Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Baumanis: ''Paldies Dievam, ka komandai izdevās visu novērst un varēju braukt''

Baumanis: ''Paldies Dievam, ka komandai izdevās visu novērst un varēju braukt''
Kens Bloks un Jānis Baumanis
Foto: Rihards Baumanis

Sestdien Latvijas galvaspilsētas Mežciema apkārtni pieskandināja motoru rūkoņa un tas nozīmē, ka ir sācies pasaules rallijkrosa čempionāta desmitais posms. Teicamu sniegumu tajā demonstrē latviešu autosportists Jānis Baumanis, kurš pēc pirmajiem diviem kvalifikācijas braucieniem kopvērtējumā ieņem sesto vietu. Otrs latvietis pasaules čempionātā, Reinis Nitišs, savukārt ir desmitais.

Saules staru pielietajā Biķernieku rallijkrosa trasē pirmā sacensību diena, kā jau ierasts, sākās ar brīvajiem treniņbraucieniem. Tajos, braucot ar savu World RX Team Austria būvēto Ford Fiesta superkāru, ko atkal piemeklēja tehniskas problēmas, Jānis uzrādīja vienpadsmito labāko apļa laiku. Ātrākais treniņos bija zviedrs Timijs Hansens ar Peugeot 208, kurš apli spēja veikt par 1,082 sekundēm ātrāk.

“Iesildīties īsti nesanāca, jo jau otrajā aplī nolūza pusass, bija problēmas ar bremzēm un arī jauda pazuda. Pēc tam izbraucu tikai vienu reizi, bet ar tiem četriem apļiem faktiski pietika, lai saprastu, kurās vietās ir nepieciešams uzlabot braukšanu,” par brīvajiem treniņiem stāsta Jānis.

Pēc rīta treniņiem pasaules čempionāta dalībniekiem bija diezgan ilga pauze, jo savas cīņas vispirms aizvadīja Touring Car, RX Lites un Eiropas čempionāta Supercar klases braucēji. Kad pienāca kārta pasaules čempionāta ieskaitē braucošajiem, Jānis stājās uz ceturtā brauciena starta nomināli piektajā pozīcijā. Spītējot tam, ka tā nebūt nav labākā no šaurā, pirmā pagrieziena izbraukšanas viedokļa, latviešu sportists spēja kopvērtējumā uzrādīt devīto labāko rezultātu.

“Gatavošanās pirmajam kvalifikācijas braucienam bija diezgan nervoza, jo vēl 20 minūtes pirms došanās uz startu, manai mašīnai nelielu ķibeļu dēļ bija noņemta ātrumkārba. Paldies Dievam, komandai izdevās visu novērst un varēju braukt. Brauciens sanāca visai labs, lai arī Kens Bloks maisījās pa priekšu un taisīja šovu skatītājiem. Katrā ziņā esmu priecīgs par iznākumu,” atklāj Jānis Baumanis.

Otrajā Neste World RX of Latvia kvalifikācijas braucienā uz starta ceturtajā un piektajā pozīcijā vienlaicīgi izgāja abi mūsu valsts pārstāvji. Labāks starts padevās Jānim, kurš startā izrauto trešo vietu spēja nosargāt līdz pat finišam, kamēr Reinis Nitišs finiša līniju šķērsoja kā piektais. Brauciena kopvērtējumā latviešiem attiecīgi astotais un vienpadsmitais rezultāts, kas Jāni sacensību pirmās dienas noslēgumā ierindoja septītajā, bet Reini divpadsmitajā pozīcijā. Vēlāk gan rezultāti mainījās, jo diskvalifikāciju saņēma pašreizējais pasaules rallijkrosa čempions Peters Solbergs, un nu Jānis ir pakāpies uz sesto, bet Reinis uz 10.vietu.

“Pēc pirmās kvalifikācijas nebiju īsti apmierināts ar mašīnas vadāmību un to, kā tā bremzējas, tāpēc komanda pārtraukumu izmantoja, lai veiktu izmaiņas regulējumos. Brauciena startā labi noreaģēju, bet mašīnas motoram uzreiz nokrita apgriezieni un sākums nebija no labākajiem. Piedevām pirmajā pagriezienā bija īsta kontaktcīņa, dabūju sitienus pa mašīnas aizmuguri, sāniem un riteni, kas nedaudz sabojāja stūres iekārtu. Braucu, cik ātri varēju, bet nav viegli, ja stūre ir pagriezta par pāris grādiem pa labi un neredzi taisno līniju. Ar visu defektu man tomēr trasē izdevās apdzīt Dāviju Žanī un finišēt trešajā vietā,”

Svētdien sportisti no plkst. 8:30 aizvadīs kārtējo brīvo treniņbraucienu sesiju, kā arī divus kvalifikācijas braucienus. To sākums paredzēts 9:30 un 11:45. Braucienu noslēgumā būs zināms, kuri būs 12 ātrākie sacensību dalībnieki un plkst.15 startēs pusfinālā.

Pēc pasaules čempionāta debijas sezonā aizvadītiem deviņiem posmiem Jānis Baumanis kopvērtējumā atrodas 10.pozīcijā, kamēr Reinis Nitišs ieņem 15.vietu.

Informāciju sagatavoja:
Baumanis Motorsport


, 2016-10-01 20:48, pirms 8 gadiem
Tad Dievam vai komandai?
, 2016-10-01 23:42, pirms 8 gadiem
Baumanic - Malacic !!!
Tas ir tik forši "in Live" ...
Surprise - tik daudz skatītāju redzeti tikai uz "Prata Vētru" ...
Inguna Grišāne. Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Inguna Grišāne: "Nākamais solis ir minirallijs"

Par spīti stereotipam, ka autosports  - tā ir vīriešu pasaule, ir sievietes, kas pierāda pilnīgi pretējo, sacensību trasē jūtas kā zivs ūdenī un nereti izrādās ātrākas arī par stiprā dzimuma pārstāvjiem. Tāda ir arī Inguna Grišāne, šī gada pirmās vietas ieguvēja Dāmu klasē gan Rīgas Ziemas kausā, gan Kurzemes Ziemas kausa izcīņā.
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.
Sebastjēns Ožjē. Foto: wrc.com

Ožjē ātrākais Horvātijas rallija shakedown ātrumposmā

Atgriežoties pasaules rallija čempionātā pēc divu posmu izlaišanas, ātrāko rezultātu Horvātijas posma shakedown sesijā uzrādīja "Toyota" komandas pilots Sebastjēns Ožjē.