Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rallija "Liepāja-Ventspils" pirmajā dienā ātrākais – Kreigs Brīns no Īrijas

Agris Suveizda

Rallija "Liepāja-Ventspils" pirmajā dienā ātrākais – Kreigs Brīns no Īrijas
Foto: go4speed.lv

Ar kvalifikācijas un testa ātrumposmiem no rīta, starta pozīciju izvēli pēcpusdienā un pirmajiem trim ieskaites ātrumposmiem piektdien Liepājas pusē tika dots starts FIA Eiropas rallija čempionāta 2. posmam – rallija "Liepāja-Ventspils", kas vienlaicīgi ir arī Latvijas rallija čempionāta 1. un 2. posms.

Rallija "Liepāja-Ventspils" pirmā diena sākās ar kvalifikācijas ātrumposmu, kurā FIA Eiropas rallija čempionāta (ERČ) 2. posma 12 prioritātes braucējiem bija iespēja sagādāt sev vēlamo pirmās dienas starta pozīciju. Ātrākais kvalifikācijas posmā bija soms Jāri Ketomā / Kajs Lindstrēms (Ford Fiesta RRC) un līdz ar to pirmais bija tiesīgs izvēlēties savu starta kārtas numuru un nolēma, ka arī sacensības sāks kā pirmais.

0,8 sekundes kvalifikācijas posmā Ketomā zaudēja Krievijas pārstāvis Aleksejs Lukjaņuks / Aleksejs Arnautovs (Mitsubishi Lancer EVO X), kurš izvēlējās startēt no sestās pozīcijas, savukārt trešais ātrākais, Ketomā zaudējot tikai 0,9 sekundes, bija Krievijas pārstāvis Vasīlijs Grjazins / Dmitrijs Čumaks (Mitsubishi Lancer EVO IX), kurš startē ar Latvijas licenci un sev izvēlējās piekto starta vietu.

Pēc sacensību svinīgās atklāšanas Liepājas Promenādē un pirmajiem ātrumposmos nobrauktajiem kilometriem, teicamu ātrumu un rallija līderpozīcijā izvirzījās īru ekipāžu Kreigs Brīns / Deivids Moinihans (Peugeot 207 S2000). Brīns uzvarēja visus trīs rallija pirmās dienas ātrumposmus un dienas izskaņā tuvāko sekotāju, Jāri Ketomā, apsteidza par 6,4 sekundēm. Trešajā vietā tikmēr ierindojās pieredzējušais franču autosportists Fransuā Delekūrs / Dominiks Saviņjoni (Peugeot 207 S2000) – viņi no līderiem atpaliek 12,1 sekundi.

Ātrākie latvieši ERČ ieskaitē pēc pirmajiem trim ātrumposmiem ir Raimonds Kisiels / Arnis Ronis (Mini Countryman JCW RRC) un Aivis Egle (Mitsubishi Lancer EVO X), kuri kopvērtējumā ieņem 7. un 8. pozīciju.
Vienlaicīgi ar ERČ 2. posmu, Liepājas, Ventspils un Kuldīgas apkaimes ceļos tiek aizvadīti uzreiz divi Latvijas rallija čempionāta (LRČ) posmi – pirmā posma rezultātu veidos piektdienas un sestdienas ātrumposmi, savukārt svētdien veicamajā distancē tiks noskaidrots LRČ 2.posma uzvarētājs.

Pirmos trīs ātrumposmus ātrāk par citiem LRČ ieskaites braucējiem veica Lukjaņuks. Krievijas sportistam 2,5 sekundes zaudēja Jānis Vorobjovs / Guntars Zicāns (Mitsubishi Lancer EVO X), bet vēl 1,1 sekundi - Mārtiņš Svilis / Ivo Pūķis ar Mitsubishi Lancer EVO VIII. Savukārt R2 grupā pirmajā dienā ātrākais bija M.Ķenavs / J.Vīksna (Honda Civic Type-R), kuram 17,5 sekundes zaudē E.Blūms / I.Vecgailis (Ford Fiesta). Trešajā vietā N.Bruņinieks / E.Grīns (Ford Fiesta), kuri līderiem zaudē 20,7 sekundes.

Rallijs turpināsies sestdien, 2. februārī, kad Liepājas pusē plkst. 10:20 startēs ceturtais ātrumposms. Savukārt diena noslēgsies ar speciālo ātrumposmu Ventspils Kalns.

FIA ERC 2.posma rezultāti pēc 1.dienas

VPilotsLaiks
1.K.Brīns22:15.4
2.J.Ketomā+6.4
3.F.Delekūrs+12.1
4.A.Lukjaņuks+32.7
5.V.Šveds+50.8

LRC 1.posma rezultāti pēc 1.dienas

VPilotsLaiks
1.A.Lukjaņuks22:48.1
2.J.Vorobjovs+2.5
3.M.Svilis+3.6
4.T.Kerge+12.5
5.J.Feldmanis+16.2

Informāciju sagatavoja
Jānis Unbedahts

     [+] [-]

, 2013-02-01 22:29, pirms 11 gadiem
Nu vispār Jūtams Rezons starp LV un EU braucējiem...!!!

     [+] [-]

, 2013-02-01 23:04, pirms 11 gadiem
Nesaprotu kaads var izskaidrot eiropas ieskaitē A.Lukjanuks ir 4 un 5 ir V.Šveds kurhs viņam zaudē 18.1 sekundi kaut vorobjovs viņam zaudē tikai 2.5 un paareejie arī mazaak par 18 sekundēm vinni startee atraak un ir aarpus konkurences
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-02-01 23:35, pirms 11 gadiem
Vienā filmā ar veco goblina tulkojumu bija frāze: "man liekas, ka tas supertanks nav nemaz tāds super.."
Tāpat par latvju rallistiem, atbrauc PRO puiki un izvalē visus bez variantiem, latvju "megastāri" var iet gulēt

     [+] [-]

, 2013-02-01 23:47, pirms 11 gadiem
Cerams ka craig breen uzvarēs !

     [+] [-]

, 2013-02-01 23:50, pirms 11 gadiem
aris no pumpuliem rakstīja: Vienā filmā ar veco goblina tulkojumu bija frāze: "man liekas, ka tas supertanks nav nemaz tāds super.."
Tāpat par latvju rallistiem, atbrauc PRO puiki un izvalē visus bez variantiem, latvju "megastāri" var iet gulēt
ja Tu pilnīgi neko nesaproti no rallija, lūdzu nekomentē, tavs komentārs ir pilnīgs bezpriģelis, bez jebkādiem faktiem un ideju.

Džekiem visiem ir daudz labāka tehnika par letiņiem, izņemot Kisielu, kurš vienkārši ir ar biezu maku un dara to prieka pēc.

     [+] [-]

, 2013-02-02 00:04, pirms 11 gadiem
latvietisNR1 rakstīja: ja Tu pilnīgi neko nesaproti no rallija, lūdzu nekomentē, tavs komentārs ir pilnīgs bezpriģelis, bez jebkādiem faktiem un ideju.

Džekiem visiem ir daudz labāka tehnika par letiņiem, izņemot Kisielu, kurš vienkārši ir ar biezu maku un dara to prieka pēc.
Es visu saprotu, ārzemju puiki māk labāk braukt, neskatoties uz to, ka pirmoreiz redz šos ceļus un parāda, ka tuvākajā laikā neviens no LV nebūs Marko Martina līmenī un letiņi būs megastāri savā pīļu dīķī...

  +1 [+] [-]

, 2013-02-02 00:20, pirms 11 gadiem
aris no pumpuliem rakstīja: Es visu saprotu, ārzemju puiki māk labāk braukt, neskatoties uz to, ka pirmoreiz redz šos ceļus un parāda, ka tuvākajā laikā neviens no LV nebūs Marko Martina līmenī un letiņi būs megastāri savā pīļu dīķī...
Tu pats esi pilnīgi nekas, kura eksistence interesē aptuveni 10 cilvēku grupai, un pat tiem iespējams krīt uz nerviem, bet no tautiešiem sagaidi TIKAI megastārus visās jomās! Nožēlojams!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja