Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Atsākas Nitiša aktīvā autosporta sezona, sportistu sagaida piesātināta nedēļas nogale

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Atsākas Nitiša aktīvā autosporta sezona, sportistu sagaida piesātināta nedēļas nogale
Reinis Nitišs testos
Foto: reinisnitiss.com

Šajā nedēļas nogalē uzreiz divās sacensībās piedalīsies latviešu autosportists Reinis Nitišs. Sestdien Reinis startēs rallija sacensībās Igaunijā, bet svētdien - ar bagiju Baltijas rallijkrosa čempionāta posmā Biķerniekos.

Gada sākumā Reinis Nitišs izziņoja savu aktivitāšu plānu, kas ietvēra paplašinātu rallija programmu, taču Covid-19 pandēmija uz vairākiem mēnešiem apturēja jebkādu autosporta sacensību norisi. Situācijai normalizējoties, atsākusies arī aktīvā autosporta sezona un šajā nedēļas nogalē jēkabpilietim plānoti uzreiz divi starti – sestdien Viru Ralli Igaunijā, bet svētdien ar bagiju Baltijas rallijkrosa čempionāta posmā Biķerniekos.

''Šis bija sarežģīts laiks mums visiem – organizatori bija spiesti pārcelt un atcelt plānotās sacensības, līdz ar to man bija jāņem piespiedu pauze un mūsu gada plāni un mērķi tika ‘iekārti gaisā’. Šobrīd mums ir jāpakārtojas esošajai situācijai un jāizvērtē, kurās sacīkstēs startēt,” iesāk Reinis Nitišs. ''Šajā laikā neesam sēdējuši uz vietas. Tiklīdz tas bija iespējams, aizvadījām pāris rallija treniņus, taču to nevar salīdzināt ar sacīkšu režīmā gūto pieredzi, tādēļ esmu priecīgs, ka atkal varēsim startēt īstā rallijā un turpināt uzsākto darbu.''

Viru Ralli norisināsies 4. jūlijā Ziemeļigaunijā, Rakveres pilsētas apkārtnē. Rallijā būs septiņi grunts ātrumposmi ar kopējo distanci 88,40 km. Rallija pirmā ātrumposma starts paredzēts plkst. 10.38, bet noslēdzošā ātrumposma sākums – plkst. 19.00.

“Šī būs ļoti piesātināta nedēļas nogale – sestdien brauksim ralliju Igaunijā, bet jau svētdien startēšu ar bagiju Baltijas rallijkrosa čempionāta posmā Biķerniekos. Braucieni ar bagiju sniedz precīzas un konstantas braukšanas treniņu un, protams, neizpaliks arī sacīkšu adrenalīns un cīņa par labāko rezultātu,” tā Reinis Nitišs.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts