Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Reinis Nitišs izmēģina divkārtējā Pasaules RX čempiona Solberga auto

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Reinis Nitišs izmēģina divkārtējā Pasaules RX čempiona Solberga auto
Reinis Nitišs
Foto: World RX

Latviešu rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs pēc Argentīnas RX posma izmēģināja divkārtējā Pasaules rallijkrosa čempiona Petera Solberga ''Citroen DS3'' automašīnu.

Svētdien, kad Argentīnā tika aizvadīts sezonas noslēdzošais pasaules rallijkrosa posms, Nitiša tēvs Aigars ekspertu studijā Best4sport kanālā paziņoja, ka, ja pēc sacensībām ar Solberga auto viss būs kārtībā, tad Reinis varēs izbraukt pāris apļus ar Solberga auto, lai saprastu, kā vadās un cik ātra ir Solberga mašīna.

Taču pusfināla pēc kontakta pirmajā līkumā Petera Solberga auto diezgan smagi cieta, kā rezultātā norvēģis pusfinālu pabeidza pēdējā vietā ar visai stipri sadauzītu mašīnu. Lai arī tobrīd daudziem likās, ka Nitišam nebūs lemts izbraukt ar Solberga auto, norvēģis domāja savādāk, jo viņa mehāniķi salaboja auto, un Nitišs varēja pirmo reizi izbraukt ar čempiona automašīnu.

''Jā, mums sanāca izbraukt ar Solberga auto. Taču, ņemot vērā izmainīto laika grafiku (vētras dēļ), pēc Pasaules RX sacensībām tika aizvadīti nacionālo klašu braucieni, tāpēc mēs trasē tikām, kad jau sāka krēslot. Šī iemesla dēļ mēs izbraucām tikai dažus apļus. Tik īsā laikā un attiecīgos apstākļos grūti pateikt viennozīmīgu spriedumu, taču auto ir interesants, un jūtami savādāks kā tie, ar ko esmu braucis līdz šim,'' portālā Go4speed citēts Reinis Nitišs.

''Katrā gadījumā esmu ļoti pateicīgs Solbergam par doto iespēju. Viņš ir goda vīrs un tur solījumu, jo komanda tā vietā, lai jau kravātu mantas konteinerā, speciāli man saskrūvēja mašīnu, kura pirms tam pusfinālā cieta visai pamatīgi. Protams, arī Argentīnas posma organizatori bija pretimnākoši, ļaujot izmantot trasi,'' nobeidz jēkabpilietis, kurš piebilda, ka šie bija parasti testi un pagaidām tālāk nekas nav plānots.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed

     [+] [-]

, 2016-12-01 23:36, pirms 7 gadiem
Miljons paldies Solbergam un trases īpašniekiem/orgiem