Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Gatis Krastiņš: ''Rallija organizatori staigā pa naža asmeni''

Gatis Krastiņš: ''Rallija organizatori staigā pa naža asmeni''
Iveta un Gatis Krastiņi. Foto: LAF Standarta Automobiļu komisija

Minirallija un rallijsprinta ''Saldus'' organizators Gatis Krastiņš paziņojis, ka nākamsezon viņš ar savu komandu nerīkos Minirallija un rallijsprinta sacensības.

Beidzoties minirallijam un rallijsprintam ''Saldus'', par kuru sportisti teica tikai tos labākos vārdus, šī posma organizators Gatis Krastiņš paziņoja, ka šobrīd viņš šīm sacensībām neredz nākotni.

''Finansiāli taisīt tikai rallijsprintu nozīmē organizatoram lielus zaudējumus. Mūsu situācijā bija pluss, ka ''Rally Saldus'' notika divas dienas, vienu dienu minirallijs un otru rallijsprints, kurš bija arī Lietuvas posms. Lai arī rallijsprintam bija neticami daudz dalībnieki, vienalga tas nespēj nosegt kopējās rallija izmaksas. Mūsu situācijā plus bija tas, ka bija divi pasākumi kopā. Protams, arī bez pašvaldības un sponsoru atbalsta tāds pasākums nebūtu iespējams. Uz jautājumu, kāpēc nākamgad nebūs Saldus, atbildēšu īsi… Pirmkārt, tas ir pasākuma budžets, ar kuru nevaru nodrošināt sev un komandai pienācīgu atalgojumu. Nevēlos strādāt uz nulles budžeta. Otrkārt, atbildība ir nenormāli augsta, rallija organizators staigā par naža asmeni. Ir jāatbild par trešajām personām, jānodrošina 100% drošība dalībniekiem un skatītājiem,'' saka Gatis Krastiņš.

''Jā, nenoliegšu, prieks bija dzirdēt labās atsauksmes no dalībniekiem. Protams, ne no visiem, bija arī dusmīgie un neapmierinātie. Par savu komandu varu teikt tikai to labāko, viss, kas bija jāizdara, tika izdarīts, un brīžiem pat daudz vairāk. Komanda man ir lieliska, ja vien spētu viņus visus noalgot vismaz mēnesi pirms rallija. Esmu pārliecināts, ka mēs spētu organizēt ļoti augstas raudzes sacensības. Katrs no komandas ieguldīja savu brīvo laiku gandrīz uz brīvprātības principa, paldies par to!''

Krastiņš piebilda, ka nākamsezon viņš rīkos autosprinta Kurzemes ziemas kausu un Latvijas autosprinta kausa posmu, taču pēc gada, iespējams, viņš ar savu komandu atkal rīkos rallijsprinta sacensības.

''Neslēpšu, ja visus iepriekšējos rallijus gaidīju ar prieku, tad šo divdienieku (miniralliju un rallijsprintu) šogad sagaidīju ar dalītām emocijām un arvien vairāk ar domu, ka šis būs pēdējais. Bija pat brīži, kad abi pasākumi juka, runāju par rallijsprintu, bet domāju par miniralliju, vai arī otrādi. Tas nebija mans vienpusējs lēmums izlemt nerīkot vairs rallijsprintu, tas tika izrunāts mūsu ģimenē un komandā. Bet šim lēmumam nav sakara ar LAF. Katrā ziņā domājam, ka neliela pauze nāks mums par labu, un, ja vien būs iespēja sacensību kalendāros atrast vietu Saldum, noteikti atgriezīsimies vēl jaudīgāki.''

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed


, 2019-12-01 08:53, pirms 4 gadiem
Ko nozīmē- paR naža asmeni???
Vińš par nazi pārvērties vai kā???

Gan virsrakstā gan tekstā
Kāds no sc autoriem pārlasa savus garadarbus pirms publicēšanas???!???
, 2019-12-01 09:26, pirms 4 gadiem
Tumanovs rakstīja: Ko nozīmē- paR naža asmeni???
Vińš par nazi pārvērties vai kā???

Gan virsrakstā gan tekstā
Kāds no sc autoriem pārlasa savus garadarbus pirms publicēšanas???!???
Viss ir vienkārši - viņš staigā, par to saņemdams asmeni. Nedod viņam asmeni - džeks nestaigā.
Karloss Sainss. Foto: Dakar.com

Dakaras uzvarētājs Sainss pēc "Audi" projekta slēgšanas nomaina komandu

Spāņu autosporta veterāns Karloss Sainss pasaules rallijreida čempionāta trešajā posmā Portugālē startēs ar "Mini" sacīkšu auto. "X-Raid" komandu viņš savā karjerā pārstāvējis jau iepriekš.
Madss Ostbergs. Foto: Godzik Rally Foto
1

Arī Ostbergs šogad būs Seska ekipāžas konkurents cīņā par ERC titulu

Norvēģu pilots Madss Ostbergs oficiāli paziņojis, ka 2024. gada sezonā turpinās dalību Eiropas rallija čempionātā, un par mērķi izvirzījis titula izcīnīšanu. Mārtiņam Seskam un Renāram Francim par vēl vienu spēcīgu sāncenšu ekipāžu vairāk.
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.