Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Nitišs un Baumanis pirmajā Latvijas PČ posmā rallijkrosā

Rolands Eliņš

Nitišs un Baumanis pirmajā Latvijas PČ posmā rallijkrosā
Jānis Baumanis
Foto: Fiaworldrallycross.com

Šodien sāksies un rīt turpināsies FIA pasaules čempionāta rallijkrosā desmitais posms, kas pirmoreiz notiek Latvijā. Biķernieku rallijkrosa trasē pirmā kvalifikācijas kārta sāksies 12:00, un par panākumiem cīnīsies arī Reinis Nitišs un Jānis Baumanis.

Pasaules čempionāts rallijkrosā tiek aizvadīts trešo sezonu, un pirmoreiz šī sporta veida elite ieradusies Rīgā. Tas būs sezonas vienīgais posms Austrumeiropā un gada nozīmīgākais notikums Latvijas autosportā, pēc kura PČ sezonā vairs sekos tikai divi „Supercar” klases posmi, līdz ar to sagaidāma arī sīva cīņa par kopvērtējuma līdera godu.

Uz Latvijas posmu kā sezonas līderis ieradies zviedrs Matiass Ekstrems, kuram ir desmit punktu pārsvars pār slaveno norvēģi Peteru Sūlbergu, kurš triumfējis divās iepriekšējās sezonās. Vienā posmā teorētiski var iegūt 30 punktus, līdz ar to izredzes uz pasaules čempiona godu vēl saglabā arī Jūhans Kristofersons, Andreass Bakeruds, visu laiku panākumiem bagātākais WRC rallists Sebastjēns Lēbs, kā arī Timijs Hansens.

Reinis Nitišs savā PČ debijā izcīnīja iespaidīgo trešo vietu sezonas kopvērtējumā, kamēr pagājušajā sezonā pamazām atkāpās no cīņas par pirmo trijnieku un finišēja septītajā vietā kopvērtējumā. Šosezon viņa rezultāti bija vēl pieticīgāki un tika nolemts pārtraukt sadarbību ar vācu komandu „All-Inkl.com Munich”. Latvijas posmā Nitišs startēs „Olsbergs MSE” sastāvā, kuru pārstāvēja arī iepriekšējās sezonās.

Otrs Latvijas pārstāvis „Supercar” klasē Jānis Baumanis aizvada savu pirmo pilno sezonu šīs klases pasaules čempionātā un savācis teju divreiz vairāk kopvērtējuma punktu nekā Nitišs. Baumanis turklāt tieši iepriekšējā posmā Barselonā uzrādīja savu labāko rezultātu, iegūstot ceturto vietu. Šajā nedēļas nogalē gan Baumanim, gan Nitišam būs mājas trases priekšrocības.

„Esmu patiešām priecīgs par paveikto Barselonā,” sacensību oficiālajā mājaslapā citēts Baumanis. „Pusfinālā izdevās nepieļaut praktiski nevienu kļūdu, arī mašīna bija sagatavota perfekti. Mūsu komandai pirmoreiz vēsturē izdevās tolt finālā ar abām mašīnām, un mums ir lielas cerības arī uz Latvijas posmu. Biķernieku trasē aizvadīju apmēram 30 testa apļus, taču zinu, ka arī citi puiši šeit trenējušies. Turklāt mani testi bija ar pilnībā citu mašīnu, līdz ar to sacensībās man būs jādodas ar svaigu un atvērtu prātu. Zinu, ka trase ir patiešām sarežģīta, netrūkst vietu, kur iespējams uzbrukt un apdzīt, līdz ar to sagaidu labas sacīkstes.”

Rallijkrosa posma pirmajā daļā katram sportistam būs četri kvalifikācijas braucieni – divi šodien un divi rīt. No 23 sportistiem „Supercar” klasē cīņu par uzvaru iekļūs labākie 12, kuri rīt divos pusfināla braucienos noskaidros sešus finālistus. Kopvērtējuma punkti gan tiks krāti arī par izcīnītajām vietām kvalifikācijā.

Sacensību sākums paredzēts 12:00, kad sāksies pirmā kvalifikācijas kārta. Nitišs piedalīsies otrajā braucienā, kurā reizē ar viņu trasē dosies arī Lēbs, kamēr Baumanis sacensības uzsāks ceturtajā braucienā, sacenšoties ar ASV rallija zvaigzni Kenu Bloku un kopvērtējuma sestās vietas īpašnieku Timiju Hansenu. Otrā kvalifikācijas kārta savukārt sāksies 14:30.

PČ kopvērtējums ”Supercar” klasē

V.SportistsValstsPunkti
1.Matiass EkstremsZviedrija204
2.Peters SūlbergsNorvēģija194
3.Jūhans KristofersonsZviedrija178
4.Andreass BakerudsNorvēģija170
5.Sebastjēns LēbsFrancija154
6.Timijs HansensZviedrija143
10.Jānis BaumanisLatvija75
15.Reinis NitišsLatvija39

NESTE WORLD RX OF LATVIA NORISES GRAFIKS

SESTDIENA, 1. OKTOBRIS

08:00 Teritorija tiek atvērta skatītājiem
09:00 Treniņbraucieni (visas ieskaites klases)
12:00 1. kvalifikācijas kārta (visas ieskaites klases)
14:00 Monster Energy Rig Riot
14:30 2. kvalifikācijas kārta (visas ieskaites klases)
16:00 3. kvalifikācijas kārta (TouringCar, RX Lites)
17:30 Autogrāfu sesija (norises vieta: fanu zonā)

SVĒTDIENA, 2. OKTOBRIS

08:00 Teritorija tiek atvērta skatītājiem
08:30 Treniņbraucieni (Supercar)
09:30 3. kvalifikācijas kārta (Supercar)
4. kvalifikācijas kārta (TouringCar, RX Lites)
11:45 4. kvalifikācijas kārta (Supercar)
12:45 Pusfināli (RX Lites)
13:00 Monster Energy Rig Riot
14:00 Pusfināli (TouringCar)
Pusfināli (Eiropas RX Supercar)
Fināls (TouringCar)
14:45 Pusfināli (RX Lites)
15:00 Pusfināli (Pasaules RX Supercar)
Fināls (Eiropas RX Supercar)
Fināls (Pasaules RX Supercar)
15:50 FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posma apbalvošanas ceremonija
16:00 Sacensību noslēgums

(*)pēc Latvijas laika; norādītie laiki ir provizoriski un var mainīties.

Izmantotie resursi:
FIA World Rallycross Championship

  +2 [+] [-]

, 2016-10-01 10:45, pirms 8 gadiem
Tv vai internetā būs live?

  -2 [+] [-]

, 2016-10-01 10:46, pirms 8 gadiem
Jums ir nepieciešams naudas aizdevumus starp indivīdiem tikt galā ar finansiālām grūtībām, lai beidzot izkļūt no strupceļa, kas izraisa bankas. Ms sandrana firma spēj veikt aizdevumu summa, kas jums nepieciešams, un ar nosacījumiem, kas padara jūsu dzīvi vieglāku.

Piedāvājam € 10.000 līdz € 5.000.000 uz atmaksas termiņu uz 5 gadiem līdz 25 gadiem ar likmi 2% gadā. Jūs varat sazināties ar mani:

sandrana_credito@hotmail.com

sandrana_credito@hotmail.com

paldies

     [+] [-]

, 2016-10-01 10:48, pirms 8 gadiem
best4sport

     [+] [-]

, 2016-10-01 11:05, pirms 8 gadiem
visur tikai info par rallijkrosa galveno cīņu, bet vai kāds var paskaidrot, kas tās par pārējām klasēm kvalifikācijas kārta (visas ieskaites klases)
un kas ir ( RX Lites) un ko nozimee Monster Energy Rig Riot???!

     [+] [-]

, 2016-10-01 11:13, pirms 8 gadiem
Es ar gibu tur ar savu 1994.gada passatu (universali) piedalities. Bet laikam tur galvenais ir smuka mašīna. Man arkas izrūsējušas un pampers noslīdējis.