Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvala līderis Somijas rallijā, seko Ožjē un Mīke

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvala līderis Somijas rallijā, seko Ožjē un Mīke
Latvala Somijas rallija ielu ātrumposmā
Foto: LEHTIKUVA/Scanpix

Somijas rallijā piektdien norisinājās pirmie četri ātrumposmi, pēc kuriem vadībā atrodas mājinieks Jari-Mati Latvala no "Volkswagen" komandas.

Latvala bija ātrākais pirmajā un otrajā ātrumposmā, kas notika pa slapjiem ceļiem, pēc tam sasniedza vienādu laiku ar komandas biedru Ožjē, bet Harju ielu ātrumposmā zaudēja francūzim nepilnu sekundi. Latvala pirms sacensību otrās dienas ir 4.5 sekundes priekšā, kamēr vēl aptuveni tikpat zaudē Kriss Mīke no "Citroen" komandas.

Jāpiemin, ka Latvala Somijas WRC posmā uzvarēja 2010. gadā, kamēr Ožjē - pirms gada.

Mīkem šis rallijs ir īpaši svarīgs, jo komanda nolēmusi vērtēt viņa rezultātus Somijā, kā arī šim sekojošajos divos posmos, pēc kā pieņems lēmumu par iespējamo līguma pagarināšanu ar ziemeļīru sportistu.

Pirmajā pieciniekā šobrīd atrodas arī Miko Hirvonens no "M-Sport" un "Hyundai" pārstāvis Juho Hanninens. Pirmajos divos ātrumposmos Hanninens izrādīja varēšanu sacensties par pirmo trijnieku, taču trešajā ātrumposmā, braucot tālu aiz pirmajiem pilotiem un ciešot no izbraukātajiem ceļiem, zaudēja vērtīgas sekundes. Abi ar Hirvonenu no Latvalas viņi atpaliek nepilnu pusminūti.

WRC2 klasē Jari Ketomā ir 35 sekundes priekšā igaunim Karlam Krūdam, kamēr trešo vietu ieņem Eivinds Brinildsens. Ots Tanaks cīnījās par pirmo vietu, taču uzbrauca akmenim un salauza stūres iekārtu, zaudējot 4 minūtes.

Piektdienas Somijas rallijā notiks deviņi ātrumposmi.

Somijas rallija kopvērtējums pēc 1. dienas

VietaPilotsKomandaAutoRezultāts
1.Jari-Matti LatvalaVolkswagenVolkswagen Polo R WRC29:17.9
2.Sebastien OgierVolkswagenVolkswagen Polo R WRC+4.5
3.Kris MeekeCitroenCitroen DS3 WRC+9.2
4.Mikko HirvonenM-SportFord Fiesta RS WRC+26.4
5.Juho HanninenHyundaiHyundai i20 WRC+27.1
6.Andreas MikkelsenVolkswagenVolkswagen Polo R WRC+27.2
7.Mads OstbergCitroenCitroen DS3 WRC+30.9
8.Thierry NeuvilleHyundaiHyundai i20 WRC+38.8
9.Robert KubicaM-SportFord Fiesta RS WRC+52.1
10.Hayden PaddonHyundaiHyundai i20 WRC+1:06.0