Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvijas rallija čempionātā šosezon vien četri posmi

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas rallija čempionātā šosezon vien četri posmi
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Latvijas rallija čempionātā šosezon būs četri posmi, pirmais no kuriem 31. jūlijā un 1. augustā norisināsies Lietuvā, paziņojusi Latvijas Automobiļu federācija (LAF). Šobrīd ir publiskoti nolikumi arī rallijsprinta un vēsturisko automobiļu rallija braucējiem.

Latvijas rallija čempionāts iesāksies pēc diviem mēnešiem, kad Lietuvas ziemeļaustrumos tiks aizvadītas pēdējās sezonās plašu atpazīstamību iemantojušais "Rally Rokiškis". Sacensības norisināsies ceturto reizi un tā bāzes vieta joprojām atradīsies Rokišķu pilsētā, tomēr, paplašinoties ģeogrāfiskajiem apvāršņiem, šoreiz ātrumposmi norisināsies arī Zarasi apkaimē. Reizē šis būs arī Lietuvas rallija čempionāta un Baltijas rallija kausa izcīņas posms.

Pēc tam, kad Eiropas rallija čempionāta sacensības "Rally Liepāja" pārceltas uz vēlāku laiku, to ietvaros notiks otrais un trešais Latvijas čempionāta posms - viens no tiem risināsies 15. augustā, bet otrs tiks aizvadīts 16. augustā. Šīs arī būs vienīgās mūsu valstī notiekošās sacīkstes, kas šajā gadā būs Latvijas čempionāta ieskaitē, jo sezona tiks noslēgta Igaunijā, kur valsts dienvidos 28. un 29. augustā notiks "South Estonian Rally".

Latvijas rallija čempionātā šogad plānotas cīņas ieskaites grupās LRČ ABS, LRČ1, LRČ2, LRČ3, LRČ4 un LRČ5, savukārt Latvijas kauss tiks izcīnīts LRČ JUNIORS grupā. Nolikums paredz, ka Latvijas čempiona tituls norādītajās ieskaites grupās var tikt izcīnīts, ja sezonas laikā ir startējuši ne mazāk kā astoņi dalībnieki, un vismaz četros čempionāta posmos ir startējuši ne mazāk kā četri dalībnieki ieskaites grupā. Neizpildoties šiem nosacījumiem, šī ieskaite pāriet tikai uz kausa izcīņu.

Jau ziņojām, ka rallijsprinta disciplīnā šosezon plānota Latvijas kausa izcīņa, jo kalendārā apstiprināti trīs posmi. Pirmais no tiem 11. jūlijā gaidāms Lietuvā ("Rally Žemaitija"), pēc tam 16. augustā dalībnieki sacentīsies "Rally Liepāja" ietvaros, bet kausa izcīņa noslēgsies 6. septembrī Lietuvā ("Rally Elektrenai"). Rallijsprinta braucēji sacentīsies OPEN, 4WD, 2WD OPEN, KLASIKA 3000 un JUNIORS grupās. Savukārt vēsturisko automobiļu kausa izcīņā, kas startēs kopā ar rallijsprintu, cīņas šogad notiks HISTORIC ABS, HISTORIC 2WD un HISTORIC LADA 1600 grupās.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati