Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Baumanis un Nitišs pēc pirmās dienas Biķerniekos starp 12 ātrākajiem

Baumanis un Nitišs pēc pirmās dienas Biķerniekos starp 12 ātrākajiem
Jānis Baumanis
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Pasaules rallijkrosa čempionāta Latvijas posmā Biķernieku trasē pēc pirmajām divām kvalifikācijas kārtām Jānis Baumanis ieņem septīto vietu, kamēr Reinis Nitišs atrodas 12. pozīcijā. Cīņu par pusfinālu "SuperCar" klasē sportisti turpinās svētdien.

"Olsbergs MSE" komandu pārstāvošais Nitišs pirmajā kvalifikācijas braucienā pēc starta aizbrauca otrais, džokera apli veica beigās un arī finišā iebrauca otrais, zaudējot tikai leģendārajam rallistam Sebastjēnam Lēbam. Tālu aizmugurē kā trešais finišēja bijušais rallists Džidži Galli.

Baumanis, kurš pārstāv "World RX Team Austria" vienību, tikmēr savā braucienā pēc starta bija trešais un ilgi mēģināja tikt garām Kenam Blokam, kurš autosporta pasaulē pazīstams kā, iespējams, lielākais šova meistars. Tas latvietim izdevās pēc džokera apļa veikšanas, tomēr situāciju bija pamanījies izmantot bijušais DTM čempions Timo Šaiders, tobrīd paceļoties uz otro vietu. Baumanis finišēja trešais, atstājot Bloku sev aiz muguras. Uzvarēja Timijs Hansens.

"Otrajā braucienā jābūt labāk, jo knapi uz starta izgājām," pēc pirmās kvalifikācijas teica Baumanis. "20 minūtes pirms starta mašīnas pārnesumkārba un sajūgs vēl bija nost, jo tas nokūpēja sildot mašīnu. Tiku līdz starta līnijai, bet, ja būtu sacensības jāuzsāk par minūti ātrāk, nebūtu paspējis. Vēl joprojām ātrumkārba neslēdzas kā vajag, nāksies skatīties, ko darīt. Trase ir tā pati, kas NEZ sacensībās, tā ka neliela pieredze man ir, bet toreiz tomēr bija cita mašīna."

Pēc pirmās kvalifikācijas kārtas kopējos rezultātos 23 sportistu konkurencē Baumanis ieņēma devīto vietu, bet Nitišs bija iekārtojies uzreiz aiz viņa - desmitais. Līderpozīcijā atradās Hansens, kurš, kā minēts, startēja vienā braucienā ar Baumani un uzvarēja.

Otrajā kvalifikācijā vienā braucienā trasē tikās abi latviešu piloti. Baumanis pēc starta nonāca trešajā vietā, ātri tika garām Deivī Žanī, bet atlikušo brauciena daļu pavadīja aiz Šaidera, tā arī netiekot viņam garām. Nitišs pēc starta bija pēdējais un piektais arī finišēja. Abi latvieši, kā arī ātrākie brauciena sportisti, džokera apli veica pirms finiša. Uzvarēja Johans Kristofersons, bet Šaiders finišēja otrais.

Otrajā kvalifikācijā summā ātrāko laiku sasniedza Kristofersons, Baumanis ierindojās astotajā vietā, bet Nitišs pēc ne tik veiksmīga brauciena pirmajā desmitniekā neiekļuva un palika divpadsmitais.

Tikmēr pēc aizvadītām divām kārtām Bloka komandas biedrs Bakeruds kļuvis par pasaules rallijkrosa čempionāta Latvijas posma līderi, Hansens pašlaik ir otrais, bet trešo vietu ieņem Kristofersons. Arī Latvijas pārstāvji provizoriski ir starp "Top 12" braucējiem, kas pēc svētdien atlikušajām divām kvalifikācijām turpinās cīņu pusfinālā - Baumanis pašlaik septītais, kamēr Nitišs ierindojas 12. pozīcijā.

"RX Lites" ieskaitē, kur šodien norisinājās trīs kvalifikācijas kārtas, sestais pašlaik ir latvietis Mārtiņš Lapiņš, kuram aizraujošā cīņā pašā finišā izdevās izraut uzvaru otrajā braucienā. Vasīlijs Grjazins, kurš rallijā startē zem Latvijas karoga, arī stājās uz starta un pēc trim kārtām 11 sportistu konkurencē ir astotais.

PČ ieskaites kopvērtējums pēc 2. kvalifikācijas "SuperCar" klasē:

VietaPilotsQ1Q2Kopā
1.Andreass Bakeruds454590
2.Timijs Hansens503989
3.Johans Kristofersons385088
4.Sebastjēns Lēbs424284
5.Timo Šaiders373875
6.Peters Solbergs393372
7.Jānis Baumanis353671
8.Deivijs Žanī363571
9.Matiass Ekstrēms402969
10.Tomass Heikinens303767
11.Kens Bloks323466
12.Reinis Nitišs343266
13.Robins Larsons333164
14.Timurs Timerzjanovs234063
15.Kevins Ēriksons293059
16.Antons Marklunds312859
17.Gajs Vilkss272754
18.Janno Ligurs242650
19.Džidži Galli252449
20.Niklass Gronholms262349
21.Renē Mjūnihs282048
22.Žirlēns Šišerī202545
23.Nerijs Naujokaitis000

, 2016-10-01 16:04, pirms 8 gadiem
Kopumā pirmo reizi skatos rallijkrosu un bija baigi interesanti, un ne tikai tāpēc, ka piedalās letiņi, bet arī pati gonka ir ļoti saspringta un aizraujoša. Es teiktu, ka rallijkrosam ir visas iespējas izkonkurēt jaunas auditorijas un palielināt tirgus nišu, it īpaši tagad, kad WRC un F1 zaudē popularitāti.

Jāsaka, ka translācijas kvalitāte ir uzlabojama:
1) Onboard kameras tikai diviem pilotiem, kas ir daudz par maz
2) Slikts kameras izvietojums pēdējā līkumā, kur nāk ārā no džokera apļa (turklāt pārsvarā tiek parādīts uzvarētāja finišs, tā vietā, lai parādītu cīņu par atlikušajām vietām (var jau mazu ekrāna daļu atvēlēt uzvarētāja finišam un pa atlikušo rādīt pēdējo līkumu analoģiski kā biatlonā)
3) Titru update ir pārāk rets un tikai pēc pirmā apļa pirmās puses ir skaidrs, kurš ir kurā vietā, nemaz nerunājot par regulārām kļūdām titros
, 2016-10-01 16:11, pirms 8 gadiem
gico rakstīja: Kopumā pirmo reizi skatos rallijkrosu un bija baigi interesanti, un ne tikai tāpēc, ka piedalās letiņi, bet arī pati gonka ir ļoti saspringta un aizraujoša. Es teiktu, ka rallijkrosam ir visas iespējas izkonkurēt jaunas auditorijas un palielināt tirgus nišu, it īpaši tagad, kad WRC un F1 zaudē popularitāti.

Jāsaka, ka translācijas kvalitāte ir uzlabojama:
1) Onboard kameras tikai diviem pilotiem, kas ir daudz par maz
2) Slikts kameras izvietojums pēdējā līkumā, kur nāk ārā no džokera apļa (turklāt pārsvarā tiek parādīts uzvarētāja finišs, tā vietā, lai parādītu cīņu par atlikušajām vietām (var jau mazu ekrāna daļu atvēlēt uzvarētāja finišam un pa atlikušo rādīt pēdējo līkumu analoģiski kā biatlonā)
3) Titru update ir pārāk rets un tikai pēc pirmā apļa pirmās puses ir skaidrs, kurš ir kurā vietā, nemaz nerunājot par regulārām kļūdām titros
Visos citos posmos kurus es esmu skatijies pirms tam nebija tādu problēmu ar filmēšanu kā šajā. Nezinu vai tur varbūt vēl nav viss līdz galam noregulēt vai kā, bet nu cerams ka uz rītdienu būs ok
, 2016-10-01 16:21, pirms 8 gadiem
Mahačš starp Solbergu un Ekstromu pagaidām šķiet hailaits, nu un, protams, Lapiņa pēdējā apļa džokeris.
, 2016-10-01 16:40, pirms 8 gadiem
Solbergs vs Ekstroms. Tā būs šīs sacencības odziņa.. un protams mūsējie..
bet liekas, ka kkas nav līdz galam ar Nitiša ātrumu..
, 2016-10-01 16:57, pirms 8 gadiem
skaisti! Kameru darbs diezgan atpaliek no citām trasēm, bet pati trase ļoti laba. S veida liikumā visi reizē nevar ierakstiities un skatītājiem prieciņš. 8 un 12 vieta nav slikti.
, 2016-10-01 18:00, pirms 8 gadiem
un kad iekš TV var redzēt tiešraidi?????
, 2016-10-01 18:01, pirms 8 gadiem
un kur iekš TV var redžet tiešraidi???
, 2016-10-01 18:54, pirms 8 gadiem
vilibalds123 rakstīja: un kur iekš TV var redžet tiešraidi???
best4sport kanālā, pietam Rīgas posmam pat sestdienu..
, 2016-10-01 18:55, pirms 8 gadiem
No kādiem šrotiem viņi tās detaļas ņem? Cik lasu tās intervijas, tad kstrā posmā kkas ir nobiris, knapi tiek līdz startam utt. Diezgan jocīgi..varbūt baigā neveiksmju josla. Mošk kāds zinošāks var pakomentēt?
, 2016-10-01 19:02, pirms 8 gadiem
VALSTS APMAKSĀ DALĪBU, UZBŪVĒ TRASI, BET TIEŠARAIDES RĀDA KAUT KĀDS SMIRDIIGS BEST...FOR AUNIEM....!!!! KUR NACIONĀLĀS TV, JA MAKSĀJUŠI LATVIJAS NODOKĻU MAKSĀTĀJI!!!!!?
, 2016-10-01 20:50, pirms 8 gadiem
Neesmu tehnisko sporta veidu līdzjutējs un liels skatītājs (pa retam jau paskatos), bet kad redzu Biķerniekos vienā braucienā kopā Ekstremu , Bakerudu, Lēbu, Solbergu-tas tomēr ir kaut kas priekš mūsu valsts. Esam pelnījuši to redzēt klātienē vai tv. Pasaules klase tepat Rīgā. Arī pats otrais brauciens kvalifikācijā bija aizraujošs.
, 2016-10-01 23:02, pirms 8 gadiem
killo2000 rakstīja: No kādiem šrotiem viņi tās detaļas ņem? Cik lasu tās intervijas, tad kstrā posmā kkas ir nobiris, knapi tiek līdz startam utt. Diezgan jocīgi..varbūt baigā neveiksmju josla. Mošk kāds zinošāks var pakomentēt?
Ņem vērā kādas slodzes ir tām automašīnām! Tas nav tas pats kas pa šoseju braukt. Detaļas ir pieņemu labākās, kādas vien pieejamas sacīkstēm.
, 2016-10-01 23:34, pirms 8 gadiem
Nopirku biļeti par 75 eiro ... Nenožēloju, superr !!!!
Nevaru sagaidīt rītdienu. Būs traki - stipri līs ...
Baumanis izskatās būs garantēti pusfinālaa, cerams finālaa ... ar medaļu !
Foto: Liepājas Novada Pašvaldība

WRC posma "Tet Rally Latvia" uzvarētāji tiks noskaidroti Vecpils autotrasē

Šodien Liepājas koncertzāles Lielais Dzintars kamerzālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma Tet Rally Latvia preses konference, kurā klātesot Liepājas pašvaldības domes priekšsēdētājam Gunāram Ansiņam, Dienvidkurzemes novada izpilddirektoram Uldim Vārnam un Tet Rally Latvia direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Liepājā paredzētais servisa parks, gan arī īpaši apmeklētais pilsētas ātrumposms Liepājas Jūrmalas parka teritorijā, gan arī aktivitātes Vecpils autotrasē un Dienvidkurzemes novadā paredzētie Tet Rally Latvia ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs teju visās rallija norises dienās.
Tjerī Noivils. Foto: wrc.com
1

Noivils un Evanss dalītā līderpozīcijā pēc Horvātijas rallija pirmās dienas

Pēc aizvadītas pirmās sacensību dienas pasaules rallija čempionāta ceturtajā posmā Horvātijā līderpozīciju ar vienādu rezultātu dala Tjerī Noivils un Elfins Evanss, bet Sebastjēns Ožjē no viņiem atpaliek tikai sešas sekundes.
Foto: wrc.com
4

WRC leģenda Sainss iesaka veidu, kā atgriezt čempionātam agrāko popularitāti

Divkārtējais pasaules rallija čempions Karloss Sainss uzskata, ka labākais laiks čempionāta vēsturē bija A grupas ēra. Šobrīd, kad WRC piedzīvo ne to vieglāko periodu un tiek plānotas lielas izmaiņas tehniskajos noteikumos, aizvien nav skaidrs, kāda būs nākotne.