Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Pagājušā gada Latvijas rallija čempions šogad ņem pauzi

Pagājušā gada Latvijas rallija čempions šogad ņem pauzi
Sīms Plangi
Foto: ASRT

Noskaidrojies, ka 2015.gada Latvijas rallija čempions, igaunis Sīms Plangi, iespējams, šosezon nepiedalīsies rallija sacensībās.

2015.gadā par Latvijas rallija čempionu tika kronēts igauņu sportists Sīms Plangi, kurš LRC2 klasē uzvarēja septiņos LRČ posmos no astoņiem (astotajā posmā Plangi nestartēja). Bez Latvijas čempiontitula Plangi kļuva arī par Igaunijas rallija čempionu N4 klasē.

Diemžēl šogad Plangi neaizstāvēs savu izcīnīto čempiontitulu, jo sportists pagaidām nolēmis paņemt pauzi.

''Šobrīd man nav plānu, tāpēc pastāv iespēja, ka šosezon nebraukšu. Man ir gan komanda, gan mana vecā mašīna, taču gribētu darīt arī citas lietas autosportā. Jāsaka, ka tā, iespējams, ir mana vaina, ka šobrīd nebraucu, jo neesmu labs sponsoru piesaistīšanā. Manā dzīvē apkārt notiek daudz un dažādu lietu, tāpēc man atliek maz laika, lai pilnvērtīgi pievērstos braukšanai. Jā, es varēju turpināt braukt vietējos čempionātos, taču šobrīd esmu sasniedzis zināmu līmeni, tāpēc man būtu jāiet tālāk. Taču es neko nenožēloju. Man bija labi rezultāti un viss bija kārtībā,” saka Sīms Plangi, kurš piebilda, ka šobrīd viņš nav beidzis rallija karjeru, taču viņam vajagot laiku, lai sakārtotu citas lietas.

Atgādināsim, ka pagājušajā gadā Eiropas rallija čempionāta Liepājas posmā Plangi absolūtajā ieskaitē izcīnīja augsto otro vietu, piekāpjoties vien vēlākajam ERČ vicečempionam Kreigam Brīnam.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed


Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
15

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.