Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Pasaules spēcīgākās blakusvāģu ekipāžas tuvojas Latvijai

Pasaules spēcīgākās blakusvāģu ekipāžas tuvojas Latvijai
Foto: Iveta Apškrūma, epadomi.lv

Pasaules spēcīgākās blakusvāģu ekipāžas tuvojas Latvijai, šonedēļ aizvadot Pasaules čempionāta posmu Kivioli, bet nākamnedēļ – Ķegumā.

Š.g. 09. /10. augustā Ķegumā motocentrā „Zelta Zirgs” norisināsies Pasaules čempionāts blakusvāģu krosā Latvijas Grand Prix un Eiropas čempionāta Kvadriem Latvijas posms.

Šajā nedēļas nogalē Igaunijā tiks uzsākta blakusvāģu pasaules čempionāta otrā sezonas daļa, aizvadot 6.Pasaules čempionāta posmu no desmit, kur uz Pasaules čempiona titulu mērķē divi latviešu sportisti – gan Kaspars Stupelis, gan arī Elvijs Mucenieks. Abām šīm ekipāžām sezonas pirmā puse ir aizvadīta visai raibi, cīnoties gan ar tehnsikām ķibelēm, gan arī savainojumu sāpēm, taču pasaules labāko ekipāžu TOPĀ abas šīs ekipāžas ir spējušas noturēties. Pašlaik uz Ķeguma posmu ir saņemts 43 ekipāžu pieteikums, t.sk., latviešu ekipāža M. Štelle / A. Linters. Tas ir visai nopietns dalībnieku skaits Pasaules čempionātā un norāda par aizraujošām cīņām arī pirmajā dienā, kad sportisti cīnīsies par iekļūšanu svētdienas finālbraucienos.

Kopvērtējumā pēc aizvadītas pus sezonas – pieciem posmiem no desmit, 2.vietā ir Nīderlandes pilots E.Bax ar latviešu kantētāju K.Stupeli, savukārt ceturtajā vietā – beļģu sportists J.Hendrickx ar latviešu kantētāju E.Mucenieku, pirmajā vietā sezonas kopvērtējumā ir pagājušā gada pasaules čempioni B.Adriaenssen/B. Van den Bogaart, bet trešie – S.Brown/J.Chamberlain.

Arī kvadru klasē, noteikti, spraigas cīņas aizvadīs mūsu E.Meņģelis, kuru pirmajā Eiropas čempionāta posmā piemeklēja tehniskas ķibeles un posmu noslēdza bez punktiem, gan arī Ralfs Reinfelds, kurš pašlaik pēc 1.Eiropas čempionāta posma ir augstajā 11.vietā. Noteikti abi šie sportisti gan Igaunijā, gan Latvijā mēģinās savu līdzjutēju priekšā rādīt labāko sniegumu šajā sezonā.

Jaunums līdzjutējiem šogad būs vēl 3 sacensību klases blakusvāģu krosā – Mini Pasaules čempionāts Blakusvāģu Veterānu, Senioru un Retro (motocikli ar gaisa dzesēšanu) braucējiem. Līdz ar to sacensību organizators ir parūpējies par aizraujošu un piepildītu dienas kārtību divu dienu garumā – gan sestdienā, gan svētdienā, kā arī ļaujot faniem izbaudīt tradicionālo Zelta Zirga nakts balli sestdienas vakarā.

Pasaules čempionāts blakusvāģu klasēm Ķegumā būs viena no pēdējām iespējām Latvijas līdzjutējiem Nāciju Kausa, kas Zelta Zirgā notiks 27. / 28. septembrī, biļetes iegādāties par īpašu cenu. Tādēļ aizcinām līdzjutējus 09. un 10. augustā apmeklēt Nāciju Kausa prezentācijas telti, kurā būs iespēja arī saņemt atbildes uz Jums, karstākie fani, interesējošajiem jautājumiem saistītā ar šīs sezonas kulmināciju Ķegumā un pasaulē – Nāciju Motokrosu, t.i., Pasaules Nāciju čempionātu.

Pasākuma ietvaros blaksuvāģu pasaules čempionātā Ķegumā darbosies arī Fanu telts, kurā bērniem būs iespēja radīt apsveikums saviem favorītiem, likt puzlītes ar sportistu foto un iekļūt ātrāko puzlīšu licēju Topā, kā arī izmēģināt spēkus Motokrosa Cirka spēlē un Motokrosa Twister spēlē. Fanu teltī abās dienās viesosies arī atsaucīgākie sportisti un apbalvos savus lielākos fanus. Visas šīs aktivitātes būs pieejams bez maksas, tādēļ aicinām pasākumu Ķegumā apmeklēt 2 dienu garumā plašā ģimenes un draugu lokā, nakšņojot sacensību Kempinga zonā.

Informāciju sagatavoja:
Ludmila Kozlova,
SIA “Baltijas Kausa Fonds”
preses sekretāre


Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").
Foto: LaMSF

Latvijas kausā motokrosā Staicelē startē vairāk kā 200 braucēju

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, Līciema mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā.