Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Argentīnas WRC rallijā dramatisku uzvaru izcīna Noivils

Argentīnas WRC rallijā dramatisku uzvaru izcīna Noivils
''Hyundai'' līksmo
Foto: Hyundai Motorsport

Par Argentīnas WRC rallija uzvarētāju svētdien sīvā cīņā tika kronēts beļģu pilots Tjerī Noivils (''Hyundai i20 Coupe WRC''), kuram par 0,7 sekundēm izdevās apsteigt Elfinu Evansu (''Ford Fiesta WRC '17'').

Pēc rallija pirmās dienas, kurā gandrīz visi vadošie braucēji piedzīvoja dažādas problēmas, pārliecinošs līderis bija Dmack komandas pilots Evans, kuram 55 sekundes zaudēja Mads Ostbergs, kuram šis bija otrais rallijs ar jauno WRC automašīnu. Pēc trīs posmiem Evansam sīvi sekoja ''Citroen'' pilots Kriss Mīke, taču ceturtajā posmā angļu sportists avarēja.

Arī otrajā dienā Evans bija ļoti ātrs, taču noslēdzošajos divos ātrumposmos Evans bija spiests braukt bez aizmugurējā difuzora, tādējādi zaudējot daudz laika. Tas Noivilam ļāva samazināt pārsvaru un pirms izšķirošās dienas trīs posmiem Noivils Evansam zaudēja tikai 11,5 sekundes. Uz trešo vietu tobrīd bija pakāpās igaunis Ots Tanaks.

Rallija noslēdzošajā dienā braucējiem bija jāveic trīs posmi ar kopējo garumu 55 km. Jau dienas pirmajā posmā Evansa automašīnai pazuda bremzes. Arī nākamajā posmā Evansam esot bijušas dažādas problēmas, kas neļāva uzrādīt labu laiku. To izmantoja Noivils, kurš pirms noslēdzošā posma no Evansa atpalika vairs tikai 0,6 sekundes.

Noslēdzošajā posmā abi sportist centās parādīt to labāko sniegumu. Taču sīvā un aizraujošā cīņā par mata tiesu ātrāks bija Noivils, kurš kopvērtējumā Elfinu apsteidza par nieka 0,7 sekundēm. Jāatzīmē, ka vienā no līkumiem Evans nedaudz aizķēra tiltiņu, kur, iespējams, arī tika pazaudēta uzvara. Trešais palika Tanaks, kuram šis bija trešais goda pjedestāls šogad.

WRC2 klasē triumfēja zviedrs Pontus Tīdemans, kurš otrās vietas ieguvēju Karlosu Alonso apsteidza par vairāk nekā desmit minūtēm.

Kopvērtējumā pēc pieciem posmiem joprojām līderis ir Sebastjans Ožjē (102), kurš pēc rallija atzina, ka šī neesot bijusi viņa nedēļas nogale. Otrais ir Jari-Mati Latvala (86), bet trešais – Noivils (84).

Nākamais WRC posms notiks Portugālē.

Argentīnas WRC rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Neuville ThierryHyundai i20 Coupe WRC3:38:10.6
2.Evans ElfynFord Fiesta WRC '17+0.7
3.Tänak OttFord Fiesta WRC '17+29.9
4.Ogier SébastienFord Fiesta WRC '17+1:24.7
5.Latvala Jari-MattiToyota Yaris WRC+1:48.1
6.Paddon HaydenHyundai i20 Coupe WRC+7:42.7
7.Hänninen JuhoToyota Yaris WRC+11:16.9
8.Sordo DaniHyundai i20 Coupe WRC+14:44.1
9.Østberg MadsFord Fiesta WRC '17+15:11.3
10.Tidemand PontusŠkoda Fabia R5+17:32.1

Madss Ostbergs. Foto: Godzik Rally Foto

Arī Ostbergs šogad būs Seska ekipāžas konkurents cīņā par ERC titulu

Norvēģu pilots Madss Ostbergs oficiāli paziņojis, ka 2024. gada sezonā turpinās dalību Eiropas rallija čempionātā, un par mērķi izvirzījis titula izcīnīšanu. Mārtiņam Seskam un Renāram Francim par vēl vienu spēcīgu sāncenšu ekipāžu vairāk.
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.
Mārtiņš Sesks. Foto: publicitātes
4

Pirmizrādi piedzīvo dokumentālā filma par Mārtiņu Sesku

27. marta vakarā kinoteātrī “Splendid Palace” aizvadīts dokumentālās filmas “Ātruma skartie” atklāšanas pasākums, kurā pulcējās filmas radošā komanda, autosportisti, rallija entuziasti un atbalstītāji. Filma stāsta par vairākkārt godalgotā rallija pilota Mārtiņa Seska karjeru un atklāj, kā rallijs kļuvis par vienu no skatītāju iecienītākajiem sporta veidiem Latvijā.