Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sirmacim neveicas arī noslēdzošajā Azoru salu rallija dienā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Sirmacim neveicas arī noslēdzošajā Azoru salu rallija dienā
Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins
Foto: SRT

Sestdien ar mājinieka Bruno Magaleša uzvaru Portugālē (Azoru salās) noslēdzās sezonas pirmais Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posms. SRT komandas ekipāža Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins šo notikumiem bagāto ralliju noslēdza septītajā vietā.

Rallija otrajā dienā SRT komandas pilots Sirmacis pamanījās trīs reizes pārsist riepas, kā rezultātā viņš atkrita uz 13.vietu. Tikmēr līderis bija Aleksejs Lukjaņuks, kurš par pusminūti apsteidza Magalešu.

Diemžēl rallija noslēdzošā diena, kurā brīziem bija liela migla, vairākiem sportistiem bija ļoti neveiksmīga, tai skaitā arī līderiem, jo no rallija izstājās trīs sportisti, kuri tobrīd kopvērtējumā bija starp trīs ātrākajiem braucējiem. Diemžēl šo braucēju vidū bija arī Aleksejs Lukjaņuks, kurš kādā no līkumiem par daudz nogrieza trases iekšmalu, trāpīja pa akmeni un salauza auto piekari.

Arī Sirmača un viņa komandas biedram Nikolajam Grjazinam rallija noslēdzošā diena nebija tā veiksmīgākā, jo abas ekipāžas katra divas reizes pārsita riteņus, kas braucējiem maksāja visai dārgi.

Rallija izskaņā uzvaru svinēja mājinieks Bruno Magalešs, kurš par pusotru minūti apsteidza Marijanu Grībelu, bet trešo vietu izcīnīja īru sportists Džošs Mofets, kurš uz trešo vietu pakāpās vien divus ātrumposmus pirms beigām, kad avarēja čehu sportists Jans Černijs. Sirmacis sezonas pirmajā posmā finišēja septītajā vietā absolūti un piektajā vietā ERC Junior U28 ieskaitē.

Kā pēc finiša atzina Sirmacis, tad viņš ir priecīgs, ka trešajā reizē viņam beidzot izdevās sasniegt finišu šajā rallijā, jo iepriekšējās divās reizēs viņam nācās izstāties.

R2 klasē pēdējā posmā tehnisks defekts piemeklēja tā brīža līderi Jari Hutunenu, kā rezultātā uzvaru svinēja angļu sportists Kriss Ingrams. Pēc rallija tika pasniegta slavenā Kolina Makreja ''Flat Out'' balva, kuru savā īpašumā ieguva Hutunens.

Nākamais ERČ posms no 4.-6.maijam notiks Kanāriju salās.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Magalhães BrunoŠkoda Fabia R52:37:04.3
2.Griebel MarijanŠkoda Fabia R5+1:34.4
3.Moffett JoshFord Fiesta R5+4:50.9
4.López Planelles J.Peugeot 208 T16+6:05.9
5.Gryazin NikolayŠkoda Fabia R5+6:10.9
6.Meireles PedroŠkoda Fabia R5+7:29.7
7.Sirmacis RalfsŠkoda Fabia R5+7:33.8
8.Barros JoãoFord Fiesta R5+9:06.0
9.Vieira CarlosCitroën DS3 R5+9:18.7
10.Rego Jr. L.Ford Fiesta R5+10:17.5

     [+] [-]

, 2017-04-02 03:07, pirms 7 gadiem
Laikam tur ceļi ar asām vulkāniskām šķembām klāti! Neatceros, kad vēl tik daudz riepu pārsists būtu!