Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanakam divu gadu līgums ar ''Hyundai'' komandu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Tanakam divu gadu līgums ar ''Hyundai'' komandu
Ots Tanaks. Foto: Toyota Gazoo Racing

Kā jau tika baumots pagājušajā nedēļas nogalē, tad šī gada pasaules rallija čempions Ots Tanaks nedaudz negaidīti nolēmis nepagarināt līgumu ar ''Toyota'', bet tā vietā igaunis noslēdza divu gadu līgumu ar ''Hyundai'' komandu.

Pirmās baumas par Tanaka pievienošanos ''Hyundai'' parādījās Spānijas WRC rallija laikā, taču visas puses noliedza, ka līgums ir parakstīts un ka notiek sarunas. Tikmēr acīgākie rallija līdzjutēji pamanīja, ka starp Tanaku un Makinenu vairs nav tādas attiecības kā iepriekš.

''Iepriekšējos posmos Makinens vienmēr bija dzīvīgs, daudz komunicēja ar Tanaku, jokoja, bet Spānijas posmā novēroju, ka Makinens vairs nav tik tuvu Otam un starp viņiem ir tāda kā barjera. Neredzēju tādus kadrus, kur viņi abi būtu kopā,'' pēc Spānijas rallija teica bijušais igauņu sporta žurnālists Are Ellers.

Visām baumām punkts tika pielikts ceturtdienas vakarā, kad Tanaks un ''Hyundai'' paziņoja, ka abas puses noslēgušas divu gadu līgumu.

''Andreja Adamo (Hyundai boss) redzējums ir ļoti daudzsološs un atbilst manām nākotnes ambīcijām. Man ir liels gods pievienoties komandai šajā aizraujošajā karjeras posmā,'' iesāk Ots Tanaks.

''Man ir liela cieņa pret to, ko ''Hyundai'' ir paveicis; mēs esam cīnījušies savā starpā jau vairākas sezonas. Viņiem vienmēr ir bijusi konkurētspējīga komanda un automašīna, tāpēc tagad būs interesanti redzēt lietas no otras puses. Komandas sastāvs ir labs, un es ar nepacietību gaidu, ko mēs kopā varam sasniegt nākamajos gados.''

''Parakstīt divu gadu līgumu ar Tanaku ir pierādījums ''Hyundai'' nepārtrauktajai apņēmībai un ambīcijām pasaules rallija čempionātā,'' saka komandas vadītājs Andrea Adamo. ''Mēs bijām iesaistīti ļoti ciešā cīņā par titulu šajā sezonā. Tanaka iekļaušana komandā no 2020. gada ļaus mums arī turpmākajos gados būt priekšplānā. Viņš ir izcils talants, kā mēs visi esam redzējuši, iespaidīgi ātrs un konkurētspējīgs uz visiem segumiem.''

''Ar šo paziņojumu mums ir četras ekipāžas 2020.gada sezonā – Tjerī Noivils un Ots Tanaks startēs visos 14 posmos, bet trešo automašīnu dalīs Dani Sordo un Sebastjans Lēbs. Tāpat mēs uzturam sarunas ar Andreasu Mikelsenu un Kreigu Brīnu par iespēju sadarboties nākamajā WRC sezonā.''

  -1 [+] [-]

, 2019-11-01 10:49, pirms 4 gadiem
WRC Čemiona tituls sāk atgādināt loterijas biļeti, galvenais nonākt īstajā laikā, īstajā komandā.
Pirms gadiem 3-4 kas to būtu domājis, ka par titulu cīnīsies Toyota ar Hyundai, un iepriekšējie grandi Fords ar Citroen sadalīs vietas aiz pjedestāla.

  +2 [+] [-]

, 2019-11-01 11:13, pirms 4 gadiem
DrFreeman rakstīja: WRC Čemiona tituls sāk atgādināt loterijas biļeti, galvenais nonākt īstajā laikā, īstajā komandā.
Pirms gadiem 3-4 kas to būtu domājis, ka par titulu cīnīsies Toyota ar Hyundai, un iepriekšējie grandi Fords ar Citroen sadalīs vietas aiz pjedestāla.
Nepiekritīšu. Kopš aizgāja VW spēku samēri starp visiem 4 ražotājiem ir izlīdzinājušies. Toni diktē piloti un to meistarība. Braucot tik ātri un stabili Tanaks būtu šogad uzvarējis ar jebkuru wrc auto.

  +2 [+] [-]

, 2019-11-01 14:12, pirms 4 gadiem
mx3 rakstīja: Nepiekritīšu. Kopš aizgāja VW spēku samēri starp visiem 4 ražotājiem ir izlīdzinājušies. Toni diktē piloti un to meistarība. Braucot tik ātri un stabili Tanaks būtu šogad uzvarējis ar jebkuru wrc auto.
Precīzi.

     [+] [-]

, 2019-11-01 14:18, pirms 4 gadiem
Tumšais zirdziņš paliek Ogier + Toyota ... par ko arī baumo ... un tā varētu būt laba kombinācija Ogier noslēdzošai sezonai