pasaules rallijkrosa čempionāta formāta – ar četrām kvalifikācijas kārtām, pusfināliem un finālu.

Dienas laikā paredzētas arī citas aktivitātes - viena no tām autogrāfu sesija, kas ieplānota plkst. 16:00 un kurā piedalīsies sacensību lielākās zvaigznes un skatītāju iemīļotākie braucēji. Tāpat, šogad esam paredzējuši vēl vienu jaudīgu aktivitāti – rallija šovu. Visas dienas laikā Latvijā zināmi autosportisti veiks divas kvalifikācijas kārtas, pēc kurām sekos arī finālbrauciens, kurā noskaidros ātrāko starp visiem!” par sacensībām informē to rīkotāji.
1000 metrus garā rallijkrosa trase (70% asfalts, 30% grunts) izveidota pērn, kad tajā notika Žiguļu Kauss sacensību septītais posms. Sacensībās piedalījās 41 dalībnieks, un plašāk pārstāvētajā “Standart” klasē uzvaras laurus plūca igaunis Sigmars Tamemagi, kurš tikai par nieka 0,4 sekundēm apsteidza Reiņa Nitiša komandas biedru pasaules rallijkrosa čempionātā, norvēģi Andrēasu Bakerudu.

Dalību “Žiguļu Kauss” sestajam posmam šobrīd apstiprinājuši 43 pašmāju un ārvalstu dalībnieki – 37 dalībnieki “Standarta” klasē, 6 - “Brīvajā” klasē. Sacensībās startēs šī brīža ātrākie latviešu rallijkrosa braucēji Reinis Nitišs (šobrīd 5. vieta pasaules čempionāta “Supercar” klasē) un Jānis Baumanis (Eiropas čempionāta “Super1600” klases līderis). Sacensībās redzēsim arī 2014. gada uzvarētājus Sigmaru Tamemagi (“Standarta” klase) un Kristapu Grunti (“Brīvā” klase). Dalībnieku pieteikšanās turpināsies līdz 2015. gada 20. jūlijam.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts,
RA EVENTS