Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Nitišs iekļūst pusfinālā, Baumanim sadursme un 15.vieta

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Nitišs iekļūst pusfinālā, Baumanim sadursme un 15.vieta
Reinis Nitišs
Foto: EKS

Par jaunās sezonas pirmā pasaules rallijkrosa čempionāta posma uzvarētāju svētdien Barselonā kļuva Reiņa Nitiša komandas biedrs Matiass Ekstroms. Reinis Nitišs iekļuva pusfinālā, bet Jānis Baumanis netika starp Top 12 braucējiem un sacensībās ierindojās 15.vietā.

Pēc pirmās dienas mainīgos apstākļos abi latviešu braucēji finišēja Top 10 - Jānis Baumanis bija astotais, bet Reinis Nitišs desmitajā vietā, kamēr līderis bija somu sportists un Reiņa Nitiša komandas biedrs Topi Heikinens.

Svētdien sportistiem bija jāveic atlikušās divas kvalifikācijas kārtas, pēc kurām sekoja pusfināli un fināls. Ja sestdien sacensības notika mainīgos apstākļos, tad svētdien spīdēja saule un sportisti varēja sacensties sausos apstākļos.

Trešajā kvalifikācijā Nitišs kopvērtējumā ieņēma devīto vietu, bet Baumanis pēc sagriešanās finišēja vien 19. vietā, kas pēc trim braucieniem Reinim deva septīto vietu, bet Jānis atradās bīstamajā zonā - 14. vietā.

Noslēdzošajā kvalifikācijā Baumanis savā braucienā palika otrais (piekāpās Lēbam), bet Reinis – ceturtais. Kopvērtējumā pēc četrām kārtām Reinis bija desmitais, bet Jānis 15.vietā, kas nozīmēja to, ka pusfinālā tiek tikai Reinis, kamēr Jānim sacīkstes bija beigušās.

‘’Skarbā patiesība ir tāda, ka Jānim sacīkstes beigušās, paliekot bez pusfināla. Tas bija reāls, taču sadursme 3. kvalifikācijā, kuru izraisīja Kevins Eriksons un Gajs Vilkss, iznīcināja šo iespēju. Atliek gatavoties nākamajām sacensībām. Rīt mums ir paredzēti testi, lai nākamajās sacensībās būtu daudz labāk sagatavojušies. Ātrums mašīnām ir, atliek piestrādāt pie dažām niansēm. Jācer uz vairāk veiksmi, šodien Jāni konkurenti vienkārši noņēma no trases. Gadās," tā portālam autocross.lv ziņoja Andris Baumanis.

Pēc tam sekoja pusfināli, kur Reinis startēja otrajā pusfināla pārī. Pirmajā pusfinālā uzvarēja Kristofersons, kurš aiz sevis atstāja Timo Šeideru un Solbergu, kurš ilgu laiku nespēja apdzīt priekšā lēnāk esošo Kenu Bloku. Tikmēr otrajā pusfināla pārī uzvaru izcīnīja Ekstroms, aiz sevis atstājot Andreasu Bakerudu un Timiju Hansenu. Reinis, kurš startēja no pēdējās rindas, startā pieļāva kļūdu un braucienu uzsāka no pārliecinošas pēdējās vietas, kur beigās mūsu sportists finišēja sestajā vietā.

Pasaules RX finālā neveiksmīgs starts padevās Johanam Kristofersonam, kurš startēja no pirmās starta rindas. Tas vadībā ļāva izvirzīties Ekstromam, kurš arī bija pirmā posma uzvarētājs. Otrais daudziem par pārsteigumu palika vēl viens DTM braucējs Timo Šeiders, bet trešais - Bakeruds, kuram sīvā cīņā izdevās aiz sevis noturēt Peteru Solbergu.

Kopvērtējumā Reinis ir desmitajā vietā, bet Baumanis - 15.pozīcijā.

Nākamais RX posms notiks Portugālē.

Fināla rezultāti:

V.PilotsLaiks
1.Mattias EKSTRÖM04:32.260
2.Timo SCHEIDER04:32.622
3.Andreas BAKKERUD04:34.128
4.Petter SOLBERG04:34.885
5.Timmy HANSEN04:35.511
6.Johan KRISTOFFERSSON04:36.236

     [+] [-]

, 2017-04-02 17:31, pirms 7 gadiem
Nu tādas kļūdas, kā Reinim pusfinālā, nevar pieļaut.
Hanseniem tagad cemme uz Bloku. Vispirms Timmiju pabakstīja pēc tam arī sīko Hansenu.