Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Bakss/Stupelis cīņu par titulu turpina ar uzvaru kvalifikācijā Beļģijā

Bakss/Stupelis cīņu par titulu turpina ar uzvaru kvalifikācijā Beļģijā
Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis. Foto: Rien Willems

Holandieša Etjēna Baksa un latvieša Kaspara Stupeļa ekipāža šajā nedēļas nogalē Beļģijā, Gūikas trasē turpina cīņu par pasaules čempionu titulu blakusvāģu motokrosā. Kvalifikācijā sportistiem izdevās izcīnīt uzvaru, kamēr Kertam Varikam ar Lauri Daideru ne tik sekmīgs sākums.

Līdz pasaules čempionāta sezonas izskaņai palikuši vairs tikai trīs posmi, pirms kuriem Bakss/Stupelis iekrājuši 489 punktus. Šobrīd viņu tuvākie sekotāji ir pērnās sezonas čempioni Marvins Vanlušens un Bens van den Bogārts, kuri zaudē jau 71 punktu. Tas nozīmē, ka pie zināmas apstākļu sakritības jau šonedēļ Stupeļa pārstāvētā ekipāža var nodrošināt uzvaru sezonas kopvērtējumā, tomēr, lai to paveiktu, nepietiks vien ar pirmajām vietām abos finālbraucienos. Trešajā vietā esošie Kūns Hermanss un Nikolā Musē līderiem zaudē jau 117 punktus un viņu izredzes ir tīri teorētiskas. Pārējiem tās zudušas pavisam.

Kvalifikācijā Gūikā Bakss ar Stupeli startēja A grupā, sākotnēji nebija vadībā, taču ar labu sniegumu aizcīnījās līdz pirmajai pozīcijai, ko noturēja līdz finišam. Tuvākie sekotāji bija briti Stjuarts Brauns/Džošs Čemberleins, kuri pārņēma vadību startā, bet finišā atpalika 13 sekundes, kamēr trešo vietu izcīnīja vēl viena britu ekipāža ar sportistiem Bretu Vilkinsonu un Raoenu Hamfriju. Neveiksme piemeklēja Hermansa/Musē duetu, kuri izstājās jau otrajā aplī.

B grupā triumfēja sezonas vicelīderi Vanlušens/Van den Bogārts, kuri aizcīnījās līdz vadībai un to nosargāja, finišā par 13 sekundēm pārspējot britus Džeiku Braunu un Džo Milardu, savukārt trešajā vietā ierindojās šveicieši Kristofs Čušs un Maksims Čušs. Šajā grupā startēja arī igaunis Kerts Variks ar latviešu kantētāju Lauri Daideru, taču viņiem šajā reizē nepaveicās un sekoja izstāšanās septītajā aplī.

Pēdējās cerības braucienā Variks/Daiders guva uzvaru, par sekundi pārspējot Hermansu/Musē, līdz ar to abas ekipāžas kvalificējās galvenajām sacensībām.

A grupas kvalifikācijas rezultāti: sidecarcross.eu
B grupas kvalifikācijas rezultāti: sidecarcross.eu
Pēdējās cerības kvalifikācijas rezultāti: sidecarcross.eu

Abi finālbraucieni pasaules čempionāta 12. posmā Beļģijas trasē Gūikā notiks svētdien.


, 2019-08-31 21:54, pirms 5 gadiem
Malači. Rīt jācer uz labiem braucieniem un 50 p kopvērtējumā. turās
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.

Latvijas motokrosa braucējiem uzvaras un pjedestāli Lietuvas "Jaunatnes kausā"

Latviešu jaunie motokrosa braucēji ar panākumiem startējuši Lietuvas "Jaunatnes kausa" ("Jaunimo taure") izcīņas pirmajā posmā, kas aizvadīts Berčūnu mototrasē, netālu no Paņevežas. Mūsējiem gan uzvaras, gan pjedestāli.
Leons Kozlovskis. Foto: LMSF

Kozlovskis uzvar savā klasē Lietuvas "Cross Country" čempionātā

Lietuvas "Cross Country" čempionāta trešajā posmā, kas norisinājies Šauļos, piedalījās arī vairāki latviešu sportisti. Spēkus šajā disciplīnā izmēģināja vecmeistars Leons Kozlovskis, kļūstot par savas klases uzvarētāju.