Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Justs: "Pēc kritiena jāņem nedēļas pārtraukums"

Juris Grīns
Juris Grīns

Justs: "Pēc kritiena jāņem nedēļas pārtraukums"
Roberts Justs
Foto: facebook.com/Brentmxpics/

Motosportists Roberts Justs aizvadījis pirmās sacīkstes pēc izveseļošanās no smadzeņu satricinājuma. Latvijas čempionāta posmā Cēsīs izdevās pierādīt, ka aizvadītajos mēnešos Justs nav aizmirsis kā pabraukt ātri, bet atgriešanās pasaules čempionāta sacīkstēs Nīderlandē izvērtās sāpīgas.

Cēsīs Roberts Justs stājās uz starta MX2 klasē, uzvarēja abos braucienos un arī posmā, neskatoties uz to, ka trenēties bija atsācis vien pavisam nesen, bet sacīkstēs nebija braukt vairākus mēnešus.

"Uz sacensībām Cēsīs nezināju, ko gaidīt, jo nebiju braucis ļoti ilgu laiku," portālam "Sportacentrs.com" pastāstīja Roberts Justs. "Mērķis bija uzvarēt, kas arī izdevās. Uz motocikla labi nejutos, jo savā galvā zinu, ka varu pabraukt ātrāk, taču ķermenis to vēl nespēja izpildīt."

Nedēļu pēc tam "HSF Logistics Motorsport" komandu pārstāvošais Justs, pēc piecu posmu izlaišanas, stājās uz starta pasaules čempionāta sacensībās Nīderlandē. Kvalifikācijā pierādījis, ka Asenes trasē ir gatavs cīnīties par punktiem, pirmajā finālbraucienā Justs piedzīvoja kritienu, pēc kura bija spiests izlaist otro braucienu.

"Ar katru nākamo treniņu jutos arvien labāk, bet pirms Nīderlandes "Grand Prix" zināju, ka esmu palicis diezgan lēnāks par komandas biedriem," atzīst Justs. "Neskatoties uz to, sacensības iesākās diezgan labi. Kvalifikācijā nobraucu piecpadsmitais. Pirmajā finālbraucienā trase bija salījusi un ļoti smaga, reti kuram izdevās nenokrist. Līdz sacīkšu vidum man gāja labi, jo cīnījos otrā desmitnieka sākumā, bet tad piedzīvoju kritienu un apdauzījos. Otrajā braucienā nebiju spējīgs piedalīties. Tagad jāņem nedēļu garš pārtraukums, lai atveseļotos."

MX2 pasaules čempionāta kopvērtējumā Roberts Justs ierindojas 17. pozīcijā. Līdz pat Nīderlandes "Grand Prix" izcīņai latvietis bija finišējis punktos katrā posmā, kurā šogad startēja.

Nīderlandē Justa komandas biedrs Braiens Bogerss izcīnīja otro vietu, bet Kalvins Vlānderens ieņēma desmito vietu divu braucienu summā. Komanda sezonas otrajā daļā ir ievērojami progresējusi.

Noslēdzošie divi sezonas posmi gaidāmi ASV. Tajos Justs nav plānojis piedalīties.

     [+] [-]

, 2016-09-02 09:06, pirms 8 gadiem
Galīgi negribētos ievainotu karotāju uz nācijām. Novēlu drīzu atveseļošanos un visu to labāko Robertam, bet šķiet Toms Macuks var sākt pucēties septembra beigu braucienam uz Madžiorru...