Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lēbs pēc gada pārtraukuma atgriežas rallijā un uzvar

Juris Grīns
Juris Grīns

Lēbs pēc gada pārtraukuma atgriežas rallijā un uzvar
Sebastjans Lēbs un viņa sieva Severīne
Foto: autonewsinfo.com

Lai gan aptuveni vienu gadu Sebastjans Lēbs nebija piedalījies nevienā rallijā, tas viņam netraucēja izcīnīt uzvaru nedēļas nogalē notikušajā Francijas čempionāta posmā "Rallye du Var".

Deviņkārtējais pasaules rallija čempions šajās sacīkstēs atkal sēdās pie "Citroen DS3 WRC" auto stūres, bet stūrmaņa pienākumus uzticēja sievai Severīnei Lēbai, kas stenogrammu savam titulētajam vīram lasīja ne pirmo reizi.

Lēbu ģimenes pārstāvji atradās vadībā no pirmā ātrumposma līdz finišam, uzvarot septiņos ātrumposmos no deviņiem. Sākotnēji gan bija ieplānots veikt 12 ātrumposmus, tomēr trīs no tiem atcēla.

Vienīgi šī gada Francijas čempions Žiljēns Morēns, kurš startēja ar "Ford Fiesta RS WRC" automašīnu, spēja izrādīt Lēbam kaut kādu konkurenci un pat uzvarēja divos ātrumposmos. Morēns atradās aptuveni pusminūti aiz Lēba, kad piedzīvoja avāriju un izstājās. Turpinājumā neviens vairs nespēja izrādīt pretenzijas uz uzvaru.

Sacensībās arī iejaucās lietus, dažbrīd padarot apstākļus ļoti sarežģītus.

Otro vietu "Rally du Var" sacensībās, kas šogad notika 60. reizi, izcīnīja Davids Salanons ar "Ford Fiesta RS WRC", tomēr Lēbam viņš pazaudēja ļoti daudz - 3 minūtes un 7 sekundes. Savukārt trešās vietas ieguvējs Patriks Magnou, kurš startēja ar "Peugeot 206 WRC", uzvarētājam pazaudēja 4 minūtes un 22 sekundes.

Lēbs šo ralliju izmantoja kā sagatavošanos janvārī gaidāmajam Montekarlo rallijam. Lēbs ir nolēmis uz vienu sacīksti atgriezties WRC, turklāt šajās sacensībās, kur allaž bijis favorīts, cīnīsies arī par "Citroen" komandas ieskaites punktiem.

40 gadus vecais Lēbs šogad aizvadīja debijas sezonu WTCC autošosejas čempionātā, "Citroen" sastāvā izcīnot vairākas uzvaras un trešo vietu kopvērtējumā. Ātrāki par viņu šogad bija tikai komandas biedru Hosē Marija Lopess un Ivans Mulērs.

"Rallye du Var 2014" rezultāti

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Sebastien LoebCitroen DS3 WRC1:38:26:0
2.David SalanonFord Fiesta RS WRC+3:07:7
3.Patrick MagnouPeugeot 206 WRC+4:22:2
4.Pierre RocheFord Fiesta RS WRC+6:39:9
5.Franck LionsPeugeot 207 S2000+7:25:7
6.Sylvain MichelPorsche 997 GT2+8:01:9
............

Izmantotie resursi:
Rallye-Sport.fr - Rallye Monte-Carlo 2015

     [+] [-]

, 2014-12-02 09:12, pirms 9 gadiem
Varēja jau 10. titulu izcīnīt un tad pievienoties WTCC. Ja tehnika nepievils, pat nešaubos par viņa uzvaru Montekarlo.