Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: LMT rallija komanda

M.Neikšāns: "Valsti un komandu pārstāvējām godam

M.Neikšāns: "Valsti un komandu pārstāvējām godam
Māris Neikšāns/Raivis Jansons Somijā
Foto: Jānis Barbars, www.rallyemotions.net

Pēc "Pirelli Star Drive" konkursa pirmā kārtas, kurā veiksmīgākais un labākais bija Latviju pārstāvošais Māris Neikšāns/Raivis Jansons, Māris savā blogā stāsta par iespaidiem Somijā un par to, kur jāpieliek, lai sasniegtu savu kāroto mērķi.

Uzskatu, ka valsti un LMT rallija komandu esam pārstāvējuši godam. Visus pārbaudījumus paveicu, cik labi vien spēju, un tas atspoguļojās rezultātos un žūrijas lēmumā. Jau pēc iepazīšanās ar pārējiem dalībniekiem un fiziskās pārbaudes testiem, jutos pārliecināts par
sevi un savām spējām. Tādēļ galvenais bija koncentrēties, nepieļaut kļūdas, nesadegt un vienkārši parādīt to, uz ko šobrīd esmu spējīgs.

Vērtējot visu notikušo, apzinos, ka labāku rezultātu man vajadzēja parādīt intervijā ar FIA žūriju un komandas prezentācijā. Man nebija iepriekšējas pieredzes, kā šīs intervijas noritēs, kādi būs jautājumi, līdz ar to nepastāstīju vairākas lietas, kas varētu apstiprināt manu lietderību ''Pirelli Star Driver'' programmā nākamgad.

Braukšanas testos, kas norisinājās ceturtdien, uz starta gāju ar domu pielietot visu Somijas ceļos uzkrāto pieredzi, braukt maksimāli ātri, taču bez lieka riska. Pirmo ātrumposmu nobraucu ātri, bet pieļāvu pāris nelielas kļūdas. Diemžēl mūsu laiks netika fiksēts, jo bija problēmas ar laika ņemšanas iekārtu.

To pašu ātrumposmu otro reizi veicu vēl ātrāk, bez kļūdām un uzrādījām labāko rezultātu. Tas deva pārliecību, ka spējam būt konkurēt spējīgi arī šajā sadaļā. Trešo un ceturto ātrumposmu veicu tādā pat tempā un četru ātrumposmu summā pēc neoficiālajiem rezultātiem bijām ātrākie.
Kad devāmies uz žūrijas lēmuma paziņošanu, bija visi iemesli domāt, ka būšu to sportistu vidū, kuri tiks uz fināla atlasi, ja žūrija vērtēs objektīvi labākos, nevis politiski izdevīgākos.

Taču Somijas atlase mums ar stūrmani Raivi Jansonu ir tikai pirmais solis. Tagad ir pamatīgāk jāgatavojas finālam, jātrenējas gan fiziski, gan braukšanā, jāpieslīpē angļu valodas zināšanas.
Finālsacensībās konkurence būs vēl nopietnāka, taču tagad zinu, pie kā man jāpiestrādā, lai arī Austrijā es būtu starp labākajiem (No 21 pilota tiks atlasīti tikai divi) un tiktu pie galvenās balvas – sešiem pilnībā apmaksātiem posmiem 2010. gada pasaules čempionātā rallijā!

Māris Neikšāns


, 2009-08-01 22:18, pirms 15 gadiem
Ar visiem īkšķiem par Tevi Māri. Turaties.
, 2009-08-01 22:49, pirms 15 gadiem
Šajos finansiāli grūtajos laikos būtu ļoti vērtīgi paņemt šo balvu!!! Lai veicas!
, 2009-08-02 02:14, pirms 15 gadiem
Ganjau izdosies..
, 2009-08-21 09:34, pirms 15 gadiem
Mārīt daudz laimes dzimšanas dienā!vēlam visu to labāko
Inguna Grišāne. Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Inguna Grišāne: "Nākamais solis ir minirallijs"

Par spīti stereotipam, ka autosports  - tā ir vīriešu pasaule, ir sievietes, kas pierāda pilnīgi pretējo, sacensību trasē jūtas kā zivs ūdenī un nereti izrādās ātrākas arī par stiprā dzimuma pārstāvjiem. Tāda ir arī Inguna Grišāne, šī gada pirmās vietas ieguvēja Dāmu klasē gan Rīgas Ziemas kausā, gan Kurzemes Ziemas kausa izcīņā.
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.
Sebastjēns Ožjē. Foto: wrc.com

Ožjē ātrākais Horvātijas rallija shakedown ātrumposmā

Atgriežoties pasaules rallija čempionātā pēc divu posmu izlaišanas, ātrāko rezultātu Horvātijas posma shakedown sesijā uzrādīja "Toyota" komandas pilots Sebastjēns Ožjē.