Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonasa komandas biedram izdodas izvairīties no traumām

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonasa komandas biedram izdodas izvairīties no traumām
Armins Jasikonis. Foto: totalmotorcycle.com

Lai gan lietuvietis Armins Jasikonis aizvadītās nedēļas nogalē Sardīnijā notikušajās sacīkstēs piedzīvoja kritienu, pēc kā nācās izstāties, sportists paziņojis, ka traumas nav guvis, vien sasitumus.

Jasikonis šogad startēs pasaules motokrosa čempionātā, kur MXGP klasē kopā ar latvieti Paulu Jonasu pārstāvēs "Husqvarna" rūpnīcas komandu. Gatavošanos sezonai lietuviešu motokrosa zvaigzne sāka ar sacīkstēm Itālijas starptautiskā čempionāta pirmajā posmā Riolas Sardo trasē. MX1 klases finālbraucienā pēc ne tik laba starta viņam izdevās aizcīnīties līdz piektajai vietai.

"Laba sajūta atkal stāties uz starta," atzīst Jasikonis. "Sardīnijā uz motocikla jutos labi un priecājos, ka varēju parādīt savu ātrumu. MX1 klases finālbraucienā nepadevās labs starts, bet nepadevos līdz finišam un ieguvu piekto vietu. Beigās bija problēmas ar rokām, bet neļāvu, lai tas mani padarītu lēnāku."

Savukārt Superčempionāta finālā, kur tikās ātrākie MX1 un MX2 klašu braucēji, Jasikonis jau sākumā piedzīvoja kritienu un drīz bija spiests izstāties. Bija aizdomas, ka sportists ir pamatīgi savainojis kāju, taču izrādījies, ka tie bijuši vien sasitumi.

"Superčempionāta finālā gribēju atkal parādīt savu ātrumu, bet nelaimīgā kārtā jau pirmajā līkumā kritu, kas visu sarežģīja," stāsta Jasikonis. "Piecēlos un nobraucu dažus apļus, bet jutu sāpes labajā kājā, tādēļ izstājos. Tagad došu laiku savam ķermenim sadzīt."

Sardīnijā startēja arī latvietis Matīss Karro, kurš MX1 klasē ieguva desmito vietu, bet Superčempionāta finālā finišēja 12. pozīcijā.

Izmantotie resursi:
mxvice.com