Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Sesks pēc Somijas pirmā ātrumposma savā klasē ieņem ceturto vietu

Sesks pēc Somijas pirmā ātrumposma savā klasē ieņem ceturto vietu
Mārtiņš Sesks. Foto: FIA ERC

Šodien sācies WRC sezonas devītais posms – Somijas rallijs. Braucējiem aiz muguras pirmais posms, un Mārtiņš Sesks savā klasē ieņem ceturto vietu.

Somijas rallijā sportisti kopumā veiks vairāk nekā 307 kilometrus pa ātrajiem, šaurajiem un ar tramplīniem piepildītajiem grants ceļiem. Ceturtdienas vakarā aizvadītais pirmais ātrumposms, kas bija 2,31 kilometru garš. JWRC klasē ātrāko laiku sasniedza vācietis Juliuss Tannerts, kurš speciālo posmu pieveica 2:08,9 minūtēs.

Pirmais trijnieks brauca vienas sekundes robežās, bet ceturtais bija Sesks kopā ar stūrmani Andri Mālnieku. Viņi no uzvarētāja atpalika 1,2 sekundes. Tomēr galvenā cīņa sāksies tikai rīt, kas braucēji veiks piecus ātrumposmus, tiesa, četri no tiem būs jābrauc divas reizes, tādējādi kopumā tiks aizvadīti deviņi. Dienas ilgums – 126,47 kilometri.

WRC klasē par pirmā ātrumposma uzvarētāju kļuva beļģis Tjerī Noivils, kurš distanci veica 1:47,3 minūtēs. Viņš par 0,3 sekundēm pieveica igauni Otu Tenaku, kurš ir pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis. Tieši Tenaks pērn kļuva par Somijas rallija uzvarētāju.


, 2019-08-02 12:52, pirms 5 gadiem
Sportacents atkal ar saviem jauninājumiem. Kāds "Tenaks"??? Igauņu "ä" izruna... https://lv.forvo.com/word/ä/#et
P.S Tenaks lai paliek Dobelei un siltinājumam
Elfins Evans. Foto: Honza Fronek

Evans: "Ņemot vērā jauno punktu sistēmu, par to nav nekāda atalgojuma"

Pēc aizvadītā Horvātijas WRC rallija Elfins Evans atzina, ka, ņemot vērā jauno punktu sistēmu, viņš, izcīnot otro vietu, ieguva "nulles atalgojumu".
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.